Senaste nytt=)

080816

Förra lördagen var vi på utställning i Askersund. Daphne skötte sig bra och visade sig snyggt. Hon fick jätte bra kritik men kom sist i din klass. Domaren kom fram och pratade med oss. Hon sade att anledningen till att vi inte stod först i andra ändan var pga hennes gång, för annars var hon den kroppsligt och uttrycksmässigt  den snyggaste av dem. Vi är ju dock medvetna om att hennes gång blir så här. Vi vet inte om det är en träningssak eller om hon är byggd mer som en sprinter hund=) Ja, ja....... så är det. Nu skall vi ta semester från utställning ett tag och ägna oss åt agility och annat kul.



Vi har också haft Blade här på besök när matte var på utställning med Spike. Vi har hunnit med att leka och öva oss innan Blade skall bo här nästa helg. det blir skoj att ha en kompis på lång besök.





I Tisdags så hade vi ring och hanteringsträning med Anita Whitmarsh. Hon har precis flyttat hit till våra trakter och är Domare för många raser och har mång årig erfarenhet från att dömma i olika länder. Själv har hon även fött upp Rottweilers, Västgötaspets och svensk vallhund under kennelnamnet Svedala kennel.

Det är alltid bra och nyttigt med den här typen av träning och få tips från en domare hur hon tänker och resonerar i ringen. Mycket övning blev det på att gå och hur man skulle tänka på domarens position osv. Det blev en hel del eftersnack då Anita delade med sig utav egna erfarenheter i ringen. Roligt att vi fick möjlighet att vara med på detta.









Igår fick vi även ett roligt mail. Det var från Husses mamma som äntligen efter mycket väntan och drömmande kunde få visa upp sin nya familjemedlem Viper. Hon skall bli ägare till en liten black and tan hane ur Kennel Camalis V-kull. Viper kommer flytta hem till dem i början på September. Det blir kul för Daphne att få röja runt med den lille krabaten och ha en lekkamrat på släktträffarna=).

Det var lite från oss för denna gången. Ha det gott

C&L&D

Hjälp Hjältarna

Trött på att bara stå och se på. Ibland vill man göra något och då gjorde vi det.






Ölandssemester

080803

Vi har varit på semester en hel underbar varm vecka på vårt älskade Öland. Nu var det många år sen vi hade en solsemester där. En solsemester blev det verkligen , solen sken på oss hela veckan. Det var varmt i vattnet och inga giftalger så långt ögat nådde.

Vi var ett stort gäng som var där med både vuxna och barn. Vi roade oss med att cykla på tramp båtar och cykelbilar, spela spel, ta tidiga och sena strandpromenader. Vi åt god mat och skrattade till långt in på småtimmarna.

En vanlig dag såg ofta ut så här:

Varje morgon startade med att man gick och köpte nybakat bröd från bageriet och åt en rejäl frukost med både yoghurt, musli och kokt ägg medans man såg hur campingen vaknade till liv. Sedan gjorde man sig iordning för stranden och givetvis var Daphne med var dag eftersom de hade hund strand. Efter några timmars sol gick man upp och åt sen lunch och duschade och sen gjorde en utflykt någonstanns ex: Borgholm ena dagen, Trollskogen en annan osv. På kvällarna grillade vi oftast och efter det strosade vi mest omkring eller satt i förtältet och pratade eller gick och kollade in dagens uppträdande.

Underbart avkopplande och roligt för både två och fyrbenta. Vi har träffat en massa trevliga människor.

Lite blandade kort från resan.

Camp Öland


Tidig morgon vid stranden




Springa lös på stranden


Gräva=)


Husse och trollet


Sol och bad




Parasoll var ett måste


Fiskare



Lång vandring i Trollskogen


Visst fanns det troll där=)


Ett till=)


Gammalt vrak på stranden




1000 åriga eken var spännande


Laga bil som gick sönder, fick byta bensinpump


Häftig nattbild togs på en av kvälls promenaderna.
(så kan det bli det när man inte har stativ=)


Vår lilla Daphne


Det var allt för denna gången

C&L&D

RSS 2.0