Tiden går så fort=)

090531

Tiden går så fort nu är Fanny tolv veckor. Eftersom hon fått sin sista spruta så har vi nu också varit uppe på klubben för första gången. Det var dock inga andra där så det passade ju utmärkt att känna in miljön och gå lilla slingan.

Daphne fick sig lite agilityträning. Det var dock väldigt varmt så vi tog det ganska lugnt. Daphne skall ju ändå ge järnet så vi måste öva på att coola ner och inte ta allt så snabbt för då är risken att det slarvas plus att hon kan skada sig. Hon tycker det är så skoj, men hon måste tagga ner lite granna. Samt att vi måste öva på konditionen. För Daphne är det extra viktigt eftersom hennes stenos kan göra att hon syresätter sig lite sämre än andra hundar. Därför är också hennes grund kondition extra viktigt och att man tränar på rätt sätt och inte pang bom allt på en gång så att säga.

 Vi var också en sväng på stan och kollade och satte oss i gräset och kollade in alla bilar och människor. Det är riktigt roligt att miljöträna och sååååå nyttigt.

Vi har ju som vanligt besök av lillmatte tyra och saga dagligen. Fanny finner sig så i all hantering och hon blir lekt och rastad utav Tyra som vet precis vad hon vill. Ex: så skall hon ställa ut sin hund och leker hundutställning med sina gossedjur och så får vi bedömma och ge henne rosetter=) Hon bara älskar hundar och det märks att Fanny verkligen är hennes hund, de har så kul ihop.





Vad är det som kommer där borta????????


Detta måste vi kolla in


Vilken latjo liten pryl=)


Luktar lite skumt


Vad har du hittat här då?, skall jag hjälpa till


Vad kul att jaga lite


Daphne är med och leker och när hon inte är det så övervakar hon så att allt går rätt till=)




Ni må tro att Fanny är mallig nu när hon lärt sig att hoppa upp i sofforna själv=)


Man blir fortfarande dock väldigt trött fort.


En bild på våra två sötgrisar


Ha det gott

ps. kanske kommer ut tolv veckors bilder senare

Här kommer tolv veckors bilderna=)





& Ståbild på underbaraste Daphne som tjuvtränar inför Vänersborg, ja vi tänkte testa  en utställning i a fall=)



C&L&D&F

Vetrinärbesök

090528

Idag var Fanny och fick sin tolv veckors spruta. Hon skötte sig toppen hos vetrinären och charmade både dem och de som satt i väntrummet=) Hon vägde in på en matchvikt av 2400 g och det kändes bra att hon har gått upp sådär en 4-500 gram på tiden vi haft henne.

Annars så springer tiden iväg. Fanny är fortfarande värsta kiss och bajsruskan. Hon har ingen koll på detta med rumsrenhet än, men vad gör det. Det kommer framöver, det vet vi ju. Annars så är det små promenader i området och allmän miljöträning som gäller. Nu när hon fått sista vaccinationen så skall vi ta upp henne till klubben och även åka turer ner till stan. Det blir prövningar det=) Här hemma så är hon morsk som bara den men ute kan det vara lite läskigt.(typ en betong sugga, riktigt vardags monster) Ljud däremot reagerar hon noll på, nästan så man tror hon är döv ibland. Det är hon ju inte men hon är så okänslig mot ljd. En väder prinsessa till har vi fått märkte vi igår när det blåste rejätlt då ville hon inte ens gå utanför dörren.Daphne är ju dock ett bra dragplåster så hon brukar knata efter dit hon går. Likaså är ju Daphne inte mörkrädd för fem öre och då vågar sig Fanny ut efter henne också.

De är så härliga att se tillsammans. Daphne tar så väl hand om henne och hon tvättar hennes öron så minutiöst rena och putsar henne i pälsen. Visst trodde vi att det skulle gå bra men inte att Daphne skulle ta sig an Fanny i denna grad. Det är verkligen dubbelt så roligt med två hundar och var dag är fylld med upptäckter och spänning och vi lär känna Fanny mer och mer.

Det känns bara så bra och nu skall det ju dessutom bli underbart väder. På lördag skall vi ta tolv veckors kort och då skall vi jämföra och se vad som hänt. Vi ser ju att lilltrollet har rusat väg i höjd. Det går så fort, nästan för fort....bromsa....

Nu skall Daphne ut på långpromenad och lilltrollet skall få klickerträning.

Ha det gott alla ni

C&L&D&F


En bild från i söndags när vi var ute och gick i skogen

Fanny 11 veckor

090523

Nu har Fanny blivit hela 11 veckor och var dag är en möjlighet att utforska nya saker. ex: såsom burträning=)

Vi har ju haft Fannys bur framme så hon kan gå in och lägga sig i den när hon vill bara för att hon skall bli trygg med den. Så igår var det dax att åka sittandes i buren i bilen.

Först satt hon i en egen bur längst bak i bilen och skrek så det inte gick att köra. Vi stannade och satte in henne hos Daphne och hon skrek lika mycket samt att Daphne blev super stressad av att ha ett skrikande monster över sig. När vi kom fram till sjukhuset (skjutsade syster med dotter dit) Då tog matte fram buren till framsätet bredvid sig och Fanny skrek fortfarande som att detta var det hemskaste vi kunde utsätta henne för. Matte stack då ner en hand genom taket på tygburen och då efter en stund så tystnade hon och lade sig ner och matte kunde ta bort handen och hon låg lugnt i 20 minuter.

Så planen blir väl nu att låta henne åka där ifram ett tag och sedan flytta till baksätet och sen längst bak där Daphne har sin bur. Vi får nog ta det i den ordningen för det gick verkligen inte att köra med det skrikljudet i s fall skulle det behövas hörselskydd.

Så är det med valptider allt skall övas in igen. Först nu tänker man på hur mcket som Daphne kan och som vi tagit för givet. Men vad roligt det är på samma gång att få vara med och se denna lilla krabaten ta sig an världen.

Lite bilder:

Vad gör Husse och krypet där ute egentligen


Bäst jag är med och visar hur man skall jaga husse



Fanny 11 Veckor








Tänkte jag kissa på tidningarna??????- Nähääääää aldrig, inte jag inte


Kan dessa ögon ljuga=)


Ha det gott nu skall vi ut i solen

C&L&D&F

Mycket lek och lite träning=)

090518

Allt flyter på så väldigt bra just nu och Fanny och Daphne börjar bli ett riktigt radar par.
Daphne bestämmer ju självklart men hon lånar numer även ut sin älskade bur och flodisen. Till och med när hon hade ett ben i munnen så fick Fanny låna det en stund. Men när Daphne väl ville ha den då tog hon den och då var det ingen idé att försöka ta den igen.

Så dagarna här består mest nu i lek och bus, mat, mycket sömn och promenader för Daphne. Här kommer lite kort från dagen.











Ringträning påbörjad




Ringträning klar med Fanny 10 veckor;)


Ha det gott alla

C&L&D&F

Fredagkväll



Äntligen fredag och att vädret är underbart gör ju inte saken sämre=)

Nu skall vi vara lediga alla tillsammans och bara ha det gott.
Här får ni se lite bilder tagna idag. Orkar inte skriva en massa vill bara vara ute med godingarna.









Just det en ny logga var ju nödvändigt till hemsidan=)

Ha det bäst det har vi

C&L&D&F

Senaste nytt......

090512

Nu märker vi av att Fanny börjar känna sig riktigt hemma här. Hon är en riktig vilde, precis som vi vill att det skall vara=) Daphne har väl börjat inse att det här lilla monstret skall nog inte flytta;) Fanny är väldigt framåt och hon och Daphne busar ganska rejält och de gillar det båda två. Allt flyter på väldigt smidigt både med mat , sömn och andra behov. De enda som får lite för lite sömn är matte och husse och kanske Daphne ibland när Fanny får sina busryck=) Men det är det värt.

Idag har vi miljötränat lite granna. Vi öppnade dörren till trädgården och sen var det upptäcksfärd.



Det finns ju en mängd nya lukter att sniffa in=)



En mängd olika material att gå , ligga på



Och konstiga saker som bara måste undersökas.







Klättra måste man ju också öva på



Skapa relationer




Sen skall man upp på ett bord och hanteras och stå still en liten stund
 och för det får man godis. Lite väl lättlurade de där tvåbenta=)



Ja, ni förstår hur mycket det finns för en som mig att vara nyfiken på och undersöka.
Inte konstigt om man blir lite trött=)




Ha det gott, nu måste vi ut och kissa.

C&L&D&F

Första natten med Fanny

090510

Gårdagen och kvällen gick väldigt bra. Vi var ute och kollade in trädgården och resten av huset. Fanny åt hela portionen mat. Daphne var väl så där imponerad av vår nya familjemedlem. Hon var inte elak eller så utan bara höll sig på annat håll och visade sin onöjdhet;)

På kvällen bäddade vi på vardagsrumsgolvet eftersom vi inte visste hur Fanny damen fungerar riktigt än. Daphne lade sig i buren och bara vägrade sova med oss. Oj, oj hur skall det här bli. Fanny var dock hur nöjd som helst. Hon låg ibland hos oss och ibland i sin korg bredvid madrassen. Klockan 01:00 somnade matte och vaknade 01:30 av en hostande Saga och gissa vem som hade letat sig till sängen Jo, Daphne hade kapitulerat. Det kändes gott i hjärtat att hon också sov med flocken=)

På morgonen 06:00 vaknade vi av att en morrande Fanny hade dragkamp med mattes nattlinne. Det var bara att ta på sig och gå ut och då kissade hon. Inte en endaste olycka har det skett än. Det får man väl säga är nästan otroligt. Ja, ja de tiderna kommer de också. Tror det är så mycket nytt just nu. Efter kisseturen så började Fanny och Daphne leka. Daphne låter ju väldigt mycket när hon leker eller försöker få igång någon att leka och nu verkade Fanny ha förstått det och de började jaga varandra runt madrasserna och gjorde en massa lekinviter. Daphne är idag så himla nyfiken och kan inte få nog med att lukta in Fanny Bunny.

Det var en liten rapport från de senaste timmarna. Nu skall det fixas mat.




Vi fortsatte dagen med att äta frukost. Fanny åt upp all mat och sedan var det dax för stora händelsen i trädgården. Så nu vet vi att hela systemet fungerar;) Saga och Tyra är här hela tiden och det är ju klart är man lillmattar så är man=)







Husse klippte gräset det var ju ett riktigt högt ljud och lite läskigt men spännande.





Inne känner jag mig dock riktigt hemma nu och där blir det en hel del lek med dragkamp och bitgrejer=) Sen måste man vila sig mellan varvena.








Ha det gott

C&L&D&F

Det vart en liten Fanny=)

090509

Efter mycket prat och funderingar samt en del hjälp från Daphnes uppfödare Gunnel och Rolf och en del tur så blev det en liten Fanny. Tack Gun och Leif för ert förtroende. Husse har inte kunnat släppa denna lilla lilla tjej sen första gången han såg henne. Så nu är vi stolta ägare till denna lilla tjej.

Amizitas Fanny

Stolta Husse






Fanny med Kullsystern Fiona


Leka med Tyra var roligt


Lite gemensam godisstund=)


Det känns oerhört spännande och roligt men samtidigt en smula overkligt=) Vi kommer uppdatera mer vid ett senare tillfälle. Nu vill vi bara vara och lära känna varandra.

Ha det gott

C&L&D&F

Daphne moster igen=)

090507

Nu har daphne blivit moster igen=)

Kullsystern Dina fick hela sex valpar. En hane föddes väldigt liten och klarade sig inte men fem stycken (två tikar och tre hanar)lever och kämpar om maten. Dina har gott om mat och pysslar om dem som att hon inte gjort annat trots att det är hennes första kull. Det är fantastiskt hur modersinstinkter bara finns där helt plötsligt. Det skall bli jätte kul att följa dessa valpar.


Bilden är lånad från kennel Ronelkas kennel Ronelkas

Vi ser fram emot att besöka valparna framöver. Tills vi får träffa dem i verkligeheten och göra lukt, kläm och känn test =) så kommer vi följa deras utveckling på hemsidan.

Christer har dock blivit riktigt förtjust i Daphnes andra syster Dixies valpar som är till salu just nu. Det är en liten tik Fanny heter hon som han bara inte kan släppa hon har helt enkelt stulit hans hjärta trots att han bara har sett henne på några bilder. Igår var det så nära att han ringde och frågade om hon fortfarande fanns ledig eller om hon var tingad. Visst jag kan väl hålla med om att hon såg riktigt härlig ut när hon stod och hade dragkamp med sin kullsyster. Det såg ut att finnas mycket vilja och envishet där=) Husse vill så gärna ha en egen hund, eftersom Daphne är lite mer mattes lilla gris kan man säga. Han är övertygad om att det blev så bara för att matte var hemma med henne första veckan helt själv så därför skall nästa hund bli hans säger han.............hmmmm vi får väl se;) säger matte. 

Man skall inte titta på valpbilder. Det borde vara censur på valpbilder och andra djurungar och människorvalpar mm. De är ju så söta och så har ju naturen klurat ut att det skall vara. Man skall utveckla...... vill ha en, ta hand om dem känsla osv osv. och visst fungerar det=)

Vi får väl se om husse fortsätter prata om den lilla damen idag med. Men kan man ha tre hundar? Vi har ju sedan tidigare sagt att vi skulle önska en valp efter Dina framöver också. Ja, nu blev det mycket att tänka på=) Drömma kan man ju dock alltid göra.

Annars idag så regnar det här och matte skall fördriva tiden med att städa och tvätta. Städat har det inte blivit här på läääääänge nu då vi har valt att vara ute i det underbara vädret och städa trädgård istället=) Nu går det dock inte värja sig mot dammråttorna längre. De börjar krypa fram under soffan och gå till attack. Nu finns inget att skylla på nu skall här rastas dammsugare=( Det är ju bara så tråkigt..............man får tänka på hur bra det känns efteråt.

Ha det så gott alla ni som läser detta

L&D

Oj vart tar tiden vägen

090505

Tiden går så fort nu var det ju jättelänge sedan vi uppdaterade=)

Vi har ju haft lite ledigt i o m valborg och underbart väder så vi har varit ute , ute och åter utomhus. Det mesta med trädgården, uppfart osv har rensats och städats så nu känns det riktigt bra. Vi har också börjat snickra ett nytt staket eftersom det andra inte längre kunde gå under benämningen staket.

Vi har varit med nära och kära tagit långpromenader, tränat både två och fyrbenta.

Men mest så passar vi bara på och njuuuuuter av den härliga våren som gör att man bara känner sig så glad. Just det ja. Vi går faktist också och håller tummarna för Daphnes kullsyster som skall få sin första kull valpar i slutet på denna vecka. Vi är så nyfikna på vad som kommer titta ut där och vilken fördelninge det kan tänkas bli.

Vi skall försöka komma upp till klubben och träna i morgon eller på torsdag. Nu var det ju över en vecka sedan vi var där. De har varnat för mycket huggorm där uppe och det käns völ lite sisådär men de behöver ju inte vara just där vi skall vara;) Man får se till att ha med sig kortisonet och spruta så man är beredd i fall olyckan skulle vara framme.

Ja, det var lite kort från oss .

Ha det gott

C&L&D

RSS 2.0