Helg i Borås

090628

I fredags åkte vi iväg till Christers mamma som bor i Borås. Där väntade Viper på att få lite besök=)

Vi åt gott och hade det sååå härligt och bara latade oss.

Hundarna lekte och lekte och ja........... precis =)...............lekte. Mellan lekstunderna var de dock tvungna att äta lite och vila. Vädret var kanon hela tiden och det var riktig avkoppling och vi tvåbenta hann att prata ikapp och uppdatera oss lite. Det var Fannys första gång här och hon sprang omkring och utforska som hon aldrig gjort annat. Fanny skall ju bo här när vi reser iväg till Släkt i Finland så det känns ju tryggt=)

På vägen hem så stannade vi till i Skara och handlade hundmat och ett nytt vuxen koppel till Fanny. Hon och Daphne följde med in i affären och Fanny sprang omkring och tyckte det var jättekul att lukta på alla saker och undersöka alla grejer. Sen att man blev matad med godis av de snälla kassabiträdena gjorde ju inte saken sämre. Så det som följde med hem vart två påsar hundmat, en lektunnel(gratis pga fodret) ett svart läderhalsband med brodyr och ett svart läder koppel. En krok till bagageluckan så det kan stå öppet, en vattenskål, ja det var nog det hela.

Idag kvar på schemat  står ett kalas och sedan blir det hem och förbereda för en ny arbetsvecka.

Lite bilder från helgen=)

Viper är såååå fin mot Fanny , de älskar att leka med varandra






Daphne putsar och tar hand om Fanny mellan varven.


Sötgurkorna=)


Det är tröttsamt att leka så mycket






Det gnagdes ben=)


Men vad är det som är läskigt??????


Måste gå lite närmare




Åh fy.............det rör sig.........nu gäller det att göra sig stor


Det var ju bara en häst=)) men spännande var det;) och rooooligt


Här kommer Fannys 16 veckors bilder. Nu börjar hon bli mindre valpig för var dag...........snyft





Ha det gott alla ni

Kramar från hela gänget=))

Varmt varmt varmt=)

090625

Äntligen så är värmen här och har varit i flera dagar. Ljuvligt att kunna vara ute tills sent på kvällen och att det både är ljust och ljummet=)

Idag har vi varit uppe på klubben och övat lite socialt umgänge och passivitet och lite ställande och hantering. Fanny har kommit på vad roligt det är att skälla så det gör hon i tid och otid och det finns alltid något som man kan skälla lite på tycker hon.

Idag fick vi hjälp av Marina att för första gången låta en "okänd" Hantera Fanny på bordet. Först så höll christer i henne på bordet och då var hon lite mer spänd och trilskades lite grann  vid tandvisningen. Vi beslöt oss då för att ställa henne på bordet som vi gör på marken ( Inte hålla henne) då gick det jätte bra och svansen gick fram och tillbaka. Det är ju så mycket enklare med en hund som är godismotiverad. Fanny hade hel koll på godishanden och det gick toppen bra på att bli genom klämd och visa tänderna.

Tack, tack tack Marina för att du hjälpte till och gjorde det så bra. Detta är guld värt.

I helgen så skal vi få träffa Viper med flock;) och nästa vecka så skall vi ha dvärgpinscherträff hemma hos oss med lite grillning. Det ser vi fram emot jätte mycket=)

Ha det gott i värmen

C&L&D&F

Fanny busar med Mamma Dixie och moster Dina

Midsommarhelgen

090621

Hela helgen har varit fylld med sociala aktiviteter. Midsommarafton firade vi på bondgård tillsammans mrd släkt och vänner med allt som hör till. En massa männikskor i blandade åldrar och god mat, lekar och dans kring stången=) Vi sov i husvagnen och hade det super mysigt. Midsommardagen vaknade matte i ottan och kokade kaffe och sedan bar det av på promenad tillsammasn med husse. På vägen hem så började det ösregna så vi vart alldeles genomblöta. Det är inte så farligt eg för när man väl är genomdränkt så kan det ju inte bli värre så att säga. Resten av midsommardagen fördrev vi hemma i lugn och ro.

Idag på söndagen så styrde vi kosan mot Gunnel och Rolf. Vi skulle hälsa på deras sju veckors valpar. På plats var också Fannys uppfödare Gun och Leif och de var så glada att få se henne igen. Hon har ju växt en del på dessa veckor.

Det bjöds på god mat och fika ( Tack så mycket, verkligen super gott)och vi hann med att prata och uppdatera vad som hänt sen sist vi sågs. Det var en hel hög hundar och valpar på en och samma gång men det gick hur lungt som helst. Fanny tyckte det var spännande med några som var mindre än henne. Dina var fantastiskt tålmodig och brydde sig inte alls om alla hundar och tvåbenta som ville hälsa på hennes valpar. Det var också väldigt roligt att se alla syskonen ur D-kullen samlade.

Lite bilder från dagen





Fannys mamma Dixie


Fanny Dixie och Daphne


Fanny och Dina mamma till J kullen


Några utav godingarna i J kullen




Tyra och Saga var med och fick gosa med de små


Just det ja=) Fanny är nu 15 veckor här kommer veckobilderna





Vi leker både på att stå och gå nu inför rasspecialen i Köping=)





Fanny tycker denna träningen är jättekul och hon vill inte sluta träna men det är ju det som är det fina i kråksången. Träningen skall vara kort och skitrolig och vi bestämmer när=) Skall bli skoj att visa henne i Köping och se hur hon tycker det är med utställning.

Vi avslutade helgen med spa för att skämma bort Daphne lite. Det vart kloklippning, duschning torkning framför brasan samtidigt som hon fick massage. Lite fördelar skall man ha när man är äldst=)

Det var lite från vår helg. Ha det gott alla.

c&l&d&f

Händelserik helg............

090614

Denna helgen har varit fylld av socialt umgänge både för två och fyrbenta=) Vi inledde i lördags med Kalas och en massa härliga släktingar. Daphne och Fanny hade besök av Viper och de aktiverade sig hela kvällen kan man säga för att uttrycka det milt=)

Sedan på lördagen så bar det av på pinneträff. Tror vi slutade på 1o st pinnar och 1 Prasky krysarski och 20 st tvåbenta=) Det var ett glatt och livat gäng som sprang omkring på fälten. Vädret var strålande sol med lite lagom vidn. Vi traskade och traskade genom högt gräs och vattenpölar och höjder och dalar. Fantastiskt härligt var det. Det är så kul att se att så många hundar kan vara tillsammans utan att det sker några incidenter. De funkade toppen bra ihop.

För Fanny var det ju första gången hon var med på ett sånt här spektakel men hon tog det hela med ro och en stor portion nyfikenhet. Hon gick omkring bland alla hundar och folk som hon inte gjort annat och svansen viftade som en pendel fram och tillbaka.

Vi får tacka alla er som var med idag och gjorde det till en sådan lyckad träff. Vi blir bara fler och fler=) Kul!

Lite bilder från dagen då:

Sara- Åh.....kan vi inte skaffa en valp nu då=)))))


Sen skulle alla hälsa på alla


Det tar en stund


Cirkelhälsningen


& Sen bar det iväg






Var är husse?????


Ja, eller vart skall han????


Kanske fikadungen som hägrar=))




Ska vi leka hur många pinnar i gräset............


Vilka vidder


On the road again..........


Mera bus=)




Springer man så här mycket är det viktigt med vatten och svalka ner sig


En del mer än andra=)))


Sista spurten


Visst vill du väl ha en valp????? Mission completed=))


Det var allt för denna gång ha det fint

C&L&D&F

14 veckor

090612

Imorgon är Fanny 14 Veckor så vi fuskar och lägger ut bilder idag istället efterson vi skall ha kalas och huset fullt med folk imorgon=) Det blir roligt att träffa alla nära och kära. Viper med familj;) skall t o m sova över eftersom vi skall ha pinne träff på söndag. Vi kommer bli runt en tio stycken pinnar med hussar och mattar. Hoppas att vädret är ok och att det inte spöregnar bara.

Så här kommer hon:







Ha det gott allesammans nu skall vi ha myskväll

C&L&D&F

Miljöträning

090611

Idag har vi varit uppe på klubben och miljötränat=)

Vi gick slingan först och sedan satte vi oss och drack kaffe bland alla hundar och människor. Bra träning för både Daphne och Fanny. Fanny skällde lite till en början men sen insåg hon nog att dessa hundar även om de är stora är ganska spännande och inte alls farliga. Hon gick efter dem och nosade i smyg. Det är sååå bra träning att bara åka upp och vara där.

När husse och Daphne gick in på möte så fick även Fanny öva sig på att vara själv i stora världen. Vi gick omkring bland hundar och tvåbenta. Två kvinnor med pudlar blev så förtjusta så vi stte oss ner en stund och pratade och Fanny var framme och hälsade och blev klappad på. Hon fick beröm för sin lena och mjuka päls och hon har faktist väldigt härlig päls. Deras två lurviga pudlar var urcharmiga och de busade alla tre tillsammans. Viktigt det där att de första hundarna är trevliga som man träffar när man är en liten valp. Så dessa två var riktigt bra övningsobjekt=)

Vi passade också på att öva lite på namnet och kontakt och detta har gått riktigt lätt för hon är så matmotiverad. Hon kan göra allt för en liten godisbit. Fanny har nu också övergått till att sitta i egen bur och det har också funkat kanon. Hon gnäller i några sekunder först och sedan så är det lugnt.

Vi var uppe tidigare i veckan och tränade med Daphne och ni må tro att hon gillade när hon fick hela uppmärksamheten. Kanske kan det också vara positivt med att ha två hundar. Det blir lite speciellt med att få egen tid. Det övades fot, stanna kvar ställande under gång och lite apportering. Fanny fick också vara med lite på apporteringen, men hon förstår ju inte riktigt vad det är vi gör;)

Lite bilder från träningen =)

Sitta i utgångsposition, eller nästan i a fall;)


Fot


Tempoändring


Ställande


Ligg


Belöningsbus


Fanny entrar busleken


Husse är sååå skoj=)


Springa är det bästa som finns


Dubbelhandling;)


Godbitarna=)

Helg med nära och kära=)

090607

Denna helgen har det varit fullt upp på ett positivt sätt. Vi har haft alla syskonbarn här och en mängd aktiviteter=). Det har varit fantastiskt roligt.

Fanny har fyllt tretton veckor och hon utvecklas hela tiden. Nu har hon börjat skälla och vakta lite när det knackas på dörren. Jo då ......så är det. Hon börjar bli stor nu, tycker hon=)

Lite bilder:







Idag söndag så bar det iväg tillsammans med tyra och saga, husse, matte och de två fyrbenta till Vänersborg och utställningen där. Gunnel och Rolf var där och mötte upp för de skulle ställa Immo. Matte fick vänta utanför och miljöträna med Fanny för hon var för liten för att följa med in, men det visste vi ju. Det var riktigt trevligt att sitta där och prata med människor som kom förbi=)

Resultatet för Daphne och hUsse var en tvåa. Den australienske Wayne Burton hade mycket bra att säga om Daphne men så har vi ju korset som åker upp när hon går samt att hon inte tycker om att vara på bordet. Sååå summan av kardemumman är väl att det är som det är. Hon ser ut som hon gör och gillar inte detta med utställning särskilt mycket. Hon är vår guldklimp ändå och vi har annat roligt som vi kan göra tillsammans. Gunnels och Rolfs Immo fick en etta och det var ju kul. Ronelkas Fjodor fick också han en tvåa som Daphne.

Det var jättekul att få träffa alla igen. Tiden går så fort mellan gångerna. Gunnel och Rolf ville ju också få se lilla barnbarnet Fanny så det gjorde dom. Hundarna fick leka en liten stund eller ja. Fanny och Fjodor lekte och Daphne var polis så inte han eller Viper var för tuffa mot hennes Fanny.



Efter lekoch pratstunden så bjöd husses mamma Anne och Christer på picknickfika. Gissa vad som plockades fram???? Jo, en prinsesstårta som var hur god som helst och hemmagjord dessutom. Smakade extra gott på en gosig filt. Tack så mycket för fikat och framförallt för kaffet eftersom vi inte fick med eget;)

Kort på härliga Viper


Vi bestämde att vi skulle åka ner under midsommarhelgen och få titta på Gunnel och Rolfs J-kull. Det skall bli såå roligt att få se de små liven live. Förhoppningsvis kommer även Fannys uppfödare Gun och Leif dit då. Det blir nog ett kärt återseende för Fanny.

Det var lite kort från vad vi gjort i helgen. Just nu ligger en super trött Fanny i knät och sover och Daphne ligger i Gästsängen bakom mig. Det tar på hundarna att vara på utställning.

En bild på våra underbara tu


Ha det gott alla ni

C&L&D&F

Miljöträning

090604

Idag skulle matte ha ett möte uppe på klubben så vad kunde då vara bättre för Fanny än att följa med och miljöträna=)

Fyyyy vad läskigt det var att vara ute i stora världen alldeles själv, Inte hade man med klippan Daphne heller utan alldeles själv fick man åka i buren och sen ge sig ut bland en massa hundar och människor. De första vi stötte på var Marina med Spike, Carina med viktor och ville och Anna med sina gosse björnar. Uj, uj...... såg man att Fanny tänkte det var stora saker det. Vi smög efter dem en bit på slingan , det var dock liiite spännande men samtidigt ovant och äckligt.

Vi gick sedan in i klubbhuset och satte oss så matte kunde dricke en kopp kaffe. Marina, Carina och Anna kom dit sen och fjäskade med lite korv. Är det något Fanny inte kan motstå så är det just korv. Så vi satt där och miljötränade och pratade. Efter ett tag så kom svansen upp och Fanny kunde till och med leka lite dragkamp. Så det är bara fortsätta att åka upp och träna , träna både tillsammans med Daphne och även med Fanny själv.

Det är som sagt spännande tid man har framför sig. Man har glömt så mycket hur det var att ha en liten valp, men det är oerhört skoj.

Ha det gott

C&L&D&F


RSS 2.0