Vi vill ha sol och värme.............nu=)

100513

Ja lite så känns det efter denna vinter.

Vi var ju iväg till Thailand en sväng vilket var härligt och när vi kom hem i april så hade ju all snö försvunnit, underbart=)

Nu vill vi ha lite svensk värme och sol men kikar man ut idag så känns det långt bort. 
 
Daphne går fortfarande på sin spårkurs den tar slut 29:e maj så vi har tränat att lägga apellspår ute på gärdena och övar övar. I skogen spårar Daphne riktigt bra och hon fixar det mesta som kommer i hennes väg , det har varit långa spår, 90 graders vinklar, spetsvinklar, spår utan snitslar och okänd spårläggare och enligt christer är de de roligaste spåren eftersom man verkligen måste lita på sin hund för man har inte en aning om man är rätt och man blir genuint glad när man hittar apporterna för då vet man att hunden gör de den skall.  På gärdena så har hon svårare att koncentrera sig och så tycker hon inte det är lika spännande att följa husse spår som en okänd. Vi måste se till att få hjälp där med spårläggning av okänd på gärde så kanske vi kommer vidare.

Fanny har vi också börjat spåra med men bara raka föremåls spår utan godis. Fanny är ju så matmotiverad att vi märkte att hon spårar bättre utan godis och endast föremål. När hon hittar ett föremål så får hon en liten godis och så leker vi med det en liten stund. Hon tycker nosarbete är jätte kul och jobbar på bra så spårning kan nog bli hennes grej.

Vi är ute och övar på miljöträning, kontakt och störningsträning, går ner till stan och på stan. Fanny kan koncentrera sig bra och vad mycket lättare det är med en matmotiverad hund. Hon fixar att sitta, ligga även om det åker förbi mopeder, skateboards eller går förbi folk men kommer det hundar det fixar hon inte, så jobba jobba på det. Små hundar skall hon fram till vilket vi inte är överens om Stora hundar skall hon också fram till men för att skälla ut. Med envishet och lugn så kommer nog detta stadie att passera också. Men det tar på tålamodet ibland.......


De 3 senaste veckorna har Daphne löpt och vi inväntar nu Fannys tur vilket brukar bli ganska snart efter. Fanny har också varit magsjuk vilket har inneburit rastning i trädgården, 24 timmars fasta (det värsta straffet på jorden enligt henne , hittade henne slickandes på grytlapparna=) sen diet på ris och fisk osv.

Fanny älskar ju mat och allt som går att äta och hon har lätt för att lägga på sig men nu tror jag vi har fått henne ganska så bra. Tänk om man kunde vara lika bra med sig själv. Lägger in ett kort så ni får se, nu ser hon väl ganska lagom ut eller är det vi som är hemma blinda;)



Det var lite kort från oss

Ha de gott i regnrusket=)

RSS 2.0