Träning

100121

Nu har det ju varit kallt en liten längre tid även om det varit lite mildare de senaste dagarna och visst har man märkt på hundarna då tempen visat på 15 minus att det inte är riktigt lika roligt att gå promenad. Vi har ändock kunnat träna en hel del fast inom hus då=)

Fanny håller vi på och klickertränar, inga avancerade saker eller kravfulla, det måste vara kul och komma godis snabbt, det är denna damens melodi=) vi håller på med lådan och bakdelskontroll och det börjar gå riktigt bra. Vi kör också backandet och befäster sättandet och övar in ligg. Sitt kan hon ganska bra nu även under lättare störningar, själva ordet ligg det är det som är näst på tur. Visst hon är 10 månader och kan inte ligg..........nee, det kan hon inte=) hon har varit valp lääänge 

Daphne håller vi på och apporttränar med samt befäster utgångsposition. För att få bort så mycket hjälper som möjligt så hjälps vi åt. Husse är godismaskinen som tittar rakt fram och förflyttar sig framåt eller i sidled och matte är den som klickar när det blir rätt. Ibörjan fattade inte Daphne vad vi höll på med eftersom vi förmodligen har haft en hel del små hjälper som man knappt är medveten om, en blick, pakande med fingret vid sidan eller bara så lite som en knä knixning, ja ni förstår kanske vad vi menar=)

Nu börjar hon dock se sambandet att när jag sitter just här då kommer godiset. Vi tror detta sättet att träna (Tips från Marina och Carina). Vet hunden vart den skall befinna sig, vart positionen är den rätta så hänger den med i gående, springande, sakta, snabbt osv för allt det kan ju hunden naturligt eg=) Vi övar också på svängar osv. Det är riktigt kul att se när det går framåt och att vi kör en metod som Daphne tycker är kul.

Daphne är ju mitt uppe i sin spårkurs och sist så klarade hon spåret galant trots svåra vinklar och korsande spår i tjugo centimeter snö i inte allt för lätt terräng. Vi är så taggade att kunna testa att starta i en apellklass med henne men det är ju inte bara spåret som hon måste kunna=) Det vi fokuserar mest på är ändock att ha skoj ihop och det har vi=)

När det var som kallast så såg hundarna ut så här innan de begav sig ut=) plus ett lager med försvarets hudsalva på tassarna.............


Ha det gott

Hälsningar från alla oss

Bästaste Julklappen=)

Måste bara berätta om Daphne och Fannys bästaste julklapp. Den fick de av Christers mamma Anne.
Hon hade stickat varma goa tröjor helt enligt eget tänk. Hon hade Viper som lite provmall men eftersom Fanny , Daphne och Viper skiljer sig åt i storlek och kropp så fattar vi inte hur hon lyckats.

Tröjorna satt helt perfekt och de hade en polokrage samt lite längre armar och Anne hade även sparat ut ett hål för kopplet. Fannys är svart med röda ränder och Daphnes svart med snöflingor=)

Tröjorna har redan använts flitigt kan vi säga och de är sååå fina.

Måste lägga upp en bild här.



Daphne och Fanny ger fem tassar i betyg för dessa tröjor och vi säger tack än en gång...........

Klämtest på Kenzo=))

I Torsdags var det då dax att få träffa Marinas Dobbisvalp Kenzo. Tyvärr glömde jag kameran till mitt stora förtret men vi kan väl säga så mycket som att han var

HELT UNDERBAR OCH CHARMIG OCH SÖT OCH ALLT =))

Vilken "liten" kille och personlighet. Det skall bli väldigt intressant att följa honom nu framöver. Det var ju inte bara Kenzo vi fick träffa utan också ett kärt återseende av Blade. Han var som vanligt lika gosse sjuk och ville komma och sitta i knät. Självklart hanns det med lite fika, prat, bus och lek och kisse och mat pauser också.

Tack för att vi fick komma och hälsa på och ett stort lycka till med underbaringen=))

Hälsat på Gunnel och Rolf

Under helgerna som gått så har man hunnit med en hel del och en av sakerna var att vi åkte och hälsade på Daphnes uppfödare Gunnel och Rolf=)

Väglaget var väl inte det bästa men vi kom fram till slut och det var som vanligt ett varmt mottagande på trappen=) Idag var det fullt hus kan man säga vi kom ju med Sag och Tyra och Daphne och Fanny och hemma hos Gunnel och Rolf var barnbarnen Linnea och Elin samt alla hundarna.

Barnen fann varandra snabbt och hundarna checkade av varandra och sen lade sig lugnet och vi fikade smarriga mackor och pratade.

Tack än en gång Gunnel och Rolf det var lika trevligt som vanligt att få hälsa på=)

Sen vill vi också passa på att gratta Daphnes syster Dina som placerade sig som trea med R- Cacib på My dog, bra jobbat=)

Lite bilder från dagen:





Lins Lusarna=)








Alla hundarna...........det vankas godis tror jag=) Fanny godis grisen längst fram såklart....


Tröttsamt med besök, tur man kan konsten att slappa än då=) Selma är helt underbar



Alla Samlade.........
Bakifrån: Daphne, Selma, Quick, Ayla, Immo, Fanny och Dina.







Ha det gott

Hälsningar från alla oss


RSS 2.0