Agility

081025

Idag var vi upp och tränade lite agility. Nu hade vi inte gjort det på länge men oj vad kul det var.

Daphne blev helt tokig när hon förstod att vi skulle träna. Hon tog alla hinder toppen bra , och klarar att ta dem både snävt och snett. Balansen och A hindret flyger hon fullkomligt över så där måste vi dra ner tempot lite. Hon tar dock kontaktfälten=) men husse och matte hinner inte riktigt med. Vi måste träna upp oss, helt klart.

Vippen gick ganska bra idag , det gäller bara att få henne trygg och få upp faretn sen. Det hade kommit en ny släptunnel. Hon tog den men inte med samma fart som den gamla. Den gamla var ju tung och luktade skunk så hon var väl bara ovan vid denna nya fräscha kanske=)

Vi bestämde att vi måste öva oftare nu så länge det går och sen kanske lägga krut till våren och faktiskt försöka vara med på någon tävling. Varför inte, alla är vi ju nybörjare i början. Eftersom Daphne tycker det är så kul så skall vi ju ta vara på detta.

I går tränade vi lite lydnad också. Fot gåendet har blivit så mycket bättre sen vi började med klickern. Hon har en helt annan kontakt och tycker det är mycket roligare att träna på det sättet.  Vi behöver bli bättre på att få till positionen bara. Daphne har en tendens att dra sig utåt sidan. Tror hon ser bättre därifrån. Öva, öva.....

Det var lite ifrån oss




Ha det gott

Varg spotting

081023

Inatt var vi ute i skogen för att spana efter varg och vad såg vi????





Nä=) Riktigt så spännande var det inte. Utan snarare så här.



Alli med Cilla och Bosse ,och Matte med Daphne var ute idag och letade ny terräng i skogen. Hundarna fick springa lösa
och vi tränade inkallningar och fotgående samt lite upplet. De var jätteduktiga. Cilla har blivit så kontakt sökande och mycket mer följsam, roligt när träning ger resultat, bra gjort Alli.

Inte en endaste svamp såg vi. Okej då, en massa kremlor och riskor och sånt men inga gulingar. Hoppas det blir den där kantarell söks kursen. Verkar ju verkligen behöva den=)

Lite mer kort från dagen.







Tack för trevligt sällskap i skogen. Det får vi göra om snart igen. Hoppas också att Alli nappar på att börja köra lite lydnadstäning. Vore kul att träna tillsammans med någon som kan se och komma med lite tips och kunna peppa varandra framåt.

Ha det gott

C&L&D

Hemma från Borås

081019

I helgen var vi i Borås och hälsade på Husses mamma och man som har lille Viper. Vi har haft det jätte mysigt och blivit bortskämda med tre rätters middag. Vi fick kantarell soppa som förätt och fläskfile gryta med cocosmjölk och curry. Till efterätt blev det chockladmousse med crisp, mums säger vi bara. 

 Det har även lekts en hel del, eller rättare sagt Daphne har lekt en liten stund och Viper försöker få igång henne hela tiden=) Det är full fart i den lille krabaten tills han verkligen inte orkar mer och då sover han en liten stund och sen är han igång igen.

Vädret var riktigt höstigt och det regnade skurar titt som tätt. Men vi hann allt med att se solen titta fram en stund också.

Vi passade givetvis på att föreviga lille Viper som hade vuxit rejält. Han är hela femton veckor nu och vägde nästan fyra kilo, och hade ränt iväg även på höjden.

Här kommer lite blandade bilder från trippen.

Höstigt


Vårt goa troll=)


Taktiksnack


Färskt grisöra har jag aldrig smakat=)


Viper










Tack så mycket Anne och Christer för god mat och trevligt sällskap.

Utflykt

081017

Idag skall vi på utflykt till Borås. Vi skall åka och hälsa på Viper med familj. Det skall bli jätte skoj.

Kommer ta bilder och visa här sedan. Annars så har det varit lugnt här hemma. Matte har haft bihålsinflammation. Lite korta promenader och lite snabba trix träningar har ändå hunnits med men det märks att Daphne behöver få ut lite mer energi nu. Detta får vi åtgärda nu när man känner sig bättre igen=).

Just det ja. Vi har anmält oss till en kantarell söks kurs. Matte tjatar om sina kantareller jämt;) Tror faktiskt det kan bli skoj både för två och fyrbent. Vi hoppas på att det blir deltagare så att den blir av. Det är Dansk svensk gårdshund skaraborg som anordnar den kursen. Det var ju dom som även anordnade handler kurser och Anatomi kurser för Gerard O´shea.

De har även regelbundna hundträffar då de träffas och gör olika aktiviteter och utflykter, verkar kul att följa med på det någon gång. Alla hundraser är nämligen välkomna.

Ha det gott allesammans

Från C&L&D


Viper 12 veckor

Äppelkakstider

081011

Hej på er där ute i vårt avlånga land. Här hos oss är det vackert höstväder och det yr löv överallt.

Vi har varit ute på många höstliga vandringar runt i krokarna. En dag var Saga och Tyra och deras mamma Lisa med. Vi gick och plockade kastanjer för att ha till dekoration hemma. Vi plockade vackra löv och gjorde kransar till våra dörrar.

Vi har även plockat en massa äpplen. Daphne tycker det är jätte kul att leka med dem och bita i dem. Vi har också bakat en och annan äppelkaka till oss två benta. Daphne tycker dock att hon kunde få smaka lite mer. Hon bara  älskar äppelkaka.









Vi har också haft Viper med familj här på besök. Han växer så det knakar och nu står båda öronen upp. Det är så kul att se hur han växer och frodas. Han är så himla kärvänlig och den lilla svansen viftar så glatt. Hoppas vi träffas snart igen.





Ha det gott allesammans nu skall vi ut och roa oss med promenad och lite trix träning utomhus.

C&L&D

Hej

081001

Träden blir bara vackrare och vackrare med alla sina färger nu och termometern visar mindre var dag. Lite mysigt tycker jag allt det är att kunna gosa upp sig i soffan med en härlig film och en vovve som värmer fötterna=)

Vad har vi annars gjort förutom att ligga i soffan;). Löpet är avklarat, alltså Daphnes då...... Nu kan det börja bli lite mer som vanligt. Vi hoppas på att det blir en pinne träff snart. Vi pratade sist om att vi skulle ta en lång promenad runt en sjö här i krokarna ( Inte vänern dock). Det hoppas vi på att det blir.

Igår var Blade här och det var kul att ses för det var ett tag sen nu. Det blev bara en kortis så det enda som hanns med var lite lek. Aktivitets mässigt ¨å håller vi mest på med promenader och är i skogen. Vi klickar på för fullt också. Ett väldigt bra hjälpmedel den där klickern.

Viper har vi inte sett på ett tag nu men ev kanske vi får se han i helgen om vi har tur.

Ha det gott

C&L&D

RSS 2.0