Vad har hänt sen sist

070727  KL: 23:45

Tiden går så himla fort nu är det redan fredag. I veckan som gått har jag hunnit med många saker.

I måndags kväll var jag uppe hos en tvåbening som matte och husse känner och där var det riktigt skoj. En massa hundkompisar var det, närmare bestämt fyra stycken . Vi lekte som bara den fast tillslut så blev jag faktiskt lite trött för två av dem var så envisa och kunde inte lämna mig ifred en endaste minut.

Jag har faktiskt varit lite trött de senaste dagarna (får väl erkänna det). Matte och husse har undrat vad det har varit med mig.......Det vet jag ju.... om de bara frågat mig...... Jag börjar ju bli vuxen nu och då blir det så här två gånger om året. Inte undra på att man blir grinig när de går och torkar en med papper hela tiden och det värsta av allt då........försökte sätta på mig några urlöjliga svarta små byxor. Nä tack...... de ville jag inte ha så jag fick allt visa dem hur de skulle tas av. Ja, ja om en så där tre veckoor så är jag fit for fight igen.

De senaste dagarna har ju inte varit fyllda med mitt favorit väder precis men jag har dragit med matte och husse på lång promenader i alla fall......det gör gott både för mig och dem(men främst dom). Ikväll när vi skulle ta korta kvälls turen så fick jag upp ett spår efter en sådan där rolig sak som hoppar fram med långa öron. Åh.... det luktade så gott ...... Husse trodde han visste hur jag skulle gå men jag fick allt visa honom och mycket riktigt......jag hittatde den lille krabaten. Han sprang dock in under ett staket och jag kunde ju inte följa efter eftersom jag hade mitt nya "fina" halsband med koppel på mig.

Idag så hörde jag att matte och husse pratade om min älsklings kompis Eskil. Han är min bästaste kompis nästan. Så fort jag hörde hans namn så sprang jag till fönstret och ropade på honom......men han kom inte. ....Matte och husse bara pratade om honom. De hade träffat hans matte som hade varit jätte ledsen och berättat att en stor hund hade bitit honom jätte illa över ryggen och ruskat honom. Han hade stora sår med dräneringsrör på flera ställen usch......stackars honom. Svansen var också väldigt skadad så nu kommer det dröja innan jag får träffa honom igen.

Ja det var lite av det som hänt de senaste dagarna. Nu skall jag gå och krypa ned under mattes täcke och värma mig lite. Det finns inget bättre än att få sova i mattes och husses säng. Ha det gott så hörs vi snart igen.

Daphne has left the building;)

Tavlor

Här kommer lite tavlor .......gissa vem modellen är;)

image19

293488-15

293488-16

293488-11

293488-12

293488-14

293488-10

293488-18

293488-17

VAD HAR HÄNT SEN SIST

MINA DAGBOKSANTECKNINGAR

070723

I helgen som var så tog jag med matte och husse på utställning i Strängnäs. He, he .......det var grejer det.

Jag fick träffa gammel husse och gammel matte och dom pussade jag på riktigt mycket. Jag träffade stora syrran med ,men vi hann inte prata så mycket. Min moder såg jag genom gallret men jag vågade inte hälsa på henne, hon verkade lite sur över att jag inte hört av mig på länge.

Min pappa såg jag bara på håll men oj vad tjusig han är. Jag har nog ärvt lite från honom av den där tjusigheten=). Jag kan tänka mig att han är en riktig tjej magnet.

Jag träffade många nya tvåbenta..... och speciellt en kommer jag ihåg. .....Jag vet att jag stod på ett bord och sen kom den där två beningen fram.... helt ok tyckte jag hon verkade..... tills hon trollar fram någon konstig stålställning ur fickan...... Bäst att dra tänkte jag.....det förstod dock inte husse som stod kvar...... Ja, ja....... jag gjorde mitt bästa för att hålla mig undan, men plötsligt så tog tvåbeningen bort stål grejen och började sikta in sig på mina tänder istället....... Det var bara att öppna och visa. ....Mina tänder är jag dock stolt över så de kan hon titta på och se hur ett riktigt garnityr skall se ut.

Jag träffade en hel del snyggingar också oj,oj jag säger då det .....vilka puddingar det finns, det var en svart kille i min egen ålder som jag inte kan glömma.

Jag träffade också på tre små pytte varelser. De såg ut som mig fast bruna och mini mini mini. Inget luktade dom och när de försökte prata så lät det bara som små pip. De var lite äckliga tyckte jag. Min husse och Matte verkade helt uppslukade av dem och pratade så konstigt med dem och pussade på dem, det var som att jag inte fanns.....kan ni tänka er. ........Nu var det verkligen dax att bryta in......Vad höll de på med. .....Jag klättrade upp på matte och visade hur riktiga pussar skall ges. Till slut fick jag med dem där ifrån.

Denna helg var helt ok tyckte jag även om det fanns stunder då jag längtade hem. Vi får väl se när jag träffar en del av fyr och två beningarna igen. Jag vet att matte och husse var jätte glada och nöjda med mig i helgen för att jag visade mig på min bästa sida (som att jag skulle ha någon annan). Jag fick ett jätte gott tuggben och en riktigt god köttbit och sen ett nytt halsband. Det där halsbandet hade dock kunnat kvitta för jag är ingen smyckes tjej. Jag tycker jag är finast naturell.

Ha det gott tills vi ses igen


FOTOALBUM

Här kan ni hitta bilder på mig från det att jag var ett litet lakrits troll till halv stora bruttan jag är nu.

Bebisen

image2

LEEEEEEER

image3

BERGSGETEN

image4


image5

14 VECKOR ÖRONEN HAR INTE RIKTIGT BESTÄMT SIG =)
image6

16 VECKOR

image7


17 VECKOR
image9

15 månader

image39


16 månader

image40

16 månader

image41
image8

Tjenixen här är jag

SNABB FAKTA OM MIG:

Namn: Ronelka´s Daphne
Uppfödare: Kennel Ronelka´s

Höjd: 29-30cm
Vikt:   5100g
Färg: Black and tan

Mor:SUCh Exigor´s Terrific Tilda
Ägare: Kennel Ronelka´s

image51


Far: SUCh NUCh DKUCh NORDUCh VDHCh Blue-Star Nemo        
Ägare: Kennel Exigor´s

image50

Vad kul att just du hittade hit. Här på bloggen kommer jag skriva lite om vad jag hittar på och lägga in lite bilder.

Vem är jag då......joooo ser du. Jag är en liten hund av märket dvärgpinscher. Jag har det fina namnet Ronelka´s Daphne men husse och matte kallar mig för Daffen, lakritstrollet mm......Spinkräkan använder de också ibland och det namnet gillar jag inte. Jag tycker jag är precis lagom.
 
Dvärgpinschern är den bästa sortens hund i världen om jag får säga det själv.....snabb, intelligent, har stor portion humor, snygg, gosig/pussig, hett temperament.....skall jag fortsätta....? Va!!!!!! Jantelagen, vad pratar du om matte? Äh jag slutar väl prata om allt som är bra med mig då för denna gången.  Jag har i alla fall lyckats med att göra matte och husse till DPHOLICS ;)

Jag valde min matte och husse för ca 18 månader sen. Jag tyckte dom verkade bra... i alla fall helt ok. De hade ju ingen tidigare hund och det vet man ju hur bra det är. Då kan man ju göra precis som man själv vill. Ja.....elller???? .....ett tag gick det i alla fall tills jag fick börja skolan.......Valpskolan. Jo .....så hette det.... inte för att jag behövde lära mig något men matte och husse lärde sig en massa dumheter men det kan vi prata om en annan gång.

Jag tycker det är jätte kul att få springa lös och busa med mina hundkompisar. Det har jag massor av  kompisar alltså, många av dem är dock ganska stora men storleken är faktiskt inte det viktigaste det går bra ändå. Vara ute i skogen och spåra är något jag är jättebra på och leka kurragömma med matte och husse. Ibland får man ju spela med och inte hitta dem för fort så de tycker att det är lite spännande.



Håll i dig nu så här ser jag ut.


image1


Visst är jag väl söt =)

Du kommer få mer smakprov senare när jag lär mig mer om det här stället.

Tjena moss vi syns

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0