Spike Choklad pralinen=)

080529

I Tisdags var vi uppe hos Marina och Blade och hälsade på deras nya familjemedlem Spike. Spike är en brun dobermankille från Jean darks kennel. En riktig charmig valpklumpig goding se själva.






Lek och bus






Kompisarna


Blade


Det skall bli jätte kul att följa Spikes utveckling framöver. Stort  grattis till dig Marina som har fått denna fina kille.

C&L&D

helgen som gick=)

080525

Igår cyklade husse viken runt tillsammans med mattes systers man Pelle. Matte Linda och mormor hade då chansen att få låna Tyra en stund vilket vi mer än gärna gjorde. Vi bestämde oss för att ta en promenad ner till hamnen och äta glass och titta på båtarna, Daphne och mormors hund Ayla fick självklart följa med.

Tyra var inte nöjd med sin glass så hon ville ha moster Lindas istället.

image341

Vi satt där en bra stund och tittade på båtar och fåglar och pratade med folk. På vägen hem gick vi genom stadsparken och där finns det en vacker fontän som Tyra ville titta närmare på, vatten är ju så kul=)

image342

image343

När vi kom hem från stan igen så hade pappa Pelle och Christer kommit hem igen. De hade cyklat hela rundan på under tre timmar.....bra gjort killar. Det blev ett kärt återseende för Daphne så obligatoriskt välkommen hem gos var på sin plats.

image344

image345

Idag söndag så var vi uppe och tränade lite agility. Idag hade vi med kameran och lyckades fota en del moment. De flesta momenten går bra men vippen är Daphne fortfarande osäker på så där får vi öva vidare. Vi måste också bli säkrare på kontaktfälten. Ibland har Daphne för bråttom när hon är taggad och hoppar förbi kontaktfälten både på upp och nervägen. Därför har vi börjat träna in vänta samt att vi belönar med godis på kontaktfältet.

Starten
image346

Balansen

image347

Hopp
image348

Tunnel
image349

Hopp
image350

vippbrädan

image351

Ahindret
image352

image353

Det känns som att det händer en hel del nu med Daphnes säkerhet i agilityn och vi märker att hennes självförtroende har ökat samt att hon tycker det är så roligt att träna. Vi kan nu skicka henne före in i tunnlarna även om vi är ganska långt ifrån. Släptunneln tar hon med väldig fart och man ser när hon kommer ut ur tunneln hur hon vänar på att få bollen kastad=)

image354

Agility är TOPPEN =)
image355

Det var allt för idag ha det gott

C&L&D

Försvarsmakt hund tillfälle 7

080516

Igår hade vi tillfälle sju på vår kurs och vädret var kanon fast vi saknade lite mera vind=). På schemat för dagen stod spår, patrullstig med vind och ljud samt stilla sittande bevakning. Alla började att lägga ut sina spår och sen var det dax för var och en att ta patrullstigen.

Husse tog med Daphne till stigen och gjorde henne redo -pass på före.

image327

Daphne var väldigt intensiv på stigen gick och jobbade hela tiden. En bit in på stigen så markerar hon ett ljud och det visar sig vara rätt.

image328

När hon ser figuranten släpper hon markeringen och tar istället upp en vind markering förmodligen ifrån spåret som gick bredvid. Vi fortsätter framåt på stigen och där får Daphne upp en vindmarkering som är korrekt. Hon visar väldigt tydliga markeringar både på vinf och ljud så det är inga tveksamheter inte.

vindmarkering
image329

Matte följde också med Karin och Jenta i patrullstigen här går de fot fram till stig starten.

image330

Jenta och Karin jobbade på bra i stigen och här gör Jenta en ljudmarkering.

image331

Efter att alla gått patrullstigen blev vi beordrade att sätta ut oss på en rad i skogen med våra hundar för att prova på stillasittande bevakning. Hundarna skulle markera när de hörde en figurant komma smygande mot oss. Hundarna skötte sig kanon utan skall och markerade väldigt fort att något var på intågande.

image332

Efter detta så var det dagen till ära tårta. Av vilka orsaker vill vi inte gå in på men så mycket kan sägas att det hade att göra med en kul grej under ett spårningstillfälle. Alla sådana saker som slutar med tårta kan ju aldrig vara fel;)

image333

Passade på att fota Karins andra hund Dino som var med på besök idag. En stor trevlig hane som också ville ha lite kul i skogen.
image334

Efter fikat var det dax för våra spår. Daphne tog upp spåret bra idag och terrängen var blandad alltifrån blåbärsris och en djup gryta med lite tätare terräng.

image335

image336

Spårslutet var på andra sidan stigen men det löste hon också och då vankades det ju jätte belöning iform av lek.

image337

image338

I pausen innan genomgången så körde husse lite egen träning.

image339

Under genomgången så gick vi igenom momenten och det hade gått bra på stigen för ekipagen och spåren hade också varit bra. Det gavs lite tips på förbättringar och saker att tänka på. Nästa gång skall vi köra spår med släpande hund. Detta innebär ett sk senilspår , det sätt man kan jobba på om någon gått vilse. Man går då med flera hundar i rad och turas om att spåra. Vi skall också prova på att ta ut spårriktningen vilket kan vara ganska klurigt av genomgången att dömma. Typ det kan stå en bil vid en väg.......vart har männiksan gått????

Hur detta blir att genomföra vet vi nästa vecka och det ser vi fram emot.

image340

Stillasittande bevakning var spännande grejer det.......ha det gott från alla oss

C&L&D

Lite blandad kompott=)

080520

Har ju inte uppdaterat på ett tag men så är det ibland. Tog lite härliga bilder vi ville dela med oss utav när vi hade matte Lindas syster barn Tyra på tre år här.

image326

Daphne är väldigt förtjust i barn i allmänhet men Tyra och hon har något alldeles extra speciellt. Tyra leker på ett sätt som daphne älskar. De springer och busar och upptäcker saker ihop och man ser att de verkligen förstår varandra. Tyra har alltid haft bra hand med Daphne och hon kan lätt komendera henne att både sitta, ligga, stanna osv de gör detta som en lek=) Vem vet , vi kanske har en framtida handler i lilla goa Tyra;)

Vill du ha bollen?

image318

Varsågod........hämta

image319

Bra
image320

Vill du busa mer?

image321

Åh vad kul

image322

Nu springer vi lite också

image323

Vad har du hittat där?

image324



Tyra din lilla solstråle vi är så glada över att ha dig i vårat liv............puss på dig lilla penntrollet=)

image325

Vi har också hunnit med att öva lite agility. Sist så åkte vi upp när det regnade lite bara för att träna även i sämre väder. Vi gick in på planen och tog på agility halsbandet och husse frågade matte om belöningskorven. - Den har väl du sade matte. -Nej sa husse =)

Okej vi hade inte med något godis samt att det regnade. Ok.....hur skulle detta gå. Husse lade till sig med den gladaste stämma matte hört på lääääänge;) och gissa om det funkade=) Johoooodå...... Daphne for som en liten vante över hindren, genom tunnlarna och balansen och A hindret, till och med släp tunneln tog hon utan gotta utan bara den gigantiska candyn husse=) Regnet bekom henne inte heller. Detta kändes som ett stort framsteg så nu kommer vi nog anmäla oss till vår första agility tävling som de anordnar senare i sommar på klubben=)

Det var allt för nu........ I morgon är det ju försvarsmakt kurs.........det blir kuligt värre.

Ha det bäst

C&L&D

D:P träff

080512

Igår var det dax för en pinne träff igen. Denna gången var det vi som stod för arrangemanget=) Vi hade planerat att sitta vid en hundbadplats här i stan och grilla samt lägga lite spår men när vi kom dit och hade checkat läget vid stranden konstaterade vi att det blåste för mycket och vi åkte hem till oss och lät hundarna leka där istället.

När hundarna hade lekt av sig lite så gick vi till skogen och lade ut lite spår , under tiden fick grillen stå och bli lagom varm. När vi kom tillbaka från skogen grillade vi och sen var det dax att ta spåren.

Det var en trevlig träff och kul att träffa alla som vanligt. Hoppas vi får till en träff snart igen. Här är lite bilder från dagen


image293

Mycket spring och bus blev det

image294

Allihopa
image295


Santos och Aston
image296

Patrick spanar i skogen
image297

Aston och Santos leker med papprör
image298

Aston och Santos
image299

Aston
image300

Godis tajm=)
image301

Daphne & Farbror Patrick
image302

Spring
image303

Bus i gräset
image304

Patrick
image305

Santos
image306

Aston
image308

Santos och Aston
image309

Vatten dax
image310

Santos coolar med matte
image311

Aston skäller
image312

Patrick hoppar
image313

Åh vad kuuuuuuul
image314

Vila är ett måste säger Patrick
image315

Santos håller med
image316

Det var allt vi orkade med för denna gången

Ha det bäst tills vi ses igen

C&L&D

Larv utställningen

080510

Vi vaknade i god tid och konstaterade att vädret skulle bli helt fantastiskt. Vi gjorde oss i ordning och sen körde vi mot Larv. Väl på plats så var Petra på Salkin´s kennel så himla gullig och erbjöd oss skugg plats vid hennes tält=) Vi förstod efter ett tag att detta verkligen skulle behövas för det blev bara varmare och varmare.

Daphne ville inte vara i sin bur utan utanför med oss. Hon tyckte också att vi behövde hjälp att vakta vår lilla plätt mot inkräktare, detta var vi dock inte helt överens om. Innan vi skulle äntra ringen så var det ca 40 st Berner Sennen och två Dogo Canario sedan kom alla DP hanar och sen tikarna så vi gick ju in ganska så sent. Vi började märka att Daphnes energi tog slut när det närmade sig vår tur i ringen. Hon hade inte vilat nåt sen vi kom. Hon var inte i sitt ESSE och vi som hade lovat fart och fläkt och mycket energi till de på forumet. Vi skulle ju köra det finlandiska ställandet med vår lilla skinnbit.=)

Skinnbiten så mycket som tittade hon inte ens på, så när husse går in i ringen lyckas han få till ett ok ställande när domaren går förbi sista gången. När det  blev det lång väntetid vid enskilda granskningen av varje hund passar husse  på att springa till ringside och blöta ner daphne och ställa henne i skuggan. Det var flera som passade på att göra likadant. Det var nästan olidligt varmt på planen.

När det blev vår tur på bordet så stod Daphne där och tittade  på Husse och man kunde riktigt se att nu vill jag heeeeem. Hon stod dock kvar där för hans skull, helt stilla och Domaren gick noga igenom hennes mun  och kände igenom henne. Hon var så duktig. Christer kände att han inte vill bråka med henne utan accepterade att nu orkade han inte mer. Istället för att ta ner henne och börja ställandet om igen på marken så ställde han  henne direkt där hon stod på på bordet och hon stod där still och försökte, men det var inte med den där vanliga Daphne glödet men hon gjorde det idag........ för oss........ så gott hon kunde.

Vi fick idag ett blått band........ och kom därför inte till konkurransen. Vi tyckte ändå kritiken var bra .

"Korrekt bett, Utmärkt storlek, Fyrkantig kropp, Stark stomme, Mycket bra front, Överlinjen kunde vara bättre om det vore mer definitition av korset, Bra vinklad bak, Mycket bra huvud typ , profil, proportioner. Hennes steg är aningens kort"

Idag gav Daphne mer än vad hon egentligen orkade. Nästa gång blir det den stora buren för i den trivs hon och då kan hon vila ordentligt och sen blir det till att införskaffa en sådan där bra kylande filt. 

Vår upplevelse av Larv utställningen var således mycket bättre än Daphnes. Vi fick ju prata med en massa folk.  Vi träffade både Ussi och Malo från forumet och sen kom Marina och hejade på oss och Jenny och Tarja från klubben. Annika från Smallville´s kennel och Maria och Karin från Stjärnflockens kennel satt alldeles bredvid så dem hann vi också växla lite ord med. Mycket trevligt alltihop.

Vi pratade med Britzyk och fick chans att på nära håll bekanta sig med snyggingen Rudy........fick ju till och med göra kläm och känn test och det är först då man kan dela ut de riktigt höga betygen och jaaaa....... han är lika fin, go och härlig som han ser ut........... så super cool i sättet......... en riktigt härlig kille.

Vi träffade också en röd liten sötnos som hette Kira och kom från Vedhauges kennel.

image290

Kira och daphnes halvsyster Salkin´s Bonita

image291

Vi vill ju inte skvallra om hur resultaten blev meeeeen vi önskar er alla vinnare ett stort GRATTIS från oss.....

Ha det nu gott i det härliga vädret så ses vi när vi ses....

C&L&D

Söt grisen somnade så här gott när vi kom hem

image292

Ringträning

080508

Idag var vi uppe på klubben. Först tränade Husse lite platsläggande samt hopp över hinder. Vi var också med på den ordnade Platsläggandet. Daphne låg ner men ställde sig upp några gånger så det gick väl så där idag.

Efter detta var vi ett gäng som körde ringträning eftersom det snart är Larv. Vi turades om att agera domare och hanterade varandras gick igenom varandras hundar, gav tips vid gången och uppställning, övade på snabba ställande osv. Vi bestämde att träffas nästa vecka igen.

Den roligaste ringträningen som Daphne tycker är nog Husses och hennes egna, när husse plockar fram den lilla älskade skinnbiten (penisvärmare från Australien=en bit päls från något road kill=)

Daphne blir då så taggad och får till sån utstrålning och fullkomligt älskar det.

En liten kort instruktions handbok hur man kan få fram det mesta ur sin hund vid ställandet ;)

Finlandiska (Husse är finsk) ställandet

1. Se till att du har en rolig liten pälsbit  samt bra kläder, gärna träskor.

2. Se till att hunden vet och märker vilken rolig grej du faktiskt har i handen , och som den kanske till och med kan få leka med och bita i.

3. Här ser daphne och vet vad Christer har tagit fram, nästan det räcker=)

image285

4. Sedan för att pumpa upp muskler och få den rätta tonusen i kroppen på hunden så börjar vi med lite blandade små hopp=) Husse eller matte kan också hoppa lite för att det skall bli ett mer samstämt ekipage. Hoppen kan gärna åtföljas av uppmuntrande tillrop och grimaser.

image286

image287

5. Sedan ser du till att hunden står still framför dig och fortsätter retas lite genom att hålla skinnbiten framför hunden och kasta den nån gång upp och ner. Helt ok att retas myyycket Husse och Matte kan själv bita lite i skinnbiten för att göra den extra rolig och visa vilken konkurrans det är om detta lilla skinn.

image288

6. Sedan gömmer Husse /matte  skinnbiten i handen och säger stååååå och då står vovven redo och bara vääääntar på att få se den där skinnbiten och få den att leka med.........

image289

Så nu vet ni alla hur enkelt det är. Kör Finlandiska ställandet via dessa små stegen så kommer det gå galant........

-Vadå........skulle det se dumt ut i ringen?????? Va......nä det har vi inte tänkt på......... Äh vi testar väl I Larv nu på Lördag så får vi se=) Det viktigaste är väl att ha skoj med sin hund........ Lycka till alla ni som känner er redo att testa nåt nytt;)

C&L&D

Försvarsmakthund kurs tillfälle 5

080508

Igår hade vi tillfälle nummer fem på vår kurs. Vädret var fantastiskt vacker men tyvärr om man kan säga det lite för vindstilla =)

Upplägget var att lägga spår till varandra, hanteringsträning (Visitation) samt gå patrullstig och sen ta sitt spår.

Vi började lägga ut spåren. daphne skulle idag få ta ett U spår med tre apporter samt en slutapport i form av sitt älskade skinn. Idag så lade vi även en liten godis bit under apporten så det skulle bli extra kul att följa en annan okänd människas spår. När alla gått ut sina spår så fick alla hundar en och en bli visiterade av de andra i gruppen.

image277

image278

Visitations övningarna gick jätte bra för alla hundarna och det är något som man inte kan träna för mycket.

Under tiden som vi körde visitation så gick vi en och en patrullstig. Idag skulle hundarna ta upp en vindmarkering utav figurant. Idag så blåste det först en svag vind så de första hundarna lyckades få upp markeringen. Sedan avtog den lilla vind som var och Daphne vindade nog mest fåglar och gjorde även en ljudmarkering på dessa tror vi. Efter en stund så fick hon syn på Figuranten och fick springa in och bli belönad.

image279

Mellan väntetiderna så passade folk på att fika så det var matburkar till höger och vänster=) Sedan är det ju också upp till var och en att göra det mesta i form av egen träning för att ta vara på vänte tid inför stig och spåren.

image280

Efter att Husse Christer hade gått med i det spåret han hade lagt så var det dax för Daphnes spår. I början gick hon lite fladdrigt och efter hälften av spåret där U.et rundade och gick tillbaka så spydde hon. Hon hade satt i sig lite pinnar och annat gott. Efter denna paus så fick hon upp tampot och hon hittade alla apporterna vilket var kul. Idag märkte vi att vi måste ha mycket fler snitslar så vi kan stötta henne mer ifall hon tappar spåret så vi verkligen kan visa på henne och vet att det är här det går. Skogen var ju ganska gles där vi var så det fanns inte mycket att snitsla i meeeen, problem är till för att lösas. Vi var nöjda med att hon klarade spåret idag och sista halvan gick i fint tempo samt att hon höll sig bra i spåret.

Som avslutning så hade vi plats liggning

image281

Daphne satte sig och hade bra kontakt. Husse kopplade loss och hon lade sig ner med bra kontakt.

image282

OCH HON STANNADE KVAR YIIIPEEEEYYYYY. Hon klarade det riktigt bra idag.

image283

Vi var jätte glada över platsliggning och ser att med övning så ger det resultat=) Nästa tillfälle så skall vi göra spårupptag i massor. Det blir kul att se hur det blir. Husse kommer då uppdatera för Matte har möte den kvällen=(

Det var allt från oss denna gången, sååå skoj med denna kurs=)

Christer, Linda &

image284

Gerard O´shea fortsättningskurs

080504

Under två dagar har vi gått en fortsättningskurs med Gerard. Kursen var väldigt bra och vi kunde bygga vidare på de kunskaper vi hade sen tidigare. Mycket handlar ju om att ge hunden tydliga signaler och belöna i rätt stund för rätt beteende .Sedan går man sakta framåt steg för steg för att till slut nå målet med det perfekta uppvisandet av sin hund;)

Vi var ganska många ekipage i kursen och utav blandade raser vilket var skoj. Marina med Blade och Malou med Ziri var med så tre hela pinnar var vi denna kurs=)

image273

Kursen har nu gett oss en bra grund till ett bättre fritt ställande med hunden framför sig. Nu är det bara att fortsätta träna.

Här visar Gerard med Daphne hur man kan göra. Ser ju så lätt ut eller hur......
image274

Christer fick ganska bra kläm på det efter en stund och Daphne fattade galoppen ganska så snabbt så nu är det bara att hänga i och träna var dag.

image275

image276

Tack alla ni som var där idag för trevligt sällskap.

Ha det bäst

C&L&D

Besök hos Daphnes uppfödare

080501

På självaste första maj styrde vi kosan mot Jönköping och Gunnel och Rolf.  Vi blev mottagna ute på trappan med ett glatt heja rop från flocken innanför dörren=)

Det var så roligt att komma och hälsa på igen. Daphne fick börja med att sitta i bilen när vi skulle få hälsa på den underbara I - kullen. Det var tre knubbiga glada små godingar, se själva.

image260

image261

image262

Immo godingen
image263

Immo poserar
image264

Immo
image265

Immo
image266

Immo var en riktig charmig sak och det var inte annat än att man smälte en smula när man träffa denna
toppen kille. Matte Linda som försöker kämpa för att utöka flocken här hemma med en liten jordgubb fick nog idag lite plus på sin sida efter vi träffat denna kille;)

Efter att ha umgåtts med valparna en stund så var det dax för Daphne att träffa flocken. Idag gick det lite lugnare till och mamma Tilda behövde inte visa vem som bestämmer alls på samma sätt. Vi passade givetvis på att ta lite bilder på några av de andra pinnarna också.

Dina (Daphnes kullsyster) & Ayla
image267

image272

image271

image268

image269

image270

Vi kan inte annat än att tacka för denna trevliga dag med roliga samtal (mycket om hund). Maten vi fick var toppen god och vi ser fram emot när vi ses nästa gång.

Ha det bäst alla ni som läser

C&L&D

RSS 2.0