Boråshelgen

080630

Helgen som gick tillbringade vi i Borås där vi roade oss med två utställningar och umgicks med Christers mamma och familj. Samt en massa annat trevligt hundfolk=)

Lördagsmorgonen blåste vi ner till Borås. Väl på plats möttes vi upp av Gunnel, Rolf och Daphnes syster Dina. Det är så roligt att träffa dem samt alla de andra som man möter vid ringside. Vi träffade ett gäng coola kvinnor med dvärgschnauser som vi lärde känna och som blev vår heja klack samt att vi fick låna tält av dem. Härligt med sådana människor=)

Idag var det 27 D:p s som dömdes utav Sonia Philippou Kalveri från Cypern. Sonia var otroligt duktig och tog sig tid med varje hund. Hon hade också öppen kritik där hon förklarade sina placeringar. Vi gillade hennes sätt att dömma väldigt mycket. Tyvärr verkade inte Daphne dela vår kemi med denna domare;) Daphne ställde sig bra som vanligt och uppe på bordet gick det bra med att kolla huvudet, tänder , bli mätt osv..........men när Sonia skulle undersöka bakpartiet så ville inte Daphne alls detta utan gjorde bitmarkering mot bakpartiet.Pga detta så fick Daphne Kep vilket vi helt kan förstå( som tur är så var ju denna domare toppen, så efter bedömningarna så fick vi ta fram daphne till bordet igen och domaren klämde igenom henne. Vi ville ju inte att hon skulle ha kvar den minnesbilden av att hon slapp bordet bara för att hon inte ville) & då gick det bra.



Dina Daphnes syster föll Sonia verkligen i smaken och hon blev BIM och fick sitt sista CERT så nu är hon CHAMPION. Det var så underbart roligt att få vara med vid detta tillfälle och se Rolf och Gunnel kamma hem detta. Tänk vilken lycka stå där som uppfödare med sin egenuppfödda hund och lyckas med detta.........Stort Grattis......... det har ni gjort bra.






Lördagen så var det 46 D:ps anmälda och idag dömde Bo Widberg. Han var noga med tänder (grävde på riktigt i munnarna på voffsen)och storleken så flera åkte ut på att de var för höga. Idag så fick Daphne ett rött band (1:a pris) men placerade sig inte i konkurransen. Bordet fungerade bra och det var ju prio 1 för oss. Undrar hur det kan vara så olika? vi har inte lyckats klura ut det än.

Kritikerna för båda dagarna var följande.

Fredag:

"Utmärkt typ. Hon kunde ha lite bättre uttryck och mer markant mask. Utmärkt bröst. Kunde ha lite mer stomme
och bättre överlinje. Hon tolererar inte hanteringen, därav priset Kep."

Lördag:

"Feminint huvud med bra uttryck, Bra hals och rygglinje, Välvinklad fram och bak, Något lösa armbågar, Rör sig väl från sidan, Passande benstomme, Tanfärgen önskas rödare"

Det var helgens skörd av kritiker. Det var kul att träffa alla dem vi gjorde men roligast var nog Dinas Champion titel.

Ha det gott alla ni där ute.........hoppas vi ses snart igen.

C&L&D

Fredag kväll

080627

Idag har matte och Daphne en tjej kväll alldeles ensamma hemma. huss är ute och roar sig med sitt jobb.

Vi har grejat och ordnat inför morgondagens och söndagens utställningar i Borås. Det har borstats både päls och tänder. Vi vet att det kommer komma flera kändisar till denna utställning så det skall bli kul att träffas och se alla fina hundar och ussar och mattar=)

Snart är det också dax för WDS -08 i Stockholm. Det känns som det var en evighet sen man anmälde sig till detta men nu är tiden snart inne. Härligt med lite semester även om det bara gäller en vecka. Skall bli kul att komma upp till storstaden det var ett tag sen nu. Det är många hundar anmälda så det kommer finnas mycket att titta på. Kul att delta i detta specktakel även om man inte kommer kamma hem något pris........

Ha det gott så här en vanlig fredags kväll...............klockan är 21:13 och nu skall vi ut och gå...........

Kram på er från gräsänkkan=)

En dag som gick ganska obemärkt förbi

080625

Idag har det varit en av de de dagarna som bara har gått. Man har grejat med alla vardagsmåsten och först nu på kvällen så fick Daphne en lite längre promenad. Det är så skönt att gå på kvällen. Inga bilar, knappt några människor och tyst och väldigt fridfullt, kan hända man ser en och annan katt eller fågel skymta förbi.

Det är underbart dessa (halv) sommar kvällar. Det är ljust så länge och man har den stundande semestern framför sig. Man går där i sina egna tankar och med sina förhoppningar om sommaren och den ev stundande värmen. Det skall bli så roligt på Öland. Undrar hur Daphne kommer ta det att följa med på stranden. Det kommer nog gå bra eftersom hon gillar att ligga där det är varmt. Bada är hon ju inte mycket för men det kommer kanske vi två benta göra desto mer. Längtar tills dessa kvällar, sitta i husvagnen, grilla, gå promenad utmed den underbart långa stranden och lyssna på havets ljud, känna sanden mellan tårna och bara inandas........härlig sommar.

Nej nu får det vara färdig drömt för en onsdags kväll=) Daphne står härbredvid och tittar på mig precis som att - Matte nu är det nog dax att lägga sig snart...... Hon gör verkligen så. De gånger jag ligger i soffan kommer hon fram och duttar med nosen en gång på min arm och sen hör jag henne springa och hoppa upp i sängen. Bryr jag mig inte då så hör jag hur hon hoppar ner och sen kommer och gör samma sak igen och sen springer snabbt tillbaka till sängen och väntar någon sekund och sen även skäller hon till=) Jag tror absolut att hon då säger att -Nu lägger vi oss. Oftast så är vi inte överens om när detta skall ske men det är en sådan rolig sak som är speciellt med det lilla fyrbenta krypet.

Ja, ja nu blev det ytterligare svammel.......... jag kanske är lite trött ändå;)

Ha det gott från L

Läskar med några sommar kvälls bilder bara för stämmningens skull;)






Ute och rastade..........det nya objektivet=)

080624

Jag (matte) fick ju ett nytt objektiv i födelsedagspresent efter att ha gått och suktat och drömt om det ett bra tag. Idag så var det dax att se vad det gick för. Till min hjälp så hade jag daphne och Blade (de som har pinnar vet att lyckas man fånga dem på bild så är det ganska bra).

Vi gick en sväng först och sen släppte vi dem lösa för att de skulle kunna få sträcka ut lite. Va....vadå.....skulle jag vilja prova att ta lite spring och action bilder........jaaaa....okej då, lite så var det kanske.

Här kommer lite utav dagens skörd i vilket fall. Tack Marina för att jag fick låna din lille modell kille=) Alltid lika kul att ses, hoppas det blir snart igen.

























Det var allt från idag

Ha det bäst från matte

Kursutvärdering och korvgrillning

080624

Vi hade lite svårt för att skiljas åt vi som deltog i försvarsmakt kursen så igår träffades vi för att lämna in våran skriftliga utvärdering. Vi passade också på att grilla lite korv och tjata lite.

Det blir tomt på Onsdags kvällarna framöver. Denna kurs har varit den mest intressanta vi har gått hitintills. Trevliga kurskamrater, duktiga ledare och en mängd spännande saker att testa på. Bättre än så kunde det inte blivit.

Tack alla ni som gjort detta till vad det blev.



Just det........Fick även en ny knähund igår. Beowulf på x antal tunga kilo.



C&L&D

Midsommarhelgen är över

080622

Nu är midsommar över för denna gången.

Gårdagen förflöt ungefär på detta vis här hemma:
Vi såg till att äta lite mer traditionell mat med sill(så man har firat på riktigt också=). På eftermiddagen/kvällen fick Daphne åka ut på landet och leka med Putte (jack russel) medans husse och hans lika bilälskande kompis grejade med en bil.Matte med väninnor roade sig på den lokala logdansen ute på landet med några tusen andra danssugna.

 Träffen med Putte var nog Daphnes höjdpunkt på midsommarhelgen. Hon skulle bara  älska att bo så med skogen och gärden inpå knuten. Kunna springa lös hela dagarna och undersöka sorkhål och leta efter andra spännande saker. Så träffa Putte får vi se till att göra snart igen.

Nu går då livet tillbaka till lite mer ordnade former. Ikväll skall vi sätta oss och göra en skriftlig utvärdering av försvarsmakt kursen för vi skall på en återträff i morgon och utvärdera den. Vi skall också ta tag i lite agility tränig i veckan för nu har det varit lite dåligt med det en period. Helgen som kommer så är det även tvådagars utställning i Borås. Det är en hel del hundar anmälda så det blir skoj att träffa lite kändisar igen. Nu skall matte greja iordning lite här inne. Husse finputsar det sista med husvagnen. Sedan blir det en långpromenad.............skönt för både två och fyrbenta.


Ha det gott

C&L&D



Förberedelser=)

080620

Nu är dagen här.............den stora midsommardagen och vem tror ni har namnsdag idag jooooo matte. Det måste ju ingå en rad privilegier den dagen..........eller hur? (privilegierna kommer man nog på allteftersom).

Nu har man grundat med två koppar kaffe medans Daffi har legat och sovit i gästrumssoffan här bakom mig. planen är att ta tag och börja flytta lite bord och greja på altanen, plocka de stackars blommor man kan hitta.

Just det ja, självklart har vi tagit före bilder på bejbsen i familjen. Innan midsommar stylingen. Inte mycket fart i dessa två än=) Husse har ju sådan tur att det räcker med att han dansar förbi duschen så är han färdig stylad (orättvist det där).



Återkommer nog med bilder allteftersom vi gör framsteg här hemma. Måste ju prova mitt nya objektiv jag fick i födelsedagspresent=).

Ha det bäst

från Midsommar bejbsen

Här kommer efter bilder på daphne=)



Matte blev det inte så mycket med för en blom krans var inte att tänka på eftersom det inte fanns några blommor att hitta. Efter en stunds letande så hittades det en prästkrage som fick sitta bakom örat. Det var i a fall någonting=)

Maten blev toppen god se själva.



Det tyckte även de fyrbenta



Nu är midsommarnatten här klockan är 1:28 och det har varit en trevlig kväll hemma någonstanns här i Sverige.

Sov gott allesammans

Midsommar

080619

Nu är alla måsten gjorda, har även handlat och menyn är spikad. Det blir inte traditionell midsommar mat eftersom det inte passar alla. Helt ok att ibland bryta invanda matvanor också. Det finns ju fler dagar att äta sill på om man vill;)

Imorgon kommer maten bestå av:


-Marinerad och grillad gris (gör en super god egen marinad med vitlök, olja, flytande honung, chilli, salt, peppar, paprika, soya)

-Vinegrett färskpotatissallad med kapris, rödlök samt vitlök.
-Aioli
-Grillade chiabatta med olivolja samt flingsalt.

-Jordgubbspaj med vaniljglass till efterätt.

Det kommer nog bli helt ok, eller vad tror ni?

Vovvsen får väl säkert en liten smak bit av läckerheterna de också. Det skall bli skönt att vara hemma i glada vänners lag och kunna sitta under altanens skyddande tak med en gosig filt om sig och en varm liten vovve i knät och ändå vara utomhus. Ha en härlig midsommar alla ni där ute i en annan del av Sverige.



C&L&D


Tråkdag

080618

En tråkig dag i den stackars hundens liv. Matte har städat och tvättat och gjort bara en massa tråkiga saker. Husse jobbat hela dagen och gick ut och klippte gräset direkt. 

 Det är mycket som skall hinnas med eftersom det är midsommar helg snart. Nu skall det i a fall bli en promenad och sen är det dax att ta itu med storhandlingen och sen......................... blir det fotboll.

Har införskaffat färg till ansiktet och flaggor och skall sitta och heja på i mys soffan...........



C&L&D

Anatomikurs för Gerard O´shea

080616



Hastigt och lustigt som av en slump så var jag ute och surfade runt och såg i torsdags att Dansksvensk Gårdshund skaraborg anordnade en Anatomikurs fre -sön. Jag funderade en stund och sen ringde jag och frågade om det fanns någon plats kvar, eftersom jag var ute i allra senaste laget..................och det fanns det. På den vägen blev det och på fredags eftermiddagen packade jag ut mig själv i bilen med spänd förväntan.

När jag kom till Grevagårdens ridcenter och hittat in i lokalen så kände jag igen flera av deltagarna från handlerkursen i maj samt de bilder jag sett från en tidigare Anatomikurs. Jag blev dock lite konfunderad att det var så många samma personer med från förra Anatomikurs bilderna.............Hjälp hade jag kommit med på en fortsättningskurs. Jag frågade Erika (som höll i detta) om detta var en fortsättningskurs och det skulle ha varit det men nu så Hade Gerard införskaffat ett helt nytt presentations material så det skulle bli från början så det var helt ok att bara vara intresserad nybörjare=)

Efter ytterligare en liten  stund come Elvis in to the building;) Med sin alldeles egna fotograf som presenterades som Jenny . De började snabbt rigga upp all den tekniska utrustningen medans vi drack lite välbehövligt kaffe.

Det blev dock en del omflytt för att hitta en tillräckligt mörk plats för att kunna se projektorbilderna. Det slutade med att vi hamnade i en resturang del med bulliga skinnsoffor och fotöljer att sitta i. Det gick ju sannerligen inta att klaga på detta.

När allt och alla kommit på plats så började Gerard sakta och säkert närma sig grunderna inom Anatomi. Han varvade både projektorbilder, med sina egna kropp som illustrations verktyg samt sina rappa repliker och berättelser. Så fortlöpte hela fredagskvällen.

Trots många som säkert var trötta efter fredagens arbetsdag så lyckades han bra med att hålla intresset, skratten och faktakunskaper på en hög nivå under hela fredagskvällen. Vi var nog flera som somnade och tänkte på skuldror och ben om vart annat. Själv besvärades jag mest av en dröm där Gerard stod framför en stor kokande gryta och kokade bort köttet från sin hunds skulderblad och överarm för att kunna få se hur en skuldra verkligen såg ut under alla muskler, senor...........

Lördagen kom och idag var det ett heldagspass inomhus med teori och Gerard tog vid där han slutade igår och vi började jobba mycket med rörelser och vad olika rörelser kom sig utav. Vi pratade och präntade in ord som Chassi. -Allt beror på Chassit. - Är det en ferrari, volvo eller traktor. Vilken kroppstyp har hunden. Vad är dess rätta element, vad används den till. Vi pratade om hur en del hundars Anatomi gick emot flera av naturens lagar och ändå kunde röra sig fbalanserat. Hur bröstkorg och bäcken och vinklar påverkar hundens hållning och gång. Det var ett maffigt lördagspass, men med välavvägda luft, kaffe, lunch samt skratt pauser så gick det väligt bra.

Utan att ha märkt det så började man skönja ett mönster, se linjer och former som man inte sett förut. Se förhållanden fram och bak. Sakta men säkert så kändes detta ämne mindre främmande och framförallt skrämmande. Skala av päls, muskler och se det som finns innanför, det är det som sen visar sig i hur hunden står, hur hunden går. Svårt........javisst. Man har börjat skrapa på ytan..........börjat skönja ett nytt intresse, en vilja att förstå, lära sig mer.

Under söndagen så skulle vi ha med våra hundar. Nu skulle vi gå ihop i grupper och sedan bedöma varandras hundar utifrån att de är just hundar och inte gå in på var och ens rastypiska egenskaper. Detta var faktiskt både lättare och svårare än jag trodde. Helt plötsligt så såg man något och bara sa det och ibland såg man att det var något som inte stämde , men få det ur sin mun var svårt. Svårt att sätta fingret på vad det var man såg. Vad orsaken var till det man såg.

Sedan blev det öppna bedömningar inför hela gruppen för dem som vågade. Flera ville prova på detta och jag imponerades av deras träffsäkerhet och hur duktiga de var. Själv kände jag mig allt för grön än för detta , men vem vet nästa gång.......  Då kanske det är jag som står och gör det och en annan gröngöling sitter på min plats=)

Jag är så glad för att jag deltog på den här kursen och inte fortsatte vägen rakt fram och körde mot kusten istället och låg på en klippa och åt färskfångade räkor=). Jag har utvecklats och träffat en massa trevliga personer som jag inte gjort annars. Tack alla ni som var där och gjorde detta till vad det blev.

Tack Erika och alla i dansksvensk gårdshund skaraborg för att ni ordnade detta så bra.

Tack Jenny för goda skratt, fotografering, prat och lite hårspray=)

Tack Gerard för att du gör det du gör



Det var allt från mig matte Linda

Avslutning försvarsmakthund kurs

080616

Förra Onsdagen hade vi ju då avslutning på kursen. Vi var samlade på ett nytt ställe i skogen och våra kurs ledare hade kallat in förstärkning till patrullstigen. 

Idag skulle vi göra ett litet slut prov som skulle bestå av både vind och ljudmarkering/ar, vi fick inte veta hur många. De beräknade att den 300 m långa stigen skulle ta ca femton minuter per ekipage (+/-) Det skulle bli en hel del väntetid. Några av oss bestämde sig då för att passa på att lägga spår också.

Vi följde med Jenta på sin stig och hon skötte sig toppen bra. Ljudet tog hon direkt och jobbade på bra. Vinden tog hon också och spårupptaget var toppen bra. Hon spårade in ända till den gömda figuranten. 



Vind


Daphne jobbade på i spåret också och tog ljudet. Vinden missade hon. Sedan fick hon korn på spåret och bakspårade in en bit och fick vända och sedan hittade hon figuranten.

starten


bakspårar
 

Rätt väg


Det var spännande med detta prov och mycket mycket svårare än man tror. När man inte vet vad de skall markera så gick man spänd som en pianosträng och bara väntade och kollade hundens reaktioner. Sedan om man angav en markering så hade man ju ingen aning om det var rätt. En rolig erfarenhet var det dock allt.

Ytterligare en utmaning för dagen var alla de förbaskade KNOTTEN..........de var överallt.



Alla flaxade med armarna , knöt huvorna närmare och närmare ansiktet. Men de små rackarna gav sig inte. Vi stod ändå tappert ut tills sista ekipage var färdiga. (Knott har numera lagts till i mattes , samt rödmarkerats på listan på riktigt otrevliga kryp. Toppar gör fästingarna )

Vår slutliga uppfattning av denna kursen är att den har varit väldigt rolig och lärorik och vi har fått prova på saker som vi nog aldrig skulle ha testat annars. En stor eloge till er som har planerat och genomfört detta. Onsdags kvällarna kommer bli tomma nu.

C&L&D

Hav tålamod

080614

Uppdatering om försvarsmaktkursen kommer så snart som möjligt. Tiden är lite knapp just nu eftersom Matte Linda sprang på en Anatomi kurs för Gerard O´shea så hon har fullt upp hela denna helgen. Det är inte klokt vad man kan roa sig med helt frivilligt =)

Uppdatering med utvärdering av även denna kurs kommer på söndag/måndag. Fram tills dess får ni ha det riktigt bra i solen. Här hos oss lyser den nu i a fall och klockan är 8:13 på morgonkvisten.

C&L&D 

Utställning i Vänersborg

080608

Idag var det utställning i Vänersborg. Det var 28 Dvärgpinschrar som dömdes av Ewa Borg. På plats var också Gunnel och Rolf (Daphnes uppfödare)med Dina (Daphnes syster) och sen Fenja och hennes matte samt Fjodor med Familj (De var där för att heja på).

Domaren idag var noga med pälsar och storlek , huvuden samt stabila ryggar. Vi trodde därför att Systrarna skulle anses var för höga men båda fick röda band (ettor) och Dina kom tvåa i öppenklassen med CK (kom sedan 4 i bästa tikklassen) och Daphne kom fyra utan CK de tre första fick  CK i öppenklassen. (det var väldigt ont om CK:n idag annars överlag) Vi tyckte det var roligt att bli placerade idag och kritiken var följande.

"Feminint huvud med något ljusa ögon. Bra hals och rygg. Tillräckliga vinklar. Tillräckligt förbröst och djup.
Goda rörelser från sidan. Något instabil fram. Utmärkt päls och färg."


Nu kör vi husse


And action


Inte glömma att titta på domaren


Fenja


Det var en härlig varm dag och det var kul att träffa alla vi gjorde. Grattis till er alla placerade er idag och till er som har vunnit andra små segrar.

Ha det gott

C&L&D

Försvarsmakthund kurs tillfälle 9

080608

Här kommer en sen uppdatering utav kursen (man vill ju inte vara inne och sitta framför datorn mer än nödvändigt=).

I Onsdags så fick vi först köra visitation på varandras hundar och det gick som vanligt bra.



Efter detta var det dax för patrullstig. (När Beowulf hörde detta så tyckte han det var passande med egen händig kamoflauge rullning=)



Först skulle vi gå en patrullstig med ljud markering. Daphne tog ljudet bra och belönades med att springa in till figgen. Hon tycker visserligen inte att figgen är särskilt rolig går fram och nosar och sen vill hon gå stigen igen och leta efter nya saker.


När alla hade gjort sina ljudmarkeringar så var det dax för lite bastjänst och vi hade tid att fika lite medans kurs ledarna grupperade om sig för en patrullstig med vindmarkering. Till sin hjälp idag hade Hans en cirkus piska (pinne med en plastremsa för att kolla vindriktning) som han glatt dirigerade med=)

Daphne fick upp vittringen en gång i börrjan men sedan sprang hon in i en hel flock med fjärilar som kretsade runt något och då var patrullstigen som bortblåst. Jaga fjärilar var ju MYCKET roligare. Ja, ja så är det inom hund världen ibland. De är inte alltid så lätta att förstå sig på de där fyrbeningarna.



Nästa gång är sista gången och då skall vi ha lite slut prov (på skoj sådär). Vi kommer få gå en patrullstig och vi kommer inte få veta hur många figuranter som är utlagda och inte veta hur många ljud/vindmarkeringar vi skall märka ut. Vi skall lite på vår hund och oss själva och kursledarna kommer se vad vi har lärt oss samt det viktigaste om vi har lärt oss att läsa våra hundar och hur vi skall jobba med dem. Det kommer bli superskoj och väldigt intressant och lärorikt.

Ha det gott

C&L&D

Utställning i Norrköping

080601

Igår var det utställning i Norrköping och där deltog 27 dvärgpinschrar och dömde gjorde Ann Christine johansson. I Daphnnes Öppen klass deltog 10 hundar. Daphne fick idag en etta och placerade sig inte i konkuransen.







Kritiken blev följande:

" Stilig tik. Välformat huvud med fint uttryck. Utmärkt hals och rygglinje. Något framskjutna skuldror. Bra kors.
Välkroppad. Något lång i länden. Välvinklad. Utmärkta rörelser framifrån och från sidan. Något trång bak. Snygg päls"

BIR idag blev Multatuli Nokaut med CERT  och  BIM Impala Keo Kayla med CACIB  Grattis från oss.



Ha det gott alla

C&L&D

Försvarsmakthund kurs tillfälle 8

080601

Det har varit fullt upp de senaste dagarna men nu fanns det tid för uppdatering av senaste kursen.

I onsdags så fick vi först söka av en ruta ca 80*80 meter. ekipagen ställdes upp med ca tre meters mellan rum och sen gick man rakt fram med sin hund och såg vad som hittades. Vi sökte av med fem ekipage åt gången. Detta var en ny övning och roligt att få prova på.



Hans berättar något kul som vanligt=)



Efter detta så var det dax för våra spår. Idag skulle vi gå spår med släpande hund vilket innebär att man är flera ekipage som går i en lång rad och turas om att spåra. Detta kan vara ganska påfrestande på hundarna, dels vet man inte hur långt spåret är samt att hunden inte skall bli störd av de andra ekipagen osv. En del hundar spårar ju dessutom hela tiden även om de inte går i täten.

Hur gick då detta till?
 
I vårt lag blev vi fyra ekipage som kom fram till denna plats där en bil stod parkerad (fyra vimplar) Vart hade personen gått? Det var vår uppgift att ta reda på det enligt följande princip.



Hund nr 1 (brunt) går en första avsöknings fyrkant. Om den får upp ett spår markeras det med vimpel. Hund nummer två
(blå) skickas in och där den markerar spår och få följa den en liten bit så sätter man ytterligare en vimpel. Efter två kanske tre hundar så kan man förhoppningsvis få ett troligt utgångsspår (se de gula linjerna). då börjar man spåra utefter den gula linjen. Denna teckning är starkt förenklat (de kan ju få upp flera spår om personen irrat omkring)och ser ut att vara gjort av en tre åring men hoppas ni kan få en bild av hur det fungerar ändå=)

Jenta skickas in för att ta ut spårriktning och hon hittar ett spår.



spårupptag



Efter att även Dieter med Cindy fått upp markering i samma riktning som Jenta och Karin så tas beslut av gruppledaren Kaj att följa detta spår. Alla ekipage selar upp sina hundar men håller dem kopplade utom den första som har spårlina. Förövrigt hade man bara den linan under spåret. När man spårat klart så släppte man linan och den som kom bakom kopplade upp med samma lina allt för att det skulle gå så smidigt som möjligt. Hund nummer ett spårar fram till första apporten och sen byter man av efter varje apport (tappad sak från den försvunna personen;)

Blandade bilder från spåret






En apport







Spåret visade sig vara ca 2 kilometer långt och det var utlagt femton apporter. Hundarna jobbade på jätte bra trots alldeles för torrt väder. Det lät som vi gick på hård snö när vi mosade oss igenom vitmossan=)   Hundarna stördes dock inget av varandra utan jobbade väldigt motiverat. Daphne klarade alla sina apporter samt det vi var gladast för var att hon följde ju en okänd spårläggare kanon bra idag. Poletten börjar kanske trilla ner även här. Vi hittade vår försvunna person och begav oss snabbt tillbaka för att ge hundarna vatten och vila för detta var jobbigt för dem men roligt.

Väl tillbaka så fikade vi och hans gick igenom vad han hade sett under spårningen. Daphne och Jenta roade sig med pinnar som vanligt.







Efter fikat passade vi på att ta lite fina bilder på Jenta eftersom Dino modellat förra gången.







Och så kan man ju göra så här ;)





Det var en mycket spännande kurs tillfälle denna gången och vi skulle väldigt gärna prova detta spår sätt en gång till innan kursen är slut. Nästa gång skulle det bli patrullstig och vi får väl hoppas att vindarna är med oss.

C&L&D




RSS 2.0