DP-träff

080329

Vi fick att mail från Sara och Santos i skövde som undrade om vi ville komma och vara med på D:p träff och självklart ville vi det=) Vi bestämde att vi skulle träffas Vid Ryds Ängar i Skövde. På träffen skulle också Patrick och Aston vara med tillsammans med Husse och Matte.

Vi träffades vid parkeringen och släppte alla hundar när vi kommit in i skogskanten. Patrick fick dock behålla kopplet på för han tycker det är lite för kul att spåra iväg och vill inte alltid komma tillbaka när husse och matte vill. Ryds Ängar var verkligen ett toppen ställe att gå på. Snön låg vit på backen men det bekom inte hundarna utan de sprag runt och lekte. Det var verkligen fullt ös.

Vi skrattade gott åt lille Aston . Han hade lärt sig att hoppade han upp på saker så fick han godis och titt som tätt så hittade han alla möjliga saker att klättra upp på en del mer stadiga än andra men upp skulle han.

Godingen Santos blev hel förtjust i daphne han sprang efter henne hela tiden och snäll som hon är så lät hon honom hållas. Han är ju fortarande en pojkspoling i hennes ögon;)

Tack för denna hel trevliga träff. Vi hoppas vi får göra om det snart igen(när strumpor och skor har torkat;) Det var jätte kul att träffa er allihopa och era charmiga hund killar. Ha det bäst.

Christer, Linda & Daphne

Lite bilder från dagen


Snöbus
image198


Buskillar
image199

Balans på sten Daphne Aston & Patrick

image200

Patrick

image201

Aston och Santos Busdansar

image202

Daphne

image203

image204

Allihopa

image205

Patrick och Aston

image206

Vart är godiset
image207


Daphne & Santos
image208


Ååååh vad roligt det här är

image210

Lilla Stockholm

080322

Så var vi då hemma igen efter en snabb visit i Stockholm.

Vi började med att göra oss hemma stadda på hotellet och det var verkligen inte svårt så mysigt som det var där=)

image196

Efter detta så var det dax för lite middag och Daphne följde givetvis med. Husse åt en god baconburgare med hemmagjorda klyftpotatis och chili bearnaise. Matte tog grillad biff med likadana klyftisar och rödvins reduktion samt tryffel bearnaise. Till detta fick vi också god sallad och  grillade chiabatta med olivolja och flingsalt. ja... ni hör ju hur delikat detta var. Daphne fick allt en och annan baconbit så hon var också nöjd. Inne i resturangen så hittade hon också en liten kill kompis i black and tan Chihuahuan Champagne på 1.5 kilo.

Efter maten tog vi en liten promenad och sen gick vi till vårt rum och låg i sängen och myste och tittade på film.

Morgonen efter började med frukost buffe som var riktigt smarrig och sen begav vi oss till mäss hallen. Väl där utanför träffade vi en härlig pratglad kvinna med tre taxar från Stockholm som erbjöd matte att gå in gratis eftersom det var en person per hund som kom in. Matte tackade så mycket och köpte ett program som tack för den vänliga gesten.

Vi kom fram till vår ring och vi var först på plats och kunde tjuvträna både i ringen och på bordet. Efter ett tag började folk komma och fylla på runt ringen. Ingela från Andeless kennel hamnade bredvid oss och det var kul att träffas och få prata med henne igen. Hon hade flera hundar att ställa så vi hjälpte henne med att fota när hon var inne i ringen. Daphnes halvsyster Ziri med matte Malou var också där och det var kul att jämföra likheter mellan systrarna. Vi träffade också några andra från min pinne forumet och det är alltid lika roligt.

I Daphnes klass var det åtta hundar. Daphne skötte sig toppen och ställde sig  riktigt snyggt. Hanteringen gick jätte bra på bordet och det blev till och med mätning. Så är det när man har en reslig dam;) Idag fick Daphne den bästa kritik hon fått någonsin tror vi. Det enda som var frustrerande för domaren var hennes gång som inte var bra trots att hon fick flera försök. Detta måste vi nu ta tag i. Vi behöver få upp tempot så att hon sträcker ut.

Vi är i vilket fall jätte nöjda med dagens resultat som blev etta i kvalité samt fjärde plats i konkurrensen.

Daphne har varit som en dröm hela dagen. Hon har sovit en hel del och då hon inte har sovit har hon charmat schnauser tanter (som satt bakom oss) samt suttit mellan oss på bänken och kollat in konkurrenterna. Hon är verkligen guld värd vårt lilla svarta charmtroll.

Kritiken finns att läsa på hemsidan under resultat. DAFFELI´S HEMSIDAimage197

Grattis till alla er idag som har kämpat i ringarna.

Ha det gott från oss ( Nu skall här gå tränas;)

Christer, Linda & Daphne

GLAD PÅSK

Vi vill önska er alla en riktigt glad påsk. 

Vid lunchtid idag  skall vi åka upp till klubben för de har tipspromenad och korvgrillning. Tipspromenaden blir det nog inget av för vår del med tanke på det usla vädret men en korv skall man väl kunna grilla till.

Vi skall ju också ut och fara på vägarna i påsk eftersom vi skall vara med på Lilla Stockholm i morgon. Vi får trotsa vädret och ha med oss en filt och kaffe ifall vi blir ståendes i någon driva=)

Håll tummarna för oss i morgon.

Kramar från alla oss

image195

Kurstart

Kursstart på Försvarsmaktshund kursen.
 
Vi var en blandad skara med allt ifrån sådana som oss som tycker att detta är en rolig erfarenhet till de som vill tävla. Det var många schäfrar och än fler Rottweilers sen en Berner sennen och en irlänsk setter och sen vi med DP =) Totalt var vi tolv ekipage.

Vi deltagare fick gå igenom våra mål med kursen samt hur långt vi kommit med våra hundar. Instruktörerna gick  sedan igenom kursplanen, förväntningar samt alla moment som vi kommer att prova på såsom patrullstig med ljud och vind markeringar, bevakning och spår mm. De talade om vikten av att lära sig sin hund, lära sig läsa av vad den reagerar på och hur den gör för att tala om vad den hör/luktar osv. Vi fick se vad det var som hunden skulle markera i spåren såsom skyddsförbandpaket, raggsocka, magasinhylsa, mm. Vi fick också information om att vi skall föra träningsdagbok och hur den skulle föras. Hela denna teoridel var mycket intressant att lyssna på och man lärde sig massor med saker.

 Efter en  kort fika så var det dax att låta hundarna träffas och känna av varandra. Det var lite gruff mellan en del av hanarna i början men vi blev ombedda att hålla oss i rörelse och gå runtomkring varanda , hålla avståndet och ha koll på sin hund och strunta i de andra. Efter ett tag så gick instruktörerna/Figuranterna in i skogen och spred ut sig. Nu skulle våra hundar testas i hur de är mot nya människor. Vi skulle gå runt och hälsa på alla figuranterna/instruktörerna=(skriver FI som förkortning)De klämde och kände och kollade hur hunden reagerade. Daphne skötte sig kanon, hon slickade inte ihjäl FI men kom fram och hälsade och lät sig klämmas och kännas på nere på marken. Vi gjorde detta en ganska lång stund och utan att tänka på det så hade FI rört sig närmare som i en ring och det gjorde ju att vi hade tajtat in avståndet mellan hundarna när vi gick kors och tvärs i skogen för att komma till nästa FI som skulle hantera sin egna hund.

image193

När de hade sett hur våra hundar betedde sig mot människor samt de andra hundarna så hade de förberett ett test i form av en patrull stig. Vi fick ingen information om vad vi skulle göra utan blev bara ombedda att ge hunden tillåtelse att gå först och sen bara följa med. De ville se hur man som ekipage arbetade samt hur hunden reagerade på patrullstigen. 

Vi hade ju ingen aning om vad eller hur man skulle göra men glada i hågen så började vi gå den anvisade stigen. Daphne var lugn men uppmärksam. Vi höll bara i kopplat och gick tyst efter. En av FI gick också med för att observera . Efter en stund så ser vi att Daphne Fryser till vänder sig om och tittar på husse och sen tar två kliv ut i skogen och spänner upp sig och moffar till tyst sen vänder hon sig igen och tittar snabbt på Christer. Vi förstod ju att hon berättade att det var något där. Hon håller sig helt tyst och skäller inte en endaste gång men står still och markerar och är väldigt uppmärksam. Sedan börjar det röra sig i en buske och då ställer hon sig upp på bakbenen för att se bättre . Nu kommenderar Fi oss att fortsätta framåt för testet var klart. Daphne hade markerar helt rätt hon var en tia sade han. Vad det innebär kommer vi kanske förstå framöver på kursen. Fi blev riktigt imponerad över hur bra hon jobbade och hur tydligt hon markerade samt att hon inte visade någon rädsla utan klev fram mot ljudet samt höll sig tyst.

image194

Medans de andra gick stigen så fick man träna lydnad på planen. Daphne var väldigt följsam idag. Vi övade på att sitta kvar, inkallning, apportering och fot och det fungerar bättre och bättre men avståndet under fotgåendet måste minskas samt att daphnes uthållighet /kontakt måste ökas på.

När alla var klara med stigen så blev det storsamling i grupp och FI skulle utvärdera vad de hade sett och uppmärksammat under stigen samt hanteringsövningarna. Under teoridelen tidigare så hade de sagt att vi fick vänja oss vid ris och ros och att båda var lika viktiga för att ekipagen skall kunna utvecklas och lära sig maximalt utav denna kurs. 

Sammanfattning: Det var ingen av hundarna som visade aggressiva tendenser gentemot människa. De hade inte registrerat någon hund som hade reagerat med rädsla under stigen. Två hade markerat dåligt men det kunde avhjälpas utav att man lät den gömda Fi resa sig och börja springa nästa gång och låta hunden springa efter. detta skulle kunna motivera hunden till att tycka det blev roligare. En av deltagarna tyckte att hennes hund reagerade lite för kraftigt och morrade och reste ragg , ville inte att det skulle förstärkas men det kunde man också träna genom att FI nästa gång kunde leka lite med hunden. Det fick dock inte bli för mycket så att hunden gick upp i varv och började skälla av positiv förväntning heller.

De tyckte att i det stora hela så jobbade hundarna bra (och sen kom det vi kommer leva på länge framöver)
-men den lille jobbade absolut bäst. Markerade utomordentligt och höll sig helt tyst. Nu har vi slått hål på den myten ifall det fanns några som inte trodde att små hundar kan. Det har den lille bevisat idag.

Det som är extra roligt är att dessa instruktörer håller ju i många utbildningar och de kommer säkert berätta om den där lille dvärgpinschern för andra kursare, och det känns så roligt.

Vi blev så jäkla glada för de orden. Där hade vår Daphne helt för egen maskin bara gjort som man skulle göra. Nu hoppas vi att vi kan lära oss mer och kunna läsa henne bättre och vara henne behjälplig på bästa sätt och bli ett starkare ekipage. Vi ser fram emot mörker patrulleringen och se hur hon hanterar den biten och ja....det är så mycket vi ser fram emot i denna kursen att vi knappt kan vänta två veckor till. Nästa tillfälle blir det personspår.

Ha det gott alla

M&H&D

Äntligen.....

080307

Så verkade Daphne tycka när vi kom upp till klubben igår.

Vi har ju hållt oss ifrån klubben under löpet men igår åkte vi upp på torsdags träningen och kände på det lite igen. Vi började med att gå slingan. I slutet på slingan så ligger ju agility planen så vi sa att vi kilar in och testar och ser om trollet kommer ihåg något från höst kursen.

Vi kopplade loss henne och hon gick igång direkt. Daphne var full av energi. Husse han knappt fixa till hindren förens hon satt vid hans sido och tydligt visade att- OK NU KÖR VI.

Husse satte Daphne i position och hon tog två hinder på raken sen direkt in i långa svängda tunneln sen över nästa hinder och sen korta raka och sen dubbel hopp och sen genom däcket. Hon var helt klockren. Tvekan som fanns under hösten för tunnlarna var som borta och vilken fart och glädje.

Nu känner vi oss super laddade inför denna säsong. Vi är ett gäng som skall försöka träna tillsammans och hjälpa varandra att komma vidare , sen får vi väl se om vi kanske kan dra ihop till någon liten klubb tävling.

Husse tränade lite även på lydnadsplanen. Vi körde platssittnig som vanligt istället för plats liggning. Det gick väl si så där. Bra träningssituation är det i viket fall.

Lägger ut några bilder från kvällen. Inte bra kvalite men i a fall. Provade även nån utställnings pose men hon var så laddad och sprätter iväg alldeles för långt med bakbenen, hon ser för rolig ut när hon vet att hon skall stå still men samtidigt har så mycket bus i kroppen så man riktigt ser hur det spritter.

Vi tycker också att vi har börjat märka skillnad i hennes kropp efter foderbytet samt långpromenaderna. Vi tycker hon har börjat muskla på sig lite mer. Nu väger Daphne 5.5 kg och till sin höjd (30-31cm)så tycker vi det är ganska lagom för hon ser inte för stor ut utan bara lite mer kompakt.
 
Ha det gott

M&H&D

image186

image187

image188

Utflykt i vårvädret

080302

Idag har vi varit på utflykt. Vi begav oss iväg till ett Berg som heter Billingen där vi mötte upp Husses mamma och man. Uppe på berget gick vi en slinga. Vädret var underbart vårigt och vi var verkligen inte de enda som var ute och gick utan det var fullt med människor och hundar till Daphnes stora förtjusning.

Vi stannade flera gånger och beundrade utsikten. Vi hittade ett fint ställe där vi tog paus och fikade våra medhavda smörgåsar och kaffe. Det smakar aldrig så bra som utomhus. Efter fikat styrde vi kosan tillbaka till bilarna och det var en nöjd och lite slö Daphne som hoppade in och lade sig i sin bur efter två timmar ute i vårsolen.

image182

image183

image184

image185

Ha det gott

M&H&D

RSS 2.0