Kurs avslutad och ny tar vid=)

091029

Fannys allmänlydnad 1 kurs är nu avslutad och vi känner att vi lärt oss mycket och framförallt fått jobba på under maximala störningar med hundar och människor överallt runt omkring=)

Fanny skällde som en tok i början på kursen men i slutet så lät hon knappt alls vilket känns som en stor seger=)

Nu är det bara att förvalta dessa kunskaper vidare.

Daphne och husse påbörjade igår sin kurs som är en fortsättningskurs i spårning och det kan nog passa vår stora dam eftersom hon älskar att vara i skogen.

Idag så hade matte bestämt träningsträff med Marina och Carina. Vi träffades uppe på klubben och började med att gå slingan med alla hundar tillsammans. Spike, Viktor och Daphne gick kopplade och Fanny och Ville gick lösa. De skötte sig riktigt bra allihopa och Viktor fick småhundsträning och Fanny fick storhundsträning kunde inte bli bättre.

Efter den lilla promenixen så skulle vi träna på planen. Fanny fick då sitta själv i bilen och träna på det och jag kunde inte höra henne så det gick nog bra;) Dphne fick följa med mig på planen.

Väl på planen så berättade Marina och Carina hur de brukade träna: Ett ekipage i taget övar ett moment och de andra står och övar passivitet,tittar på och ger feedback. Det tyckte jag lät toppen=) Precis vad vi behöver vi ringrostiga/igenrostade för att komma igång.

När det blev vår tur så hade klickern glömts (gud vad förberedd man var=) Sedan så var ju också frågan VAD har man tänkt att träna på???????? Det var ju en mycket bra fråga. En träningsplan kanske skulle vara idé att ta fram=) Med bra vägledning så fick vi en hel del bra tips så lite träning blev det ändock för oss;) Känner dock att lite mer planering och disciplin framöver skulle nog inte skada utan tvärtemot kunna underlätta och framförallt så slipper man stå och vela tillsammans med sin fyrbenta kamrat.

Vi skall också se till att klicka in Fanny riktigt för det kan vara ett bra hjälpmedel eftersom det kommer bli mycket nytt som kommer läras in för hennes del framöver. Sedan så är ju klickern mycket snabbare på att markera det rätta beteendet....... än (Hand ner i lite för trång ficka ficka, försöka greppa en liten.......då menar vi riktigt liten.... bit hal rackare till korv. Nypa den mellan fingrarna. Hinna ner .......låååångt ner...... innan Fanny reser sig och belöna.........=)

Tack så mycket Marina och Carina för idag.......... det var guld värt , hoppas vi får till en träff snart igen=)

Ha de gott

Hälsningar hela flocken


Fanny 7 månader

091006

Nu har Fanny hunnit bli 7 månader och hon växer säkert men det är svårt att se när man ser henne var dag=)

Matte och Fanny går på allmänlydnadskursen och den är jätte nyttig för båda två. Nu i Oktober kör ju även Daphnes spårkurs igång och det ser vi verkligen fram emot. Annars så består väl dagarna just nu mest i promenader, lite vardagslydnad, gå ordentligt i koppel och INTE dra när man är på väg hem;) In och ut i bilen och lite allmänt vett=) Daphne känner vi ju är en riktig stjärna vad det gäller kommandon osv Fanny kan väl bara sitt och stanna än så länge=) Men men det hinns med känner vi det viktigaste är att vi har kul under vägen.

Just nu löper Daphne och har gjort i en och en halv vecka. Det märktes tydligt när Bosse och Cilla var här och lekte i helgen. Daphne bara ääääälskar Bosse när hon löper. Bosse blir till slut trött på all Daphnes uppvaktande så han får säga ifrån stackarn.

Ja, ja här kommer i a fall lite 7 mån bilder på lillstrumpan



Radarparet på span i förstret=)



Största guldklimpen



Ha det gott

Hälsningar hela flocken


RSS 2.0