Hänt i veckan

080125

Förra helgen så var vi ute och spårade lite grann. Det blev ett viltspår utan blod. Daphne var supernöjd för hon älskar ju att spåra. Hon klarade spåret bra.

I Tisdags så hade vi lite lekträff med Blade hemma hos dom för första gången. Daphne och Blade lekte intensivt som vanligt=) När husse kom hem så åkte han med Daffen upp och tränade på klubbens plan. Det blev inkallningar/Fot position mm.

På Onsdagseftermiddagen så ägnade sig matte och Daphne åt lite klicker träning och nu sitter det nya tricket "give me five" Inget jätte märkvärdigt men roligt tidsfördriv för både två och fyrbening. Nu skall vi lära in vinka och "eller hur" (Daphne skall nickande hålla med när vi säger ett påstående;)

Onsdagskvällen så hade husse och matte så tråkigt och säkert trollet med så då hörde vi med Marina om Blade hade lika tråkigt som oss och bjöd upp oss själva för en liten lekstund. Eller ja, liten och liten det blev hela tre timmar , tiden bara flög iväg. Detta var första gången som vi sett att Blade blev trött och detta var ett litet mirakel för han är  energin hundifierad.

På Torsdagen så hade vi hanteringsträning samt platsläggnings(sittning för vår del) på klubben. Innan platsen så körde vi lite enklare budföring, inkallning /fot mm. Idag var Daphne verkligen med på noterna och svansen viftade hela tiden. Hon tyckte det var så kul och var riktigt snabb vid kommandona. Hon är verkligen rolig att jobba med. Platsen gick bättre än förra gången men oj vad vi har kvar att öva på. Hanteringen klarade Blade och Daphne toppen bra. Vi har även fått med oss flera nu som också vill vara med och hanterings/ringträna på torsdagar. Kul.

Idag är det fredag vilket är skönt med lite ledighet. Vi får väl se vad vi kommer fylla helgen med.

Ha det gott alla ni

M&H&D

image173

Träning

080118

I veckan har vi försökt träna en del på klubbens planer, man måste ju passa på när vädret är bra. Vi märker ju att här hemma så funkar momenten ganska bra så det behövs övas med störningar runt omkring. I Tisdags och Onsdags så har vi varit uppe och övat på.

-inkallningar.
-Inkallning med störning (favvo bollen läggs ut i mitten)
-Stanna kvar/sitta kvar
-Apportering (Bollen tar hon bra men apporten måste vi öva mycket mer på samt avlämnandet)
-Position fot/ Kunna backa korrigera för att ändra läget hur hon sitter. Kunna följa med från sittande till gång.
-Enklare budföring.

Idag torsdag skall vi upp på allmänna träningen och vara med på platsliggandet samt lite träning efteråt. Efter detta kommer vi nog träffa Blade för lite hanteringsträning och kanske lite gång. Det obligatoriska kaffet efteråt får vi ju inte glömma heller=)

M&H
image172

Valpar

080114

Igår var vi hos Daphnes uppfödare Gunnel och Rolf och hälsade på. Daphne och kullsystern Dina och hanen Qvick  fick leka i skogen och springa en stund. Sedan fick vi träffa underbara sju veckors valpar. De var hur härliga som helst. Här kommer bilder. Nu skall ni få se på sötsaker=)

image161

image162

image163

image164

image165

image166

image168

image169

image170

image171

Ha det gott

M&H

My dog bilder


image153
Blade på bordet

image154
Blades andra placering

image155
Lite av unghundstikarna fredag

image156
Bästa tikfinalen fredag

image157
Bästa tik finalen placering fredag

image158
BIR finalen fredag

image159
Unghundsklass lördag tre utav deltagarna=)

image160
Snyggingen Allamigoz Ezperanza (hoppas jag kommer ihåg rätt) Vann juniorklassen lördag. Grattis Dini

Det var några få bilder .Matte Linda har konstaterat att ett nytt objektiv står högt upp på vill ha listan eftersom de mesta korten blir suddiga när avståndet är så pass stort. Ett nyttt objektiv samt att komma ihåg batterier till nya blixten så kan det bli mer fotografier i framtiden.

Ha det gott alla

M&H

My Dog

080103

Nu är det dax för My dog igen. Med Nordv 2007 i minnet så känner vi oss aningens revansch sugna. Vi hoppas på bättre tur denna gång.

Lycka till alla ni som skall vara med.

Ha det gott och håll tummarna för oss.

M&H&D

RSS 2.0