Vår älskade stor skrutt fyller 4 år idag

Ifag fylle Daphne hela 4 år, inte klokt vad fort tiden går=)

Vi tänkte fira med lite gott gott för två och fyr benta och en liten bild kavalkad från dessa år=)







































Du är så klok vår älskade skogs tok, spåra och jobba i skogen är det bästa du vet. Du betyder så mycket för oss och tänk vad vi har hunnit med mycket under dessa år och vi hoppas på lika mycket till=))

Husse och matte=)

Fanny 1 år idag

Grattis grattis grattis till lilla sötgurkan som nu är hela 1 år........................








Äntligen lite spring.............

100306

Idag när det var så kallt så passade vi på att kunna springa av oss lite  snön=)

Skaren var ju så hård så det var inga bekymmer för våra två att få röja av sig lite. Så lyckliga de såg ut när de fick sträcka ut=)

Äntligen...........















Ha de gott

C&L&D&F

Längtan efter lite varmare tider=)

100303

Det är säkert fler med oss som börjar tycka att snön börjar förlora lite av sin charm. Vi längtar efter lite varmare snöfriare väder. Hundarna här hemma har en massa spring i kroppen och behöver få röja av sig riktigt. Vi går ju våra promenader och försöker aktivera oss så gott vi kan inomhus men de behöver få springa fritt och busa för det var länge sen nu.

Efter en kylslagen promenad så brukar det se ut så här=)




Fick en fundering idag när jag tog en lite längre promenad efter jobbet. Båda hundarna var super taggade men då inte på positivt sätt. De skällde ut både människor och hundar. Såå brukar de inte bete sig som de var idag. Visst Fanny kan skälla en hel del på vissa hundar men inte som idag. Jag tycker mig ha märkt denna tendens när jag tar dem direkt på promenad när jag kommer hem. Annars kan jag komma in, släppa ut dem för kissning på tomten och landa en liten stund och sedan gå en längre promenad. Vet inte om de blir så uppspelta när man kommer hem och att det då slår över på detta sätt. Ändå hade de inte varit ensamma utan hade hundvakt. Eller så kanske det kan vara som så att de märker min energi att jag är uppe i varv. Blev att jag funderade kring detta i vilket fall=)

Fanny kommer jag få träna jättemycket på klubben nu för hon är just såå skällig jag kommer nog få bo både på klubben och nere på stan nu i vår. Det är andra hundar som är hennes skäll objekt. Främst stora hundar skäller hon på och de mindre så vill hon promt fram till och leka och när jag inte ger henne tillåtelse till det så skäller hon för det.

När vi gick allmänlydndskursen så fick vi ju väldigt bra träning och jag såg stora framsteg med hennes skällande. Lite hör väl kanske ålern till också för vi minns ju att Daphne hade en ganska jobbig period också i den åldern. Svårigheten tycker jag är att hålla sig luuuuuuugn. Inget blir ju bättre av att man hetsar upp sig själv, eller hur.....

Nej jag hoppas på att miljöträning, en stor portion envishet och att göra lätta roliga motiverande övningar skall kunna hjälpa oss på traven med vårt bekymmer. Det började en allmänlydnad 2 kurs nu som hade varit toppen men såg på datumen att tre av tillfällena missar vi utav åtta och det känns lite väl mycket så vi får hoppas på kurs till hösten istället. Vi har ju en hel del vi kan träna på själva som sagts innan=)

Annars är Fanny otroligt lätt att ha att göra med hon är en fantastisk familje hund och heelt underbar med barn. Hon är super lyhörd och lyssnar jättebra och man behöver sällan ta till med rösten utan det räcker med ett nej eller a aa a.....=)Förutom när det gäller skällandet då=)

 Det finns nog hopp om den lilla kråkan ändå men så fort man har ett bekymmer så är det lätt att bara se det och inte se till allt som hunden faktiskt kan eller gör bra.

Ja ja att vara hundägare är inte alltid så lätt men man gillar ju de fyrbenta småliven ändock även om de ibland ger en tusen gråa hår. =) Så är det ngn som har bra tips eller vill ställa upp som skällobjekt så är ingen gladare än vi=)

Men det är svårt att stå emot dessa blickar, det skall erkännas=)











Just det Fanny fyller ju hela 1 år i helgen, inte klokt vad fort tiden går=) Vi har som vanligt förevigat detta med lite bilder som kan vara kul att ha att jämföra med i framtiden och att minnas till den dagen man skiljs åt. För är det ngt som är viktigt så är det att ta vara på det som är man vet aldrig hur länge man får ha sina två och fyrbenta vänner omkring sig.......







Självklart en bild stora damen också som vill alldeles för mycket  =)



Vi ses i en snödriva kanske

C&L&D&F

RSS 2.0