Än så länge ser det bra ut =)

Nu har Daphne varit helt fri från mediciner sedan i fredags och än så länge har vi inte märkt av något =)) Så underbart =)

Vi har börjat med lättare promenader nu som vi skall utöka allteftersom. Vi masserar henne var dag samt att hon får träna på en hinderbana. Vi håller alla tummar och tassar här hemma nu för att detta skall bli bra. Hon är annars sitt pigga vanliga jag men man märker ju av att hon har en massa överskotts energi när det varit så tråkigt och händelselöst på sista tiden. I Fredags hade vi även Bosse och Cilla här med matte Anneli och det gick jätteba annars har vi ju tagit det lugnt med andra hundar och så också bara för att hon har så svårt att vara lugn och still då.

Som sagt det ser ljust ut just nu =) ville bara göra en liten snabb uppdatering av läget =)

Daphne & Co

Vi håller tummarna här hemma.......

Igår så var det en sån härlig dag. Daphne var precis hel tokig =) Hon hade så mycket energi som hon inte visste vad hon skulle göra med. Hon försökte busa med fanny, vi fick göra godis let inne flera gånger osv. Så fort matte satt ner och försökte greja med saker inför hennes systers bröllop så stod hon och puttade på benet och skällde och vifta på svansen för att hon ville hitta på något.

Detta är ju inte ngt vi uppmuntrar egentligen men efter den senaste tiden så känns det jätte gott att se Daphne så på igen =) Ni förstår nog hur vi menar =)

Vi har i samråd med Göteborg nu dragit ner på medicinen för att se hur hon svarar på det. Sen i söndags får hon bara halv dos Tradolan och sen i Tisdags inget Metacam. Än så länge så har det fungerat jätte bra. Vi tränar en liten stund var dag samt ger massage varje dag. Massagen tycker hon jätte mycket om hon kommer självmant och ställer sig och tigger massage =)

Nu håller vi tummarna för att det går bättre denna gången. Aptiten har kommit tillbaka också men det viktigaste är ju gnistan. Vi hoppas också på att långpromenader inte ligger allt för långt bort i fram tiden.

Liten kort uppdatering och Daphnes framsteg =)

Annars är allt bara fint här hemme och mycket av tiden går åt till att förbereda Matte Lindas systers bröllop =)

Ha de gott

L&C&D&F

Bakslag

I fredags eftermiddag alltså två och en halv dag efter vi slutade att medicinera Daphne så ser vi henne komma och ha jätte ont igen. Vi vet inte om hon har försökt hoppat upp eller gjort någon annan rörelse. Det är omöjligt att vara beredd hela tiden när man har en sprallig dvärgpinscher. Hon var helt som vanligt på dagen och sedan kommer hon ut ur buren och har så där ont igen. Vi trodde först det var magknip för så hände det på semestern och då gick vi ut en sväng och gick och hon bajsade och så släppte knipet. Vi märkte ju dock efter en stund att så inte var fallet.

Vi blev ju såklart riktigt förtvivlade eftersom vi hoppats att vilan  och medicineringen hade gjort sitt. Vi ringde Skara och de sa att vi skulle g henne medicinerna igen och höra av oss till Göteborg eftersom de tyckte det var konstigt att de sagt 2 veckors vila till oss eftersom de rekomenderar 6 veckors vila efter e sådan här grej.

Tilll saken hör ju att vi var och tränade lite samt masserade henne i torsdag dagen innan alltså och då sades inget om detta att hon skulle behöva vila längre. Kanske kan det vara så att det blev för mycket för henne att hon behöver längre tid på sig. Redan på kvällen märkte vi att medicinerna börjat verka hon var redan något bättre och på lördags morgonen var hon som vanligt igen.

Känns ändå som att hela denna cirkus är som en ond cirkel. När hon tar medicin så mår hon bra och vill bete sig som vanligt och vi får tvinga henne till vila och sitta  i buren vilket gör henne mycket frustrerad och stressad. När vi kan börja så smått träna upp henne och slutar med medicinen så får hon ont. Ju mer hon vilar desto mer förtvinar ju hennes stackars muskler hon har kvar och ju svårare blir det för henne att få stadga och styrka i sin rygg.

Det är inte lätt detta. Vi skall ringa idag och höra hur vi skall gå vidare. Det är verkligen skitsvårt. Vi vill ju inte att hon skall ha ont för hon har verkligen riktigt ont. Hon bara står upp och skakar kan inte hitta ngn ställning som känns bra när hon står upp eller försöka lägga sig ner. Svansen mellan benen och hon kommer och lutar sitt huvud i våra händer och vill ha lite kli på nacken. Det är vidrigt att se henne ha så ont. Samtidigt så känns det fel att ge henne en massa smärtstillande och så gör hon då rörelser som kanske skadar och sliter på henne ännu mer bara för att hon är så bedövad och inte känner det.

Så många tankar som far genom huvudet nu. Vi vill ju veta exakt vad hennes onda beror på. Enda sättet är väl att göra en ny röntgen i s fall. Det är tydligen lättare med magnet röntgen för att upptäck just diskbråck osv. Problemet är ju att då måste hon sövas och då har vi ju risken med hennes pulmonalisstenos som sätter upp ett extra varnande finger. Det är ju alltid risker med att söva men för henne är den ju ytterligare förhöjd.

Ja ja vi får väl se nu vad de säger i Skara. Frustrerande är det vad det är att ha sin vanliga hund hos sig med två mediciner i kroppen och utan dem så blir hon som en skugga av sig själv. Det gör så ont i en att inte kunna veta exakt vad som är fel med henne, hur hon känner det.

Man skulle vilja ha ett facit på hur man skall göra för att det skall bli bra igen. Man känner sig som en skit när hon har som ondast och tittar en in i ögonen och man ser riktigt att de säger -hjälp mig. Så jäkla maktlös känner man sig.

Vi får hålla tummarna


Semester närmar sig sitt slut och träning tar vid

Nu är vi inne på vår sista semester vecka.
Första veckan var vi hundvakter till Viper och Aston. Andra veckan bodde vi nere hos Christers mamma med
alla fyra hundarna och bara umgicks med Anne och hennes Christer. Det var ju även där som Daphne blev sjuk.

Förra veckan bodde vi i ett hus i Åhus och åkte runt på vackra platser i Österlen.
Daphne fixade det hela bra. Fick gå lite grann och sedan fick vi bära en del samt burvila resten av tiden.
Burvilan gick ju bra de första dagarna men allteftersom hon blev piggare så blev det mindre och mindre poppis men men det är ju för hennes eget bästa =)





Stranden nedanför där vi bodde.
Åhus är väldigt mysigt, litet och många många dyra hus och bilar och små gårdsbutiker.
Förutom detta så finns det en hel del vackra sevärdheter såsom Ale stenar Kivik musteri
mm Otto glassen får vi inte glömma att rekomendera heller =)




Några km utanför Åhus så hade de ett jätte bra hundbad. Det ligger granne med nudistbadet så lite nakenhet måste man klara av=) Badet var jätte bra och stranden lång. Hundarna älskade det. De flesta hundar sprang lösa omkring och lekte och man såg riktigt va härligt de tyckte att det var. Fanny fick också vara lös men inte Daphne såklart eftersom det nog hade gått för vilt till i s fall. Bra träning för Fanny. I koppel skällde hon som en tok på de andra hundarna men när hon var lös så fixade hon lätt att gå utmed stranden och gå förbi andra hundar som låg femtio centimeter bort utan bekymmer. Sen kom det en liten lurvig kille och ville leka och då kunde inte Fancy stå emot utan de lekte en stund men när jag ropade på henne så kom hon och vi kunde gå iväg igen.

Mycket bra träning som sagt =)




Idag så var christer inne till Skara djursjukhus med Daphne och upprättade ett träningsprogram tillsammans med dem. Daphne skall nu få massage var dag för att få upp blodgenomströmningen i sina muskler plus att det verkar avslappnande. Sedan skall vi två gånger per dag ha balans träning. Vi skall även rigga upp en hinderbana här hemma på tomten som hon skall träna sig på och några sträck övningar. Detta skall givetvis blandas upp med nu i början kortare promenader som sedan skall utökas.

Det viktiga är att vi får henne att gå nu och lyfta benen, inte trava när vi tränar eftersom det är det som bäst bygger musklerna. Så blåbärsris och skogs promenader utanför stigarna är jättebra, plus även att då kan vi ju spåra för det älskar hon verkligen.

Vi är ganska hoppfulla vad gäller Daphne. Nu skall vi få henne i riktig bra form =) Idag har hon också slutat med sista medicineringen och vi har inte märkt något att hon skulle ha ont eller så.




Det var en liten Sommar hälsningar från alla oss =))




RSS 2.0