Hej

090829

Snart är sommaren över verkar det som. Vi har ju redan fått smaka på höstväder. Här hemma har vi haft en lite krasslig hund i form av Daphne. Hon har spytt vid två tillfällen och varit dålig i magen. Vi misstänker att det är grisörats fel som hon fick i måndags. Igår hade hon t o m feber så då var det nära att det blev Skara djursjukhus eftersom klockan var 17:00 men de tyckte vi kunde avvakta tills idag på morgonen och då var hon väldigt mycket piggare och febern hade gått ner hela två grader så nu har hon sin vanliga temp och har ätit och är sig ganska lik.

Vi avvaktar därför nu ett tag till och hoppas på att hon har fixat detta själv=)

Har ju varit lite lugnare här hemma när man har en sjukling så då har äntligen matte fått till den där fotohemsidan hon så länge velat ha=) Så för er som är nyfika och tycker sånt är kul så är adressen

www.fotastiskt.dinstudio.se

Ha det gott

Hälsar hela flocken

Stor uppdatering=)

090822

Nu har vi inte uppdaterat på länge fy skäms. Kanske kan man tro att vi inte gjort så mycket , men det har vi ju ändå=)

I Lördags så var tillfälle ett på vår valpkurs efter Barbro Börjessons bok Valpskolan. Kursen anordnades av Daphnes uppfödare Gunnel och Rolf och det var valpar från deras senaste kull och så vi med Fanny. Kursledare var Eva Andreasson. Denna gång gick vi igenom stegen hantering och följ mig. Fanny tyckte det var roligt men också väldigt tröttande. Hanteringen måste vi öva mer på nu igen. Det gik väldigt bra innan vetrinären men hon blev nog lite skrämd då. Det är bara att fortsätta träna, ofta. Imorgon är nästa kurstillfälle och det ser vi fram emot.



I Söndags så hade vi pinneträff. Denna gången var det två nya individer med. Therese och Jonatans lille Plexus 13 veckor och sedan en underbar tvåbent valp=) Lille Arvid , (stort grattis till mamma Ida och pappa Christoffer för er lilla guldklimp=) Vi grillade korv, övade lite hantering och sen en massa bus och lek. Vi planerade för en träff snart igen och då tänkte vi spåra lite. Tack alla för att ni kom , det var lika trevligt som vanligt. Fanny och Santos fann varann verkligen denna träffen och kunde inte låta varandra va en sekund. Vi får väl se vad Viper säger om detta;) Klart det är svårt att stå emot goa Fannsan=)

Lite bilder från träffen:





Fanny och Santos= buskul=)




Plexus=)













Underbaraste Arvid=)









Det var lite från träffen=)

Annars då? Jo i Torsdag så anordnade klubben vind och ljudmarkerings träf. Självklart var vi tvungen att åka på detta=) Daphne älskar ju allt sånt. Vi var ett gäng som följde med bla Carina med viktor Anna och jag tror det var Zafira och Marina med Spike och några till=) Det var en rolig träff och hundarna verkade tycka om det.

Just det Matte har anmält sig och Fanny till sin första kurs på klubben. Det blir en allmänlydnads kurs 1 den kändes välplanerad och kan nog vara mycket allmän nyttig.

Lite utdrag ur kursplanen:

Vi kommer under kursen att jobba med:

•-         Kvarsittning

•-         Möte med andra hundar

•-         Sitta tyst i bil

•-         Gå fint i koppel

•-         Hantering/visitation

•-         Inkallning

•-         Stoppkommando

•-         Passivitetskontroll

•-         Nosaktivering

•-         Kontaktövningar

Jag tyckte detta verkade jätte bra. Roligt är också att detta är Marina , Anna och Carinas första kurs och jag ville så gärna gå för dem och förhoppningsvis kanske det kommer allmänlydnad 2 och 3 också.

Detvar lite från oss.

Ha det så gott, här lyser solen och man får passa på att njuta=)

C&L&D&F


Fanny 5 månader

090809

Nu har Fanny hunnit bli hela fem månader och då måste vi ju uppdatera med lite kort=)

Än så länge så är det valptider och vi tränar inte värst mycket. Vi övar mest kontakt. Fanny har lärt sig att tittar man i ögonen då är det stor chans att man får gotta. Det underlättar ju inte ställandet kom vi på=) Då ville hon ju vända huvudet och titta husse eller matte i ögonen för att få belöningen. Ja sannerligen detta med hunderi är inte helt lätt.

Näst helg blir det fullt schema. På lördagen skall vi gå på valpkurs tillsammasn med uppfödarna till både Fanny och Daphne. Jätte kul skall det bli.

På söndag blir det pinne träff här hemma hos oss och nu skall vi även få se Ida och Christoffers lilla bebis , det ser vi verkligen fram emot.

Annars så är nu semestern slut för denna gången. Hur kan man sammanfatta semestern -09. Regn och lite mera regn kanske=) Visst regnade det mycket men ändå så har vi fått myket gjort. Vi har rest runt en hel del och hunnit träffa många nära och kära så vi skall inte klaga. Sol och bad fick vi ju i thailand så det lever man ju fortfarande på.

Sen måste vi ju komma ihåg att denna tid som kommer nu är ju Daphne och mattes favorit tid nästan. Svamptiderna=) Vi har redan varit ute flera gånger och plockar och Daphne blir lika glad som matte när det hittas svamp men roligast är nog ändå att gå och bara få lukta på allt gott i skogen.

Nä nu tar vi Fannys fem månaders bilder, det blir en hel hög så får ni se vad fint vi lärt in kontakten och förstört ställandet;)







Ha det så gott och ta vara på solen

C&L&D&F

Vetrinärbesök

090804

Igår eftermiddag så var vi på besök på Blå stjärnan. Fanny har haft små fläckar på tassarna där hon kliat och gnagt och tappat hår, annars i övrigt har hon världens finaste päls. Vi ville givetvis kolla upp detta ordentligt så därför bokade vi tid och åkte dit för at se vad det var som besvärade henne.

Fanny var super duktig hos vetrinären och de är så fantastiska på att bemöta djuren. Eftersom vi även skulle göra skrapprover så rekommenderade dom att vi skulle ge henne lugnande så hon fick sova en liten stund. Fanny somnade ganska omgående efter sprutan och det gjordes fem skrapprov. Tre på ställen på tassarna där hon tappat  hår. Sedan ett i mungipan och ett på ett annat vanligt ställe på kroppen. Vi är så glada att hon fick sova genom detta för det var otroligt vad de klämde hårt och sedan skulle det på med olja och skrapas genom alla hudlagren tills det kom blod och blev som ett skrapsår så att säga.

Vi fick information om en del sjukdomar som kan drabba huden och givetvis även om demodex vilken väl är den största fasan man har i a fall inom området hudsjukdomar. Speciellt eftersom Fanny har sina fläckar på tassarna så skulle det ju per automatik innebära att det var den svårare formen generell demodex hon hade i s fall informerade vetrinären om. Efter att testerna var klara så var det bara att vänta och se, behövs det tillägas hur nervöst det var att vänta på dessa provresultat?

Vi satt och väntade och väntade medans Fanny vaknade till. Efter en stund kom Vetrinären in och frågade om vi inte fått en tid när de kunde ringa och meddela svaret på skrapet, hon ilade då iväg och när hon kom tillbaka så hade hon ett stort leende på läpparna och sade att de på labbet inte hade hittat något på skrapproverna. Vi blev så glada för den nyheten och lättnaden var så stor, men samtidigt somvetrinären sa så vet vi ju istället inte riktigt vad Fannys bekymmer är dock. Vetrinären ville inte skriva ut antibiotika i onödan så att säga utan vi fick ett schampoo utskrivet som vi skall bada tassarna i regelbundet under ca 6 veckor. Schampoot dödar vissa bekterier olika svampåkommos osv.

Blir det inte bättre skall vi höra av oss och gå vidare för då kan det vara ngn form av allergi , foder allergi eller annat. Hon sade också att det kan ha blivit en ovana hon har Fanny att gnaga på tassarna. Hon är ju väldigt gnagig av sig tycker om att gnaga på allt möjligt och vi har ju märkt att hennes tänder har irriterat henne de sista veckorna speciellt. och flera har börjat lossna.

Ja, ja detta är var vi står i dags läget. Det vi har sett själva ang Fannys tassar så har det inte blivit värre på flera veckor utan snarare att man kan se att päls är på väg tillbaka. Ni får hålla tummarna för lilla Fanny och oss att detta bekymmer går över snart så vår minsta loppa kan fortsätta vara den glädjespridare hon är=)

Så här såg hennes två tassar ut för ca 2 veckor sedan:

Tittar man nära så ser man att hon saknar lite päls.


Det syns inte väl på håll som ni ser




Ha det gott

C&L&D&F

Fortfarande semester=))

090803

Var har vi då hållit hus den sista tiden????



En ledtråd till kanske=)



Vi har varit på västkusten i Christers mamma och mans båt. Vi har fått känt på båtliv, salta vindar och härlig sol. Vi har gått klipp promenader och ätit röktfisk och glass. Det har varit jätte mysigt att bara strosa omkring. Det har varit full rulle på båten med tre pinnar och så kom maria och magnus och hälsade på. Det blev många goda skratt och samtal. Detta är verkligen semester.

Lite bilder från detta:

Bua hamn








Vi vill följa med på promenaden


Skeppshundarna=)




Daphne på klipporna




Vad är detta?


Just det=)



Daphne Träslövsläge


Viper träslövsläge


Christer träslövsläge


Tack så mycket Anne och Christer för dessa härliga dagar vid båten=)

Efter detta så åkte husse och matte med Maria och Magnus till Ullared för första gången och då kan vi snacka om Ullared i skarpt läge det var fullt överallt men ........ack den som ger sig. Vi klarade det galant=) Vi handlade en hel del och hade riktigt skoj också.........

Efter detta så åkte vi till Anne och Christers villa utanför Borås och fick god mat och tillbringade vår tid där fram till söndagen då vi styrde kosan hem igen. Ja, just det ja............vi hann ju klämma in U2 konsert på lördagen;) Det var en fantastisk futuristisk upplevelse med denna scen ljud och ljus show och det bandet kan konsten att underhålla. Vilken musik, alla gamla klassiker varvade med lite nya grepp...........underbart det var vad det var.

Nu känns det skönt att vara hemme och få lite vanliga rutiner igen. Nu är batterierna laddade inför hösten=)

Ha det gott

C&L&D&F

RSS 2.0