HUSSE & MATTE HAR ORDET

070830

Idag var det klubben torsdag igen och vi åkte upp på den allmänna träningen som vanligt. Vi började med att gå stora slingan och sen övade vi passivitet för de som har en pinne vet ju hur viktigt det är;) Vi övade också hundmöten  (rättare sagt andra hundar som passerade oss). Vissa hundar gick jätte bra och sen reagerade hon på en del andra speciellt en tax hane som väldigt gärna ville hälsa. Vi tycker dock att vi får kontakt med henne på ett helt annat sätt nu och kan bryta hennes beteende om hon reagerar på någon hund.

När klockan närmade sig sex så var det dax att inta position ute på planen för plats läggande. Idag gick det inte lika bra som sist Daphne kände inte för denna sorts träning idag hon ville bara busa och inte vara still.....ja, ja det är bara att fortsätta träna.

image42

Vi tränade också att gå och stå inför helgens utställning och det gick ganska bra. Köttbullar kommer man långt med =)

image43

image44

På klubben träffade vi också lille Blade som börjar bli stora killen nu. Vi fick chansen att klämma och känna lite på den där goa valp kroppen eftersom Blades matte ville att han skulle övas i att bli hanterad. Han är ett riktigt charmpaket och det skall bli kul att följa hans utveckling framöver.  Här kommer lite ögongodis.

image45

Det var allt för denna gången. Ha det gott

H coh M

HUSSE & MATTE HAR ORDET

070829

Idag var vi ute med min (mattes) bror & mamma och hennes hund Ayla på lång promenad. Brorsan visade oss en ny väg som var kanon fin att gå. Vi gick ner genom en litet skogsparti och sen gick man i utkanten av ett industri område (inte fullt lika fint) efter detta så kom man in på en liten stig och hux flux befann man sig på en liten svajande bro som gick över ån. Bron gick dock inte hela vägen över utan endast till en ¨lång ö i mitten och där låg ett hus med häftig altan ut över ån. Bror min sade att det var fiskeklubbens lokal och den hade verkligen kanon läge. Den där ön vi var på delade ån i två delar och ena sidan var lugn och bara flöt fram och på den andra sidan så forsade det som en riktig älv längre norrut. Vi fortsatte gå uppåt på ön och helt plötsligt hade Daffen hittat något gott....en komocka....hmmmmm....... Hur hade en ko lyckats ta sig dit?????? Det fick vi aldrig svar på.......

Nåväl vi fortsatte och efter en stund så kom vi fram till en bro till vilket ledde oss tillbaka till fastlandet;) Därifrån tog vi oss vidare till ett närliggande kolonilottsområde och gick omkring och beundrade allas gröna fingrar , vindruvor , plommon mm. Efte att nästan gjort hela området så hörde vi ett himla skällande inifrån en utav tomterna. Då uppdagades det framför oss den tjockaste lilla Chihuahuan vi någonsin trott var möjligt. Henns matte kom ut och började prata med oss och gav oss hela lilla Loris historia.....Detta var en mycket tuff liten dam som vi hade framför oss....en gång hade hon ställt sig framför en dobberman och skällt ut den för noter och när den inte hade brytt sig så hade hon siktat direkt mot benet och inte släppt.....Ja...detta var Loris mattes ord.....en liten tuff dam helt enkelt....

Loris matte undrade om Daffen var en amerikansk chihuahua eller en dvärgpinscher.....Hmmm tänkte jag en amerikansk chihuahua ??? ja, ja jag vet ju faktiskt inte hur de ser ut men så lika kan de väl inte vara.....eller??? Detta måste jag ta reda på. ....

När vi var på väg ifrån kolonilottsområdet så kom det en äldre dam släpandes på en stor påse.....Hon frågade om vi visste någon som ville ha plommon....- Om vi vill svarade vi..... så nu skall det göras plommon chutney..... Detta var inte sista gången vi går den rundan.... Detta var allt för idag..... nu är det dax att ha lite stå träning inför helgens utställning....

Ha det gott

HUSSE & MATTE HAR ORDET

070826

Vi tänkte att det kan vara roligt om vi också kan vara med på ett hörn och ge ett lite annat perspektiv på vår tillvaro med vårt lilla troll.

Vi kan ju klart konstatera att efter 17 månader med vår lilla goa pinne att vi har valt rätt ras även om hon ibland kunnat vara gratis.

Under könsmognads tiden så har vår ängel fått betydligt svartare vingspetsar. Nu börjar vi ändå se lite resultat efter alla träningstillfällen på klubben samt tålamods krävande passivitets övningar och hundmöten mm.

Vi är så glada över att ha kommit med på Agility kursen och tror att detta verkligen kan passa Daffi och att det kan bli en bra självförtroende boost för henne. Förhoppningsvis kanske vi kommer med på grundkursen också.

I torsdags så var vi på klubben och då hade vi sådan tur att de hade KM med skott. Vi fick då ett utomordentligt tillfälle att kunna öva på detta inför det kommande MH:t. Daffi var ganska oberörd av skotten. Hon gick och nosade för fullt. Hon lyssnade till men återvände snabbt till att nosa. Vid det sista skottet så stod vi kanske 50 m ifrån där de sköt. Det kändes ju helt klart bra.

H och M

Vad har hänt sen sist?

070824

I veckan har jag gjort en hel del saker. Kan ju inte skriva om allt men.....

I Onsdags så var jag och min kompis Ayla och hennes och min matte ute i skogen. Matte gick med en stor hink och verkade leta efter något på marken. Nyfiken som jag är samt behjälplig så började jag också leta. Det här letandet höll på läääääänge. Jag kunde allt passa på att lukta efter lite annat smått och gott också men så helt plötsligt hör jag matte tjuta till och börja gräva i marken och snabb som jag är kom jag till undsättning. Det verkade som hon hade hittat mat så jag provsmakade på de där oranga grejerna. Matte lät mig lukta och de luktade riktigt gott. Jag förstod väl inte riktigt mattes glädje över dessa oranga saker men vi fortsatte sökandet över stock och sten tills hon var nöjd.

Efter ett tag så stannade både min och Aylas matte och vi fick stå still jätte länge på en plats. Under tiden så hade matte bytt föremåls intresse till några blå pytte små saker på marken. De stod där och plockade ett bra tag så då passade jag och Ayla på att vila lite och dricka lite vatten.

Det var verkligen jätte kul att gå i skogen så länge. I skogen finns det ju hur mycket som helst att undersöka och lukta på. När vi kom hem den kvällen så var jag jätte trött.

I Torsdags så var vi på ett annat av mina favorit ställen. Ett ställe dit många fyrbeningar kommer och tränar med sina hussar och mattar. Jag träffade Blade där. Han är ju av min sort men mycket mindre även om han hade växt lite sen sist. Matte och husse pratade med  Blades matte. De sade något om att passivitet är bra att öva med små pinnar. Jag trodde inte jag hörde rätt .....varför skall man behöva vara still? Nåväl jag vet ju att jag kan det.... i alla fall bättre än förut.

Helt plötsligt när vi står där så börjar alla titta på klockan och det börjar vallfärda en massa fyrbeningar och hussar och mattar ut mot träningsplanens mitt. Tydligen gällde detta även oss för husse fick en väldig fart. Väl ute på planen så får vi ställa upp oss på led och sen lägger sig alla vi fyrbeningar ned.

Detta var ju helt nytt för mig. Ligga ner kan jag ju så då följde jag de andras exempel och gjorde likadant. De andras hussar och mattar lämnade sina hundar men min husse som är bäst i världen och noga tränad stannade kvar hos mig. Så där låg jag i vad som kändes som en evighet och plötsligt säger en okänd röst- Återvänd till hundarna och alla ekipage började bryta upp och leka eller träna runt omkring.

Husse verkade jätte stolt över mig och vi busade en liten stund. Meeeen efter regn kommer solsken.... Nu var det dax för lite stå träning..... har dom inte förstått att jag KAN det redan. Ja, ja vi tränade det eller rättare sagt jag visade husse att jag fortfarande kommer ihåg det. Bra lön är det i alla fall för så lätt jobb.

Efter ett tag när vi tränat så lämnade alla planen och det verkade bli lite nervöst runt omkring bland både två och fyrbeningar. Flera av ekipagen började tåga in i skogen och endast en hund bereddes plats ut på planen. Jag blev lite nyfiken på vad som skulle hända men just då så hade matte och husse bestämt att vi också skulle gå en sväng i skogen. När jag gått där en liten stund så hördes en smäll ganska högt. Jag lyssnade till men fortsatte sen lukta på den där goda grenen jag hittat. Sen kom det en smäll till och jag tittade på husse och matte men de gick och pratade som att de inte hört något.

Visst jag har ju lite bättre hörsel men det där borde de väl ändå hört. Sen kom det där ljudet igen och igen och igen ja, en väldans många gånger i a fall. Tillslut orkade jag inte ens räkna längre. När vi gick tillbaks så var jag nyfiken på vad som hänt men det enda jag såg var att hunden som hade fått planen för sig själv låg i mitten helt stilla. Det måste vart en riktig höjdare som fick hela planen för sig själv. Jag hörde matte och husse prata om något KM och budföring och skott men det var inte något som sade mig nåt.

I alla fall blev detta ännu en spännande dag i mitt liv.

Daphne has left the building


Planerat

Framtidsplaner

SEPTEMBER

1:a Officiell utställning på öland

9:e  Agility nybörjare  kursstart.

11:e Aktiveringskursstart

22:a  Utställning i Töreboda

23:e  MH Test i Uddevalla


OKTOBER

21:a utställning Bankeryd anordnas av dvärgpinscherklubben



NOVEMBER

3:e Officiell utställning i Växjö

14:e Fortsättningskurs start i allmänlydnad

17-18:e Gerhard O´shea kurs


DECEMBER

16 :e Hund 2007

24:e Äta god mat och öppna julklappar=)

JANUARI

4-5 My dog Göteborg



Ögonlysning & Patella undersökning



FEBRUARI

MARS

APRIL

MAJ

JUNI

JULI

AUGUSTI

SEPTEMBER


Vad har hänt sen sist?

070819

I går kväll så var jag , matte och husse och två tvåbeningar till på en kvällspromenad ner till sjön. Det var varmt och skönt och en massa skoj att titta på. Vid sjön så bodde det massa två beningar i konstiga lådor med hjul på. De hade dock den goda smaken att flera av dem hade fyrbeningar sådana som jag som sprang utanför hjullådorna. Jag morsade lite snabbt och gick sen vidare.

Precis nere vid vattnet så flög det omkring en massa konstiga djur i luften och de irriterade mig väldigt mycket kan jag säga. När vi gick en bit ifrån så var de inte riktigt lika irriterande. Hursomhelst så var det en massa goda lukter här. Matte och husse verkade mer koncentrerade på något långt ute på vattnet för de stod och stirrade dit ut hela tiden och gav en massa beröm till någon jag inte så. -Åååå så fiiiiint. Titta vad vackert....osv .Dessa ord var tydligen inte riktat till mig men jag förstod aldrig vad det var som var värt all den uppståndelsen. Ja, ja vi är ju som sagt inte av samma sort och helt förstå mig på dem kommer jag aldrig göra. Varför kan de inte vara som oss vanliga hundar?

image23

Idag så gick jag , matte och husse på en promenad i skogen men det var inte vilken skog som helst. Det var som en liiiiiten väg fast inte så hård att gå på men inga störande plåt monster på två eller fyra hjul. Istället så kom det en massa tvåbeningar springandes titt som tätt förbi oss. De kanske hade någon rolig jakt lek på gång eller nåt. Den ena verkade dock aldrig komma ikapp den andre. Jag förstod bara inte varför min husse och matte var så långsamma. Kunde de inte gjort som de andra tvåbeningarna det såg ju skoj ut. Hursomhelst så luktade det riktigt gott utmed den här vägen så jag fick allt stanna till och lämna lite avtryck och bjuda på en av mina makalösa sprättningar.

image24

Efter en stund när vi gått utmed den här jakt vägen så kom vi fram till ett hus. Här bodde en som min matte och husse känner väl. Här brukar jag inte få gå in i alla rum i deras bo låda och jag har alltid undrat varför. Idag fick jag veta det.
 
De har en sådan där rolig fyrbent sak som pratar lite konstigt och fräser. Den brukade tydligen vara instängd i ett av rummet men inte idag. De ville tydligen inte att vi skulle lära känna varandra...... men inget undgår ju dock mig utan jag såg något i ögonvrån och där var den.

Jag sprang ju (artig som jag är ) fram för att hälsa men oj vad jag misstog mig. Den galningen började jaga mig så jag sprang upp för trappan för att ta skydd men fräsaren kom efter så då började jag skrika på hjälp och då kom matte till min räddning och tog mig därifrån. Den här var inte alls lika rolig som Elvis jag träffade här om dagen. Kanske bäst att passa sig nästa gång. Nu känner jag mig ganska trött så jag får nog ta en middags lur.

Daphne has left the building

Vad har hänt sen sist?

070818

Idag har det varit ganska tråkigt. Matte och husse har varit så trötta. De sov jättelänge och jag försökte på alla sätt att få upp dem i tid. Sen lyckades jag i allafall få iväg dem på en lång promenad men det var ju ingen vidare hastighet de lyckades få upp. Tur var ju ändå att jag fick gå lite lös så jag kunde få springa lite.

Just det ja....under promenaden så gick vi förbi massor utav roliga fyrbenta djur som gick bakom ett staket. Det luktade så gott och det fanns massor av roliga flugor där. De pratatde ju helt klart något annan språk och de tycktes inte förstå mig heller utan bara stod och glodde helt ogenerat. Roliga varelser var det i alla fall, fast stora.

I går kväll var jag hemma hos min kompis Ayla och hennes matte och vi lekte och grejade hela kvällen och halva natten. Precis när jag hade lagt mig skönt för att sova så kom husse för att hämta mig. Jag blev ju givetvis jätte glad för vem sover inte helst hemma i sin egen säng. Jag förstår bara inte varför matte och husse behövde ränna ute så sent, och det mest mystiska.....VARFÖR TOG DE INTE MED MIG?????

Nu är hela flocken i alla fall samlad.....tack och lov och nu börjar jag känna att det luktar gott ute från foder rummet. Tror bestämt matte står och grejar med något gott. Nä....bäst jag går dit. Ha det gott alla ni där ute.

Daphne has left the building


Vad har hänt sen sist?

070812  15:00

Igår hade jag besök av en annan fyrbening som hette Elvis men han var inte av min sort. Vi var ungefär lika stora och han var nästan lika snabb som mig men vi talade inte samma språk alls. Jag försökte ju bjuda in till lek och prata lite men han bara sa Mjauuuu eller nåt annat konstigt. Efter en stund när vi hade känt varandra på pulsen lite så började vi leka på gräsmattan. Elvis var en rolig prick trots att han inte var en hund som jag och jag hoppas han kommer hit fler gånger.

image21


Senare på dagen så åkte matte, Husse , jag och en annan tvåbening som jag känner till en skog som ligger nära en strand. Det var jätte kul. Jag fick springa lös en liiiiiiiten stund och det finns ju inget bättre än det. Jag skötte mig alldeles utmärkt för det har man ju lärt sig att man tjänar på. Ropade husse på mig så kom jag på direkten. Det var en gång jag nästan struntade i att komma och det var när jag såg en sån rolig fågel i vattnet men, stor som jag börjar att bli så tog jag mig samman och sprang tillbaka till resten av flocken.

image22

Idag har det varit jättevarmt precis som de senaste dagarna och det är sååååå skönt. Hoppas det blir så här ett tag nu framöver. Ikväll skall vi åka bort till mina favorit tvåbeningar. De ser ut som vanliga tvåbeningar fast de är mycket mindre och sen har de jätteroliga leksaker som jag också får leka med. De älskar precis som jag att springa omkring och hoppa och leka. Den minsta av dem är också jätte bra på att ge mig godsaker och vem faller inte för lite mutor. Vaddå....hon dricker ju faktiskt ur min vatten skål så hon får ju saker utav mig också....givetvis. Nä nu får jag nog skynda mig men jag skriver mer en annan dag.

Daphne has left the building.


Vad har hänt sen sist?

070809    kl:19:39

Idag har vi varit uppe på klubben och det var en massa fyrbeningar där och en och annan två bening. Det första jag sprang på var en av min egen sort och det må jag säga var nästan ett mirakel för jag har inte träffat någon här förut.
Han var dock lite för ung för min smak bara 14 veckor men lite söt var han allt. Hoppas jag kommer träffa honom fler gånger. Matte lovade att ta kort på honom så jag kan lägga upp en bild här på min sida.

Efter detta möte så gick vi slingan i skogen och där kan jag lova att det hade gått många före mig det fanns hur mycket som helst att lukta på. När vi gått klart så gick vi bort till en stor plan med en massa hinder och där såg kollegorna ut att ha det riktigt skoj. Det skälldes och hoppades över dessa pinnar och sprangs i tunnlar mm. Jag hörde husse säga att snart blir det dax för mig att lära mig allt detta. Vad då snart vi var ju här nu.... Icke sa nicke den vinken förstod han inte utan vi gick bort till klubb stugan och där tog husse och matte en sådan där konstig matskål och drack något varmt ur. Jag fick bara sitta bredvid och titta på allt roligt runt omkring.

Efter en stund så fick jag äntligen visa vad jag går för. Husse tog med mig ut på stora planen och jag fick sitta, ligga skälla på beställning och sen övade vi stå..........liiiiiiiiiite tråkigt tycker jag...... med att öva stå alltså.....det är ju så lätt men vad gör man inte för att göra husse glad.....Jag fick ju jättegott godis dessutom. Det var allt för idag..


Daphne has left the building

Vad har hänt sen sist?

070808  KL: 14:00

Senaste tiden har jag varit lite slö fast när Bosse var här så blev det fart på lilla mig. Han var här själv en dag utan Cilla och det var skoj. Annars får ju inte vi leka för Cilla hon vill liksom ha mig för sig själv.

image20

Idag har det regnat och åskat då känns det skönt att vara inne. Igår och i förrgår var det dock jätte varmt och skönt då låg jag och solade mig på altanen och vaktade baksidan medans matte och husse förde ett himla oväsen och grejade med gräs och häckar och klippte och donade.För att komma tillbaka till det jag började.....baksidan alltså det är något som matte och husse inte fattat hur sårbart den delen är..... med egen grind och allt och dessutom en cykelväg utanför. Det kan ju komma in vem som helst. En vi inte känner alltså..... usch så hemskt.

Visst jag har ju växt till mig lite nu men ibörjan var det inte lätt att hålla koll men man har ju fått en viss rutin. Nu för tiden slösar jag inte på mina skall i onödan men kommer det fram någon till grinden och försöker öppna och jag inte känner igen dem då måste jag allt visa dem att de är bevakade.

Ibland trots att det inte är någon som jag känner igen så kan matte och husse bete sig som att det var ju en trevlig tvåbening. De pratar så lugnt och fint vidare och ibland så till och med släpper de in den (tvåbeningen alltså) genom grinden. Hur kan de veta att detta är ok=ingen fara? Det förstår jag bara inte. Hitintills har det dock inte hänt något utan de (tvåbeningarna jag inte känner ) verkar inte alls vara där för min skull utan de bara går vidare och sätter sig och dricker ur de där konstiga matskålarna de har. Varför gör de inte som jag och leker och springer runt och har skoj så ska man ju göra när ens kompisar kommer. De kanske lär sig med tiden.

Nä nu får jag ta och lägga mig lite jag fick ett sånt gott ben att tugga på igår. Sen tänkte jag ta med matte på en tur ut. Jag måste ut och kolla in vilka som har varit här i krokarna idag.

Ha det gott Daphne has left the building

RSS 2.0