Semester=))

090620

Äntligen är semestern här=))

Vi började förr förra Torsdagen med att åka ner och lämna Fanny på resort Fritsla där hon skulle mumsa märgben och ha en egen lekcoach i Viper;) sedan på fredagen bar det hemigen och vi packade in oss i bilen för att klockan 21:00 åka mot Finska lappland. En nätt liten resa på 125 mil enkel=)

Med oss på resan var husses kusin Jonna och hennes sambo Mattias. Saga lillmatte var också med och givetvis Daphne eftersom hon har pass vilket behövs för att få komma in i Finland.

Resan gick toppen bra och väl där uppe bjöds det på strålande väder hela veckan och så såg vi en massa renar, åt lax i alla former och älg. Vi var vid polcirkeln och hälsade på tomten (han finns faktiskt) vi hälsade på en massa släktingar och hade det toppen bra på alla sätt.

Lite bilder:

Fiska lax på Torneälv


Beundrade omgivningarna




Daphne älskade alla nya lukter i skogarna vilt tokig somhon är.


Vi kom hem i lördags vid 17:00 tiden till världens välkommen hem kalas med både två och fyr benta. Vi umgicks en stund och sedan var det dax att lägga sig i tid eftersom vi skulle upp tidigt på morgonen och åka 20 mil till Köping där vi skulle ställa ut Fanny för första gången på rasspecialen=)

Väl på plats så träffade vi gunnel och Rolf som skulle ställa Immo. Det var en hel del både gamla och nya bekantskaper. Fanny skulle in som nr 3 i ringen så det var inte mycket tid att peppa på.

Och hur gick det nu då, vi som har tränat så=)))))

Ja *fniss* vad skall man säga. Det var en enda lång skrattfest när hon var i ringen=) Vi skrattade, ringsekreteraren skrattade Domaren skrattade osv ni kan nog tänka er själva.

Fanny är ju en väääääligt envis dam det vet de som känner henne. Hon tyckte inte alls att hon skulle gå omkring och greja och stå i den dära ringen=) Hon satte sig helt sonika på rumpan och vägrade gå, Fanny gnällde och pep efter Daphne som snällt svarade utanför ringen samtidigt som matte försökte gömma sig. På bordet glömde hon för en stund allt sammans eftersom det fanns mamma scan men väl på backen igen så skulle hon ut ur ringen å det bestämdaste. Hon snurrade runt som en karusell i kopplet när hon stod still och satt mest på rumpen när hon gick bort från ringen och sedan drog hon som en tok när hon gick tillbaka, ja ni ser det kanske framför er. Hon fick dock charmpoäng idag.

Stor eloge till Husse Christer som tog det hela med ro och ett stort tålamod och med ett leende på läpparna. Vi är så glada över att vi åkte dit och att Fanny fick en sådan bra träningsstart med en toppen trevlig och lugn dommare som Per Lundström var. Stort tack till alla som anordnat denna trevliga och bra tillställning och grattis till alla er som deltog och vann stora som mindre vinster. Vår största vinst denna dagen var all den miljöträning som blev. För Fanny så blev det nog en positiv upplevelse hela tillställningen. En massa folk som ger godis och vill hålla och gosa. En massa nya hundar man kan busa med. Bäst var nog lek och springstunden med Jaawa, det var belöningslek det=)) Tack......

Summa summarum så blev Fanny placerad på tredje plats på sin första utställning.

Kritiken löd:

" Mycket bra huvud som dock kunde vara något flatare i skallen. Välplacerade öron som bärs väl. Fina käkar. Välvinklad fram och bak. Passande benstomme. Mycket fin över och underlinje. Bra kors och svansansättning. Rör sig väl när hon vill, med bra steglängd men lite högt. Välpresenterad men ger sin handler ett tufft jobb. Trevligt temperament"


Nu skall vi ta och anmäla oss till inoffaren som ordnas här i Mariestad för att öva oss mer. Tro det eller ej denna gången skall jag, matte testa att ställa. Nu finns det ingen återvändo, klart jag skall klara det=)

I Pausen på utställningen så fick vi träffa Gunnel och Rolfs nya familjemedlem
Selma




En nio veckors boston terrier tik..........Behöver man säga något mer?????
Hon var alldeles alldeles underbar.......... Översvalland glad och pussig och så sööööt.............Hon såg ut som en pytte boxer som kom rultande fram för att hälsa=))

Det skall bli jätte skoj att följa hennes utveckling och se vad det blir av denna lilla söta bulle Semlan.........nä Selma var det ju=)

Det var lite kort om vår första semester vecka. Nu skall vi ut och greja i trädgården=)

Ha det gott

C&L&D&F

Helg igen=)

090704

 Värmen verkar nu ha övergett oss lite för lite mildare väder och välbehövligt regn. Under veckan som gått så har vi hunnit med att klickerträna sitt och nej med Fanny, varit uppe på klubben och miljötränat, promenader givetvis. Vi har också varit och miljötränat vid hamnen med att gå på svajiga broar , båtar mm.

I Tisdags så hade vi pinneträff hemma hos oss med lite grillning. Det var Ida som kom med Patrick och Aston , Sara med Santos och Sara med Kieron plus Kierons egna två hundvakter som förövrigt gick i väntans tider efter en egen lite pinne valp.

Det blev som vanligt en hel del spring, bus och skratt och prat.

I Onsdag var Anneli här med Cilla och Bosse och det var stekhett ute så vi fick duscha hundarna titt som tätt för att de skulle orka vara ute. Även denna dagen blev det grillning klart man skall ta vara på dessa vackra dagar och kvällar.

Lite bilder från pinneträffen:

Sara övar hopp


Akta fingrarna=)




Sara gör en 360 med Santos




Santos tränar stå




Fanny tränar stå med störning=)


Tränar gå med störning






I Väntan på köttet=)




Lite tunnelträning


Hanteringsträning








Patrik poserar




Utmaning på g


Santos vilar


och så var det dax för 17 veckors bilderna på kråkan=)





Ha det gott

C&L&D&F

RSS 2.0