Träning är så kul

090330

Idag var matte och Daphne ute och tränade en sväng.

Först band matte upp det lilla trollet och gick iväg (Bra träning att öva sig på att sitta fastbunden utan att väsnas). Matte kollade först vinden och sedan gick hon en sträcka på knappt hundra meter (inga snitslar eller så ) under dessa hundra meter så lade jag ut ca sju saker av blandad art=) Tanken med denna övning var att vi skulle öva på markeringarna med hjälp av klickern.

Matte gick och hämtade hund som hade skött sig riktigt bra, varit knäpp tyst (säkert pga att hon troligtvis haft full koll på vad matte hade pysslat med=) Vi gick en liten sväng och planerade hur man skulle angripa spåret på bästa sätt för ett lite lättare spårupptag. Daphne tog spårupptaget (Egentligen så spontanspårade vi ju/det var ju inget riktigt spår så att säga utan mer här är vi på promenad och se vad vi hittar.....tjohoooo vad skoj) Daphne spårade på fint och vid första fyndet så klickade matte och hävde fram hela handen med köttbullar. (daohne såg nästan förvånad ut)

Vid apport/fynd nummer två så klickade vi igen och Daphne fick på nytt hela handen med gotta. Fynd tre låg vinden på lite fel och den missade hon helt. Fjärde och femte och sjätte klickade vi och hon var redan lite mer taggad med duttandet/markerandet och betydligt mer förväntan i blicken. Denna övning går hur snabbt som helst att göra och vi tyckte den fungerade bra. Både får man öva markering och även spårupptag. Det går ju också lätt att stegra svårighetsgraden med svårare vinklar i spårupptaget samt dröja med klickandet tills man får lite mer kraft makom den markering man nu valt. Daphnes markeringssätt är att stanna vid apporten och dutta med nosen på det. Detta sätt hade hon naturligt och då bygger vi vidare på det.

Efter denna övning gick vi en liten sväng och vid en liten gräsplätt vid en lång garage länga så tog jag Daphne i utgångsposition på vänster sida och hon gick mellan matte och garaget om ni förstår hur jag menar. Bra sätt att tighta till det och att hon fick ett bättre avstånd till mig samt vid backandet så kunde hon inte sväva ut i sidled. Vi tränade lite fri gång utan fot kommando. Bara klickade när hon gick med kontakt. Ibörjan så var hon mer intresserad av att bara se sig omkring men sen när hon fattade att ok vi tränar visst något här så kom klicken tätare och tätare. Jag varierade också hastigheten från saaaaakta till lite spring. Det blev också en del snabba vändningar speciellt om man märkte att hon tappade koncentrationen ( Typ två tonårskillar kom cyklande och tjoade). Bra med lite bas kontaktövningar. Jag måste bli bättre på att komma ihåg att ta med någon lek/kamp sak  vill inte alltid belöna med godis (förutom när jag klickertränar).  Hon tycker det är så skoj att leka med ex min vante och då är ju det en toppen belöning. Det skall vara skitkul att träna.

Det var lite snabbt från idag

Ha det gott

L&D

Spår=)

090329

Idag gick vi upp tidigt, ställde om klockan och packade i ordning oss för skogsutflykt med spårkurs deltagarna. Så himla roligt med denna kursen.

I stort sett alla hade kommti ihåg att ställa om klockan och vi begav oss iväg ut i skogen. Väl på plats så delade vi upp oss i två grupper med vardera sex ekipage samt instruktör. Vi lade först ett spår till vår egen hund och sedan ett spår till ett annat ekipage. Efter detta blev det lite fika och efter fikat så hade vi mängd träning på spårupptag. Mycket nyttig övning och ett jätte bra tips att använda sig av när man vill göra den vanliga promenaden lite mer givande på ett enkelt sätt.

---------------------------------------------------------------------------------------------------     
VÄG                                                    EKIPAGE
------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                              *
                                                               SPÅR     *
                                                            UPPTAG  *
                                                                              *
                                                                              *    
                                                                            *
<-- - - - - - -< - - - - - - - -* - - *- - *- -* - *- *- -* - - - - - spår- - - - - -< - - - - - - <- - -

Idag gjorde vi 90 graders spårupptag vilket är ganska svårt. Daphne bakspårade två gånger och då stannde Christer upp och då förstod hon att spåret gick åt andra hållet . Vi provade då att gå i en lite snällare vinkel mot spåret och det var bra.

Första spåret som Christer lagt själv var ca 300 meter och vi hade lagt ut tre föremål. Daphne tog spåret bra. Hon stannade till och med vid apporterna och duttade med näsan. Hon väntade fint tills hon fick spårkommandot igen. Takten var helt perfekt. Det tipset vi fick var att klicka in markeringarna så de blir lite mer intensiva och göra slutet mer tydligt eftersom hon gärna vill försöka hitta spåret igen och fortsätta spåra, annars var det bra.

Andra spåret skulle ju en främmande person gå och detta har vi haft problem med förut eftersom Daphne då inte har haft samma motivation. Vi visste inte heller hur många apporter som låg utlagda. Daphne startade med god motivation och fortsatte kämpa koncentrerat i ca 300 meter. Hon höll nosen mot backen och spårade i bra tempo vi blev riktigt förvånade över att hon hade sådan motivation. Vi hittade dock inga apporter förutom en i slutet. Vi klickade då denna och markerade tydligare att nu var det slut genom att koppla om osv. Vi fick sedan reda på att det hade inte lagts ut några apporter i spåret så vi hade inte missat några och det var ju bra.

Vi blev verkligen så glada idag när spårningen gick så himla bra. Det är precis som att en polett har trillat ner. Andras lukt/spår kan också leda till något positivt. Nu blir vi bara ännu mer sporrade till denna aktivitet. Nu skall här tränas markeringar bara samt tydliga spårslut.

Kan tillägga att det är en lugn och trött hund som ligger här hemma framför kaminen nu=) Spåra det är verkligen något hon gillar vårt lilla troll. Nu ser vi fram emot träning i veckan och kurs på söndag igen. Nu är det också snart fritt fram att åka upp till klubben eftersom löpet är över för denna gång. 

C&L&D

                                                                                                                             

Earth Hour Lördag=)

090328

Idag är det lördag och man är ledig.

På schemat idag börjar vi med att matte och Tyra (nattgästen) skall ta med Daphne till skogen och göra övnings trianglarna. När vi är klara med det och promenad så skall vi åka upp till klubben och titta på lydnad och kanske ta lite kort till tidningen. Det skall bli kul att se när proffsen tränar detta=) Självklart så blir det väl också lite fika.

Efter detta så har vi tänkt att åka och hälsa på Tyras mormor som numera bor ute på landet. Det blir härligt med en liten utflykt och säkert en liten promenad bland alla djur.

Sedan väntar väl en lugn och skön kväll hemma.

Just det ja man får ju inte glömma Earth Hour 20:30-21:30.
Är det ok om man släcker ned allt annat och har tv:n på tro?
Annars får man väl ställa in på inspelning av Robinsson då=)

Ha det gott alla ni

C&L&D

Snöstorm

090327

Snön formligen vräker ner utanför men det är bara runt nollan. Usch ser inget vidare ut speciellt när det blåser också. Daphne ligger under täcket inne i sängen och sover. Hon gillar inte när det blir kallt så när inte kaminen är tänd på morgonen så är det bästa platsen.

Idag är det dock fredag och fredag tycker vi här hemma är den bästa dagen. Ikväll skall vi också ha den stora äran att ha mattes syster dotter Tyra tre år här hos oss under natten. Vi skall laga mat och spela spel skratta, busa och mysa så klart. Idag blir det nog inte någon särskild träning utan bara promenad. Vi får nog skona Daphne från goddag träningen idag. Eller, det är ju toppen att öva hälsning med tyra. Tyra är ju en riktig favvo för Daphne. Bara öva vanlig hälsning (Okej, vi kanske gick lite hårt ut igår om vi skall utvärdera ärligt=) Ja, det får vi nog ta tillfället i akt och göra.

Det var lite om idag. Kanske fylls på med mer ikväll

Kör försiktigt ni som ger er ut på vägen

Håll ut......Snart ser det ut så här igen

Varm sommarkväll, vatten klippor, solnedgång och lukten av grillat



C&L&D

Goddag träning

090326

Idag så tänkte vi att vi skulle ta tag och börja träna detta med goddag hälsning som är ett av momenten i spårkursen. (Hunden skall sitta i utgångsposition vid vänster sida och får inte skälla eller gå fram mot den hälsande)

Eftersom vi är sådana hundpedagoger så tänkte vi att vi börjar ju öva med oss själva och lägger ribban riktigt lågt och bra. Då skulle det nog gå vägen och vi bli lite stärkta i denna övning från underjorden;)

Tro att vi blev förvånade, men allra mest förvånad blev nog Daphne som skällde som en tok första gången vi iscensatte hälsningscermonin.

Matte stod med Daphne sittandes vid sin sida i koppel mitt på vardagsrumsgolvet med klickern och lite pannkaka redo. Husse gick mot oss och stannade (Daphne ställer sig upp på alla fyra) och samtidigt tar husse mattes  hand och hälsade goddag. Samtidigt som det fyrbenta trollet  står upp bredvid och skäller /hoppar som en galning. Matte och husse tittade på varandra

-Oh my god........ hur skall detta gå.

Vi fortsatte och gjorde detta några gånger til med samma resultat.

Då fick vi börja koncentrera oss på att hon skulle sitta, även om hon skällde. När hon hade förstått detta så lyckades tillslut få till ett klick då hon var tyst under en kort stund då vi hälsade. Pannkakan slank ner som en dans. Sedan testade vi igen och igen och tillslut så började hon verkligen förstå. Det roliga var då att hon började sätta sig ett snäpp längre bak än hon brukar. Precis som att ok, det är ni som bestämmer och skall hälsa först då........men då har jag banne mig förtjänat gottat.

Sedan gick det bra två gånger till och vi tog en paus. (riktigt nöjda över den snabba förbättringen)

Sedan var det Mattes tur att vara hälsnings figurant. Vi hade också bestämt att matte skulle släpa sig fram med ena benet och prata lite annorlunda (Ni ser det framför er va) Då sätter Daphne igång igen. Och vi fick testa en mängd olika figuranter typ haltamatte/ aktoritära/stega fram väldigt snabbt och bestämt matte/ mesmatte /Stirrande matte Osv

Det låter ju säkert hur dumt som helst detta(och det kanske det är) men det gav resultat. Vi tänker fortsätta den här träningen och sedan öva med lite folk runt kring i krokarna och sedan får vi utvärdera i slutet hur det har gått 

Kan tillägga att det var inte helt lätt att vara allvarlig figurant ibland. Men hundträning skall väl vara skoj=)

C&L&D

Spårkursstart

090325

Igår så var första tillfället för spårkursen. Det var husse som hade anmält sig till detta men eftersom han fick åka hem från jobbet och var sjuk så fick matte ta detta. Daphne fick också stanna hemma eftersom hon löper. Vi skulle vara uppe vid klubben första tillfället och göra övningar på plan och då är det ju inte så snällt att ta med henne med tanke på de stundande tävlingarna på klubben.

Denna kurs har vi verkligen sett fram emot. Vi hoppas att vi kommer få utveckla oss vidare. I Läxa fram till söndag då kurs tillfälle två är så skall vi träna på basövningarna (utgå ifrån en spårtriangel och utveckla till rakt spår) Enkla motivationshöjande övningar som förstärker människolukt=godis/motivation. Vi skall öva dessa saker två gånger om dagen. Vi skall också vara noga att skriva en träningsdagbok. Detta är et väldigt viktigt redskap för att kunna planera samt lära sig läsa sina hundar och lösa problem som kan uppstå samt skriva ner de frågor man stöter på.

I Skogen i helgen så skall vi kör enkla raka spår, två stycken var. När det blir väntetider skall vi köra i par och öva på kontakt, sitt/Ligg/linförighet/hantering/störningsträning/mm. Detta tycker jag verkar vara kanon bra.

Vi skall också gå med när andra ekipage går sina spår för man lär sig mycket av att se hur andra spårar.

Som slutprov så kommer vi få gå ett spår vi själva inte lagt med diverse svårigheter samt få tre moment bedömda.

- Goddag övning (Hunden skall sitta i utgångsposition när någon kommer fram och hälsar)
- Inkallning (Vanlig inkallning med sättande i utgångsposition)
- Kontakt övning (Gå från a-b med kontakt och ev kommer det in någon störning)

Roligt att ha ett slutmål man kan öva till och som sätter lite extra press. Vi ser ju goddag övningen som den svåraste. Hur skall Daphne kunna sitta still=) Ja, ja toppen bra träning lär det bli i vilket fall.

Det var lite från spårkurs uppstarten.

Just det ja, än så länge har vi borstat tänderna var dag. Heja oss. Tror att detta kommer funka bättre och bättre ju mer vana det blir. När vi borstar våra så får Daphne sina borstade med. Vi sätter upp henne på tvättkorgen på en handduk och sedan får hon sitta under hela borstningen. Vi tänkte att vi gör detta på samma sätt var gång så kommer hon lära sig dessa signaler och veta precis vad som kommer hända.

På schemat idag står det då triangel läxa, promenad. För Daphnes del blir det också sällskap hela dagen eftersom husse är sjuk.

Solen skiner just nu och klockan är halv nio. Det ser vackert ut utanför fönstret men är trots allt sex grader kallt. Ha det gott alla ni som läser.

C&L&D

Hej=)

090322

Igår var vi ute i flera timmar och grejade i trädgården. Det var så fantastiskt skönt ute och Daphne låg på sin fårfäll och solade sig mesta delen av tiden. Nu längtar man verkligen efter värme igen. Även om vi fuskade lite  med att va i Thailand.

Senare på kvällen Igår så hade vi en riktig myskväll här hemma. Saga, mattes systers största dotter på sju år var här och sov över och vi passade på att ha lite  tjejkväll. Vi åt marinerad grillad kyckling med sesamfrön och potatisgratäng och majskolvar och syrade grönsaker och tsatsiki. Det var super gott.

Sedan mös matte, Saga och Daphne under ett täcke i soffan och kollade på robinsson som hade premiär. Det var en riktig trevlig lördagskväll.

Idag har det varit långpromenad på schemat och sedan klickerträning både lite lydnad och överlämnande (som verkligen är svårt) Vi började också bekanta oss med lådan. Just nu så har vi klickat in att Daphne ställer sig på den med alla fyra. Har tänkt att hon skall lära sig backa upp på den och få lite kläm på bakbenen, Vi får se vad det utvecklas till ibland går det ju inte riktigt som man har tänt sig=)

Nu blir nog resten av dagen ganska lugn. En liten kvälls promenad och laga lite käk, vad man nu skall hitta på. Detta eviga matproblemet. Daphne verkar dock lika nöjd var gång matte ställer sig vid spisen=)

Ha det gott

L&C&D

De tre amigos



Blir nog fint idag=)

090321

Det ser ut att bli härligt väder idag=). Skall passa på att vara ute mycket och kanske börja greja lite i trädgården till Daphnes förtjusning. Hon tycker det är så härligt när vi är ute och grejar i rabatter och gräver. Hon är jätte bra på att hjälpa till och gräva. Krattan är också ett väldigt roligt redskap som man kan leka med. Jo så får det nog bli. Först en skön promenad och sedan lite nytta i trädgården. Det kliar så i fingrarna att börja nu.

Igår var vi ju hos vetrinären. Daphne var skit duktig. Hon börjar ju bli van vid detta nu med att få kanyl och igår fick hon narkos under tandstensborttagningen. Hon är dock envis står upp och vägrar lägga sig trots att benen bara skakar så hon fick en liten extra dos och då kunde hon inte "stå" emot längre.

All tandsten försvann med ultraljudets hjälp (ett fruktansvärt ljud)och hon hade annars bra mun och tänder, inga hål eller annat. Nu skiner alla tänder så vitt och fint. Nu börjar den nya tiden med tandborstning. På en vecka bildas det ny tandsten ungefär. Så då förstår man ju hur fort det går om inte man borstar tänderna eller ger hundarna märgben eller annat som håller det i schack.

Vetrinären tittade också Daphne i halsen och det såg inte alls så illa ut. Hon var bara lite rosa men inget illa rött eller särskilt svullen eller blod osv. Så kanske detta med tandstens borttagning och en bättre munflora kan hjälpa henne. Han tyckte vi kunde låta det gå en tid nu och se om hon visade några bekymmer och i s fall då undersöka igen och ev tänka på en opereration då.

Vi märkte dock en stor skillnad på när hon tidigare fått lugnande mot som igår narkos. Hon var groggy och trött mycket längre. Dock tyckte Daphne att det inte skulle stoppa henne utan hon skulle upp och gå med viftande svans och det gick ju inte så snabbt framåt utan hon förflyttade sig mest i sidled;)

Ja, ja nu är detta gjort och vi kan börja sikta in oss på spårkursen som kör igång på tisdag. Detta skall bli jätte kul . Måste kolla upp om man får gå med om hon löper. Hoppas det.

Ha det gott

L&C&D


Lite slö fick man allt vara igår


Tandborstning=)

090320

Skall vi nu se till att göra varje dag från och med nu. För i eftermidag skall vi med Daphne och ta bort den tandsten hon har samt ge henne vaccination. Egentligen så är hon väldigt duktig de få gånger vi borstat hennes tänder. Problemet ligger helt och hållet på husse och mattes axlar som har slarvat med att göra det.

Efter dagens ingrepp skall det alltså bli andra bullar, så det så. Det är ju så man skäms. Det tar ju inte lång tid och vi har ju bara en hund. Så det finns inget att skylla på. Nu skall här bli ändring.

Idag tänker jag på:
Att det är vårdagjämning, sommar nästa=)
Idag är jag tacksam för:
Att det är fredag och vi skall få lite ledig tid tillsammans.
Idag blev jag glad:
 För vi har bestämt att vi skall grilla utomhus i morgon............. här grillas det året om, supergott kommer det bli.
Idag blev jag arg:
 Har inte varit arg idag.
Idag skrattade jag:
 Åt mig själv eftersom jag börjar bli så torr och tråkig.
Idag skall jag:
Bara vara och strunta i de där råttorna under soffan=)
Idag ska jag inte:
Träna Pilates, det börjar jag med nästa vecka. Har slarvat ända sen vi kom hem från Thailand=(
Idag: Konstaterade jag än en gång vilket fantastiskt jobb man har när man arbetar med barn.

L&D

Födelsedag

090319

Idag fyller vår härliga fyrbenta vän Daphne hela tre år.

Dessa år har bara sprungit iväg. Det har också varit väldigt roliga, härliga och lärorika år. Vi hoppas att vi får många sådana till=) Det är det bästa vi har köpt oss brukar vi skoja om här hemma. Daphne har sparat in sig själv flera gånger om har vi konstaterat. Förr åkte man och shoppade för att fördriva en lördag;) Nu kanske man istället åker till skogen och lägger spår eller tar en långpromenad.

Hon har sparat in sig många gånger om plus att hon är en riktig hälsoinvestering. Tänk vad promenader hon bidragit till. Tänk vad hon har bidragit till att hålla igång våra hjärnor med att klura ut träningsknep mm. Tänk vad vi har lärt oss en massa nya saker och framförallt träffat och lärt känna så många underbara "hund" människor.

Vi är så glada för att ha dig i våra liv.
Kan inte nog tacka Gunnel och Rolf för att vi fick köpa denna underbara vän. 



                                       DAPHNE FÖRSTA DAGEN

                                                  LITE ÄLDRE

                                                 ÄNNU ÄLDRE


                                                 DAPHNE VUXEN


                




Nu skall vi ha en härlig dag och fira med lite extra god mat till vår fyrbenta vännen.

Må gott och ta vara på dagen idag.

C&L&D

Idag.....

090317

Idag har det varit en promenad i solen på schemat. Det tar lite extra tid att gå just nu för det skall helst stannas hundra gånger och luktas och kissas. Så är det när man löper.  Sannerligen är ett tufft jobb att göra reklam för sig. Tyvärr helt i onödan men det är vi inte riktigt överens om vi två och fyrbenta=)


Idag tänker jag på:

Att om 12 dagar så ställer vi om till sommartid och det kommer då vara ljust vid halv åtta=)
Idag är jag tacksam för:
Att vi fick en tid så snabbt för att fixa tandsten och vacination trots att matte hade vimsat till det.
Idag blev jag glad:
 När solen lyste på promenaden och det kändes riktigt ljummet.
Idag blev jag arg:
 Har inte varit arg idag.
Idag skrattade jag:
 När jag tänkte på Wipeout programmet jag låg och tjöt till (av skratt) i söndags. Det är inte bra egentligen och tar fram en sida i mig som jag inte är jätte stolt över men det ser bara så roligt ut när folk ramlar och paniken slår till typ- det får bära eller brista =)
Idag skall jag:
Köpa mig en ny bärbar dator som passar bättre för att jobba med bildredigering. Äntligen=)
Idag ska jag inte:
Bli lockad att köpa med en skrivare och .........en massa annan teknik.
Idag: Skall jag hinna med att träna lite lydnad med Daphne.

Just det ja=) Anneli....... det blir säkert ett himla ös för dig i juni också. AC/DC går nog inte av för hackor live de heller=) Kan väl också känna att det klingar helt klart lite coolare.

Ha de gött

L&D

Tjooohoooo

090313

Idag är det ju fredag den trettonde men än så länge har allt bara gått bra=)

Har varit en ganska vanlig dag med promenad för Daphne och lite klickerträning. Ikväll är det fullt hus här hemma och det skall ätas Tacos. Daphne brukar stå nedanför spisen och bara hoppas på att det skall trilla ner lite nötfärs. Idag gjorde det dock inte det=( Tyvärr vännen.

Lite reflektioner om denna dag, kan snart inte hålla mig längre

Idag tänker jag på:

Att jag är en av 110 000 som skall se U2 live=)
Idag är jag tacksam för:
Att jag kan stryka gå på U2 live på min" What to do before I Die" lista.
Idag blev jag glad:
 När jag kom över tre biljetter till U2
Idag blev jag arg:
 Kan inte bli arg en dag som denna=)
Idag skrattade jag:
 Inte åt dem som köat i 25 timmar utanför skandinavium för att få en U2 biljett.
Idag skall jag:
Lyssna in mig på Snow Patrol som är förband. De gjorde den där underbara sången som Danny dör till i Grey´s Anatomi.
Idag ska jag inte:
Tänka på de stackare som inte fick tag på någon biljett.
Idag: Är jag bara så glad.

Ha det bäst

L&D


Ny dag nya möjligheter=)

090310

Idag har vi märkt att Daphne har börjat blöda. Så nu är det löptider igen=)

Vi har varit på en härlig promenad i vårljuset. Visst kan det väl komma snö fortfarande men det känns ändå lite vårligt i luften. Sedan har vi hunnit med att klickertränat idag. Vi klickertränade med apporten men det är fortsatt svårt/stillestånd. Håller också på att lära in tack (Loss kommando) och detta börjar hon förstå riktigt bra även om det är käre flodis som man skall ta efter att ha busat med henne. Förut kunde hon streta emot ganska rejält och inte vilja släppa den i första taget. Roligt när man gör framsteg.

Just det ja=) Daphne blev moster igår. Hennes kullsyster Dixie fick tre välskapta tikar. Det hela hade gått väldigt snabbt och hon tog så bra hand om de små liven. De är verkligen små som valpar denna ras. Tror den vanliga vikten på dessa är runt 100-200 gram. Tänk er själva, som en chokladkaka. Jösses=)

Nu vet vi också att vi har kommit med på spårkursen och den startar den 24 Mars. Det skall bli riktigt roligt det. Måste också ringa och boka in en tid för att ta bort lite tandsten och sedan var det även dax för Rabies spruta igen.

Idag tänker jag på:

Hur jag skall komma över de där U2 biljetterna , fortfarande. Måste ordna en plan för detta. hmmmm
Idag är jag tacksam för:
Att ens vardagar inte är så grå utan ganska behagliga och roliga.
Idag blev jag glad:
 När jag och min kollega kom på ett bra förslag på avslutnings resa, (hemligt än så länge)
Idag blev jag arg:
 På en människa som betedde sig dumt.
Idag skrattade jag:
 Inte så mycket som jag behöver
Idag skall jag:
Titta på bygglov.
Idag ska jag inte:
Äta mer Ballerina kex (för dom tog slut)=0
Idag: Träffade jag en kär vän jag inte sett på länge=)

Daphnes svar på samma frågor:


Idag tänker jag på:
Hur jag skall göra för att lyckas öppna det där plåtskåpet där all mat finns.
Idag är jag tacksam för:
att det inte regnar.
Idag blev jag glad:
  När jag lyckades lura min matte på mat.
Idag blev jag arg:
  När mitt försök att inta plåtskåpet misslyckades. Dörren stod ju öppen och jag var så nära=(
Idag skrattade jag:
Åt matte när jag lyckades fejka att jag var nödig och bara ville ut och kolla läget.
Idag skall jag:
Öva in nya sätt att tigga.
Idag ska jag inte:
Låta mig fördrivas från det stället jag lägger mig om jag var där först.
Idag: Har jag varit lika bäst som igår om inte bättre.

Ha det gott

L&D
 

Kom på en idé=)

090309

Inte alltid som man får dessa snilleblixtar men ibland så=)

Idag slog det mig att för att göra bloggen lite mer roligare samt att man kanske tar sig tiden att skriva lite oftare så tänkte jag tillföra lite rader som återkommer var dag, eller jag menar återkommer var gång man skriver i a fall. Kan ju inte lova för mycket. Blir en liten reflektionsdagbok också, vad tror vi om det?

EX:

Idag tänker jag på:

hur man skall komma över en U2 Biljett när de kommer till Sverige den 31/7
Idag är jag tacksam för
att jag än så länge inte fått vinterkräksjukan=)
Idag blev jag glad
 över att det var ljust när jag åkte till jobbet.
Idag blev jag arg
  över att man skall behöva stressa så i sitt jobb.
Idag skrattade jag
 när jag läste om att vår Hundskit värmer de som bor i Lidköping, toppen juh.
Idag skall jag
försöka städa och greja iordning lite hemma.
Idag ska jag inte
 missa hundcoachen på tv 4+ klockan 21:00
Idag
 skall jag gå en härlig promenad med vår underbara jycke i vårsolen.

L&D

Lite lek och träning

090308

Idag kommer Viper med familj hit och hälsar på. Det blir kul att ses igen. Med all sannolikhet blir det full fart här hemma. Skall försöka ta lite kort , inte alltid det lättaste men försöka kan man ju alltid=)

Håller som bäst på att försöka klura ut hur vi skall träna/klicka in apporten. Nu hämtar Daphne apporten utan vidare (jätteframsteg i vår träning) men vi måste få in positionen och att hon greppar den och släpper den i handen. Vi har börjat lite i fel ände.

Som det är nu så kan vi hålla fram apporten och hon biter över den men hon backar så fort vi försöker släppa den. Har även provat att lägga den på golvet och då tar hon upp den men så fort vi tar fram handen så släpper hon den innan vi hinner ta den. Vi vill ju få in att vi klickar överlämnandet, att det är det som skall vara belöningen. Har kört fast lite i detta. Kanske är det någon av er där ute som har lite bra tips.

Daphne skall ju helst sitta ner på vänster sida och då kunna ta apporten i munnen på kommandot apport och sen ha den i munnen i fem sekunder och sedan lossa den till vår hand när vi ger kommando.

Hur var det nu med baklängeskedjningen. ????? Inte helt lätt att tänka ut. då måste det ju bli rätt att man klickar in överlämnandet först eftersom det är det sista hon gör i hela momentet. Tanken med baklängeskedjning är ju att hunden skall känna att den kan hela vägen under alla delmoment, istället för att lära sig nya saker hela tiden blir det en trygghet i att nu vet jag vad som kommer sen.

- Klicka in överlämnandet.
  (kan man då först bara öva på att hon skall lägga apporten i vår hand. Även om det är i från golvet hon tar apporten?)
  (Skall man här också lägga in kommandot loss)????
- Klicka in hållandet ,fördröja tiden med apport i munnen.
   ( Här skall hon ju redan veta att det är själva släppandet av apporten i handen som ger klick/godis Loss/tack.
(Då kanske man bara kan vänta med att ta fram handen för att hon skall hålla apporten längre)

(Det kanske är här man skall lägga in ordet Loss)??????
- Klicka in greppandet med ordet apport
  
(Här skall hon ju då redan veta att hon skall greppa apporten och sedan hålla den i munnen och då börja lägga in kommandot för det)
- Klicka in sittandet
(
Den här utgångspositionen kan hon ju redan men när vi tränat detta så har ju ofta matte suttit ner på golvet)
Är det bäst att stå upp hela tiden ????

Ja ni ser ju hur många frågor det är i huvudet. Än så har vi lång väg kvar i detta tänket men man måste ju våga börja och våga göra fel annars gör man ju inget alls, eller hur. Så sitter ni med tips så tar vi tacksamt emot detta.

Nää, det här tåls att fundera på ett tag. Jag tror att det mesta kan jag nog få kläm på men det är just detta med att klicka in överlämnandet som är så svårt eftersom man isf måste ha hållandet inklickat först, eller tänker jag fel?

Vi skall hålla er uppdaterade. Återkommer skall testa lite =)

L&D

Härligt att det börjar ljusna=)

Det är så ljuvligt när man märker att det börjar bli ljusare ute. Man blir piggare och dagarna längre och det är ju bara toppen det=) Känns som man vill vara ute hela tiden. Nu fattas bara lite värme.

I Torsdags så var vi på Blå Stjärnan i Skara för att ultraljuda Daphnes hjärta.

Daphne skötte sig exemplariskt och charmade dem med sina pussar och svans viftande.
Först lyssnade vetrinären på henne och hörde blåsljudet. Sedan blev hon rakad och han tittade med ultraljud på hjärtat. Han blev då väldigt konfunderad för han kunde inte hitta några fel på hjärtat allt såg ut precis som det skulle. Då blev det väldigt spännande och han bad om att få ha kvar Daphne för att flera skulle kunna titta på detta. Vi ville ju dock ha med henne hem så vi skulle återkomma om två timmar. Daphne fick följa med sköterskan och vi vänta.

Efter dessa timmar så ringer vetrinären. Då har de precis gett Daphne en lugnande spruta och skall kolla henne i halsen för att se om tonsilliten hon hade vid jul har läkt ut. Han berättade också att han och två till hade tittat igen med ultraljud  på hjärtat och då även mätt upp blodflödet  i olika delar på hjärtat. Då hade de hittat en förträngning i ådern mellan hjärtat och lunga. Där hade blodets hastighet ökat och då betyder det en förträngning. Så det som orsakar Daphnes blåsljud är en Pulmonalisstenos.

Detta är en vanlig deffekt främst hos småhundar. Ofta kan de leva med denna deffekt helt opåverkade hela livet. Det som kan hända är att det kan bli lite svårare att syresätta sig vid starka påfrestningar. Men i Daphnes fall ville han inte ge några som helst begränsningar. Det var bara att leva på som vanligt och skulle hon behöva genomgå en sövning osv var det inga bekymmer heller. Detta kändes så befriande att höra.

Vetrinären som undersökte henne i halsen sade att hon fortfarande hade stora mandlar och att det var kronisk tonsillit hon hade. De ville inte ge mer medicin utan de rekomenderade att vi bokar en tid och tar bort den tandsten som var och sen då operarar bort tonsillerna.

Så på detta vis låg det till med vårt troll. Det känns skönt att nu veta och kunna hjälpa henne att bli kvitt infektionen i halsen och vad beträffar det andra så kommer vi kunna leva på som vanligt och fortsätta fylla framtiden med diverse roligheter och uppfylla små mål=)

Annars så har vi börjat komma in i vardagen igen och jetlagen har lagt sig;)  Känns så skönt att vara hemma. Det är sant som de säger. Borta bra men hemma bäst=)

En bild på radarparet Tyra och Daphne, de bästa vännerna.



Ha det gott

C&L&D

Hemma igen=)

090304

I söndags kväll var det ett kärt återseende här hemma. Då kom matte och husse hem efter att varit två veckor i Thailand.

Daphne var dock inte riktigt sig lik;) Hon hade en vit tass, ett vitt öra och vita morrhår. Hon hade hjälpt till med att måla=) Hon var också riktigt rund och god så det hade nog slunkit ner en hel del mer förutom maten. Känns skönt att veta att hon har haft det bra medans matte och husse också har varit på sitt livs äventyr.

Thailand var ett mysigt land och det var precis så vackert som man kunde tänka sig. Maten var god och människorna väldigt tillmötesgående och glada. Resan var dock nästan mer än vad matte kunde uthärda. 12 timmar flyg och sedan direkt tre timmar buss. Det är väl det som gör att man känner att man inte vill åka tillbaka på en gång;)

Nu kommer livet bli som vanligt här hemma och igår blev det promenad och sedan ett besök hos alli, cilla och Bosse. Sedan klicker tränade vi här hemma och tog vid där vi slutade.

Ha det gott nu alla ni, skönt att vara hemma igen. Kan ju alltid retas med någon bild från resan.



Tar väl några till då









Det får räcka så där tror jag=)

Ha det bäst, vi hörs om ni vill

C&L&D

RSS 2.0