HUSSE & MATTE HAR ORDET

071130

Nu har det gått en hel massa tid igen.........och vad har vi pysslat med då?

I Tisdags så var vi på lydnadskursen. Det var riktigt kallt den kvällen men vi gav inte upp för det. Dagens aktivtet var en bana med olika stationer såsom slalom, inträning av ordet fot, apport träning, Läggande under gång (vi körde stanna), inkallning  och hinder. Vi hade läst på en del och även tränat och det hade gett resultat. Daphne var verkligen sugen på att träna idag. Hon klarade slalomen jätte bra. Vi fick knyta ett tunt plastband längst ut på kopplet som inte fick gå av eller bli längre under kvällens träning bara för att man inte skulle korrigera med kopplet utan använda sin röst.

Apporteringen tycker hon är jätte roligt även om hon släpper pinnen lite för fort. Vi hinner inte alltid ta emot den och säga loss=) Ordet fot börjar hon kunna ganska bra. Hon söker kontakt och kan hålla kvar den längre nu och även börja följa med några steg. Inkallningen går klockrent det är bara att få till så met kroken i slutet sitter. Att hon kommer in rätt på vänstersida och sätter sig. Stanna under gång får vi öva mer på men hon stannade ganska snabbt och stod kvar tills husse kom tillbaka. Efter Tisdags kvällen så var vi riktigt stolta och speciellt husse som sa att detta är min hund det;)

I Torsdags var vi uppe på den allmänna träningen och körde lite ringträning/bordshantering tillsammans med Blade och Marina. Båda hundarna skötte sig jätte bra och nu börjar det viftas rejält med svansarna när de lyfts upp på bordet. Blade har verkligen utvecklats jätte mycket både i sitt sätt och i kropp. Han börjar växa till sig nu den lille godingen.

Idag Fredag så har vi haft en timmes lek/små tränings träff på klubben. Daphne och Blade fick springa lösa och leka och vi tränade inkallningar samt lite apport. Det är toppen att se att det fungerar trots att de är lösa och det är lite störningar runt om kring. Nu skall det advents pysslas här hemma och göras fint och kanske drickas lite glögg. Ikväll får vi också en liten underbar nattgäst att trängas med i sängen i form av Mattes systers minsta flicka Tyra det skall bli jätte skoj.

Ha det gott alla ni där ute

M&H

FOTON

071122

image106

image107

image108

HUSSE & MATTE HAR ORDET

071122

I tisdags hade Daphne lekträff med Blade igen. De sprang omkring en stund och lekte men de var mycket mer coola denna gången. Både Marina och jag kunde utnyttja tillfället till att öva inkallningar och lite annat smått och gott. Det är ju toppen att kunna öva när man har störning i form av en annan lös hund. Vi skall försöka göra om detta nästa vecka igen.

På Tisdags kvällen så var det ju dax för vår kurs. Vi fick teori genomgång och uppvisning av momenten av Berit Björk från klubben med sin Schäfer tik Icy. De visade linförighet , vändningar, plankan och stjärtin träning mm. Vi är ju inte ens i närheten av allt det där men det var kul att se och ha lite att sträva mot.

Efter denna uppvisning fick vi öva enskilt med våra hundar. Vi har kommit så långt att vi har trollet sittandes bredvid oss samt att hon har kontakt med oss (applåder). Det är svårt att få rätt position eftersom hon vill sitta lite längre ut för att kunna se. Vi fick rådet att låta henne göra det för att få in momentet och sen i framtiden kanske finslipa på positionen. Hemma har vi börjat öva på att inta position både sittande och stående bredvid oss samt att sen backa. Vi skall också öva åttan för att få Daphne följsam i svängarna.

Vi får se vad det blir av detta. Målet vi har är att jobba med att få en bra allmän lydnad och en bra kontakt samt att hon skall kunna klara av  att träna och följa det vi säger i olika miljöer samt störningar runt omkring.

Gerard O´shea kurs

071118

I helgen har vi varit på en tio timmars handler kurs med Gerard O´shea. Kursen var väldigt bra och man fick lära sig mycket. Vi var i ett ridhus i Taberg så det gällde att hålla igång för att hålla värmen. Gerard var bra på att se till att det blev action och attitude kan också tillägga att det gick åt en hel del mamma scans och skratt.

image102

image103

image104

Lördag kvällen och natten tillbringade vi hos Daphnes uppfödare Gunnel och Rolf som förövrigt också deltog på kursen. Vi satt och pratade och blev bjudna på god mat och dryck=) Daphne fick för första gången sen hon flyttade hemifrån träffa sin mamma och det var med blandade känslor. Mamma Tilda visade vem det var som bestämde och sen var de tillsammans som en enda stor flock. Det var inga problem (varken för två eller fyrbening)att somna gott på kvällen efter all dagens och kvällens håll igång.

image105

Ha det gott

M&H

Morgonpromenad

071116

Vi var ute och gick en timma på morgonen isag. Daphne hade ¨långlina på sig och vi tränade apportering och lite inkallningar i skogen och på en gräsplan utmed morgon slingan. Det är så roligt och härligt dessa tränings/vardags stunderna. Det är lugnt och tyst och man har bara tid till att tänka på det lilla fyrbenta trollet. Hon tycker bollen är så roligt nu och det är toppen bra för oss eftersom det kan krävas lite variation på belöningarna. Lite dragkamp efter apporteringen slår nästan godisbiten.

I slutet på promenaden skulle vi gå förbi en katt som satt på andra sidan vägen och Daffen reagerade med att morra och dra i kopplet. Jag backade några steg och kallade på henne och hon fortsatte stirra på katten. Då visslade jag till och höll fram bollen och hon kom. Sen gick vi framåt igen (hann gå lite längre) och hon kom igång med stirrandet och skällandet mot katten. Jag kallar på henne och vänder tillbaka och sen startar vi gå igen och då går det mycket bättre. Hon kollar till på katten men håller sig lugn. När vi passerat så vänder vi tillbaka en sista gång och då går det helt bra hon kastar bara till en liten blick och sen kontakt och går som vanligt igen.

Det är ju ingen big deal eg kanske att en hund  skäller på en katt men jag såg det som allmän träning att kunna få trollet att ta kontakt med mig och sen kunna hantera passserandet på ett bra sätt (i mina ögon, voffen kanske inte håller med). Katten skulle ju lika väl kunna vara vad som helst.......en cykel, hund, ja ni förstår väl själva....... De bästa träningstunderna tycker jag är dessa i vardagen tyvärr kan ju morgon promenaden vara lite stressig eftersom man ofta har en tid att passa och de fyrbenta små liven kan vara ganska envisa=) Idag hade vi i a fall jätte mycket tid på oss och det var en av de där underbara stunderna som man har tillsammans med sin lilla fyrbenta vän.

M&H

Lekstund

071115

Idag (äntligen enligt daffen & Blade) träffades vi uppe på klubben för att leka. Vi började med att gå en sväng och sen kopplade vi loss hundarna på den delvis inhägnade planen längst bort där vi inte brukar träna. Blade och Daphne fungerade jätte bra tillsammans och så kul det var att se dem när de drog sina racer rundor. De sprang och sprang omkring oss och "dansade" och skoj bråkade. Daphne var väldigt snäll och tålmodig trots Blades lukta därbak behov;) Det gick tillockmed att kalla in dom och få kontakt igen. Vi mattar gick där fram och tillbaka på planen och pratade och skrattade åt de två tokarna. Efter lekstunden körde matte och Daphne några apporteringar och lite gå fint.

Det var jätte kul att vi fick till denna träff idag och vi sa att vi skulle försöka göra detta nästa vecka igen. Som människa så kan man inte konkurrera riktigt när det gäller hundars lek tillsammans även om vi är bra till mycket annat;) Nu ligger det en nöjd och trött vovve här bredvid.....hmmmm undrar om det gör det hemma hos Marina med=)

Ha det gott alla ni

M&H

HUSSE & MATTE HAR ORDET

071115

Så har vi blivit med kurs igen=) Efter att precis har avslutat agility och aktiveringskursen så sprang husse ihop med en av instruktörerna på klubben som frågade om vi var intresserade av att gå fortsättningskurs den man tar innan Lydnad 1 .......Vi tänkte under dagen och åkte upp till klubben bara för att kolla......givetvis;) Vi kollade kursboken " Inkallning är så mycket mer" av Memea Mohlin och den verkaqde kalas bra. Så nu är vi med kurs igen fram till och med i början på januari.

Igår träningstillfälle ett på kursen så var det mycket kontakt träning. Gå runt i cirklar förbi andra ekipage. I början var trollet så busig och busade upp några av de andra hundarna men efter en stund (ganska länge) så lugnade hon ner sig. Det var också slalom träning runt korvar och hunden skulle följa sin ledare utan att ta korvbitarna. De körde också inkallning med mera. Verkar vara en bra kurs och en användbar grund som man inte kan få för mycket av.

I helgen är det handler kurs för Gerard O´shea som gäller och detta har vi verkligen sett fram emot. Likaså att träffa Rolf och Gunnel (Daphnes uppfödare) som också skall delta på kursen.

Det var lite kort från oss

M&H

Vad har hänt sen sist?

071111

Tjenare på er.........Gäsp.......känner mig lite trött idag.....det har varit lite ont om plats i lyan i natt. Min ena favorit tvåbening (den som är något lägra i rang än den större) har sovit med flocken och oj vad hon far runt.
 
Eftersom hon är valp med så måste hon ju dia under natten och då vaknade ju jag. Tycker att de där fyrbeningarna är lite konstiga........de har som liksom bärbara spenar med mjölk i som fyrbeningarnas valpar kan dia ifrån. Visserligen kanske ganska praktiskt men ändock ganska så opersonligt om man frågar en omhuldande själ som mig själv. Detta kanske är en mode fluga vem vet?

Sen har de där fyrbeningsvalparna ännu en olustig vana som inte är lika trevlig. De har på sig en bärbar rastnings plats där de gör sina behov i tid och otid. Jamen hallå.........hur lång tid behöver de egentligen för att bli rumsrena. Jag har försökt visa flera gånger hur det skall gå till. Hav tålamod säger jag bara ........det verkar fyrbeningarna ha i mängder.

Igår lekte jag med min gamla kamrat Ayla. Hon börjar allt bli lite till åren nu men jag försökte sätta lite fart på henne. Hon kan ju få lite fart på de där benen om hon vill. Ayla och hennes matte fick sen följa med oss när vi åkte iväg i den där jätte plåtlådan som pratar konstigt och den verkar kunna springa hur fort och långt som helst.

Vi kom fram till ett ställe där det satt som en massa bollar i olika färger uppsatta och det var många många fyrbeningar där. De började prata en massa eller rättare sagt det lät som de ylade tillsammans i en stor flock och sen kom det in något som brann förfärligt och en modig fyrbening försökte ensam träda fram och släcka branden. Det mest märkliga var att när branden var släckt så åt alla fyrbeningarna upp det som elden inte förstört.?????. Vet inte vad jag skall säga annat än att det var ett mycket märkligt beteende. Ingen av de nära och kära i min flock verkade det minsta oroad så kanske är detta ytterligare en av de där sakerna som jag aldrig kommer förstå mig på.

Det var allt från mig

Daphne has left the building.

HUSSE & MATTE HAR ORDET

071109

I veckan som har varit så har det mest varit promenader och lite apporterings träning hemma. Apporterandet sitter kanon bra nu sett ur amatörers ögon=). Vi har också hunnit med att träffa Allie med Cilla och Bosse för lite lek ,bus och trimmning på både två och fyrbenta.

I onsdags så avslutades agility kursen och det gjordes i form av en tävling. Daphne & Christer kom trea och det var vi ju jättenöjda med. I kursen deltog tretton ekipage. Nu blir det lugnt framöver utan kurser och endast allmänna träningen på torsdagar. Vi skall absolut anmäla oss till fortsättningskurs i agility till våren och hoppas att vi kommer med.

Vi har också anmält oss till Stora Stockholm. Det skall bli jätte kul med lite mini semester i storstaden och samtidigt prova våra vingar där igen med knorrisen.

Det var lite kort från oss denna gången men vi ses väl snart igen;)

M&H

Nya halsbanden=)

071109

I växjö köpte vi två nya halsband och dem måste man ju visa upp. De är jätte mjuka och sköna och fanns i alla möjliga färger och utsmyckningar. För oss blev det dessa två.

image100

image101

Växjö utställningen

071103

Idag var vi på utställning i växjö. Daphne skötte sig jättebra i ringen även om hon var lite mattig idag. På bordet stod hon jätte duktigt och visade tänderna och mättes. För dagen så ville även domarn bedöma hunden på bordet. Vi är ju vana att ställa upp framför domaren men så blev det inte idag. Det gick ju på det sättet med.

Vi fick bra kritik , ni kan läsa den under kategorin resultat. Ändock åkte vi ut med en tvåa pga Daphnes svans.....Rasstandarden har ändrats och det står nu.

"Svansen skall vara naturlig.En svans som är formad som en sabel eller skära eftersträvas."

Så dagens domare dömde på detta sättet och gav oss med knorr hundar tvåa och det får vi ju ta även om det känns lite väl hårt i våra ögon. Vi hoppas på bättre framgång nästa gång.

M&H

HUSSE & MATTE HAR ORDET

071102

Nu drar vi snart iväg till Växjö. Vi ser verkligen fram emot denna utställning eftersom vi vet det kommer mycket fina hundar och sen får vi ju även träffa uppfödarna till vårt troll. Ikväll blir det finputsning av päls och klor och tandvård=)

I veckan har det varit fullt upp. Vi har bland annat haft avslutning på vår aktiveringskurs. Vi fick diplom och utmärkelsen bästa viltspårsekipage. Det var ju jättekul. Daphne och Husse fick följande motivering till utmärkelsen.

"På små ben ,springer över stock och sten och utan tvivel letar hon ben. Ett ekipage med stor kompetens. Finns inga gränser för vad ni kan åstakomma. Mycket trevlig hund med förare som kommer gå långt om ni bara vill."

Igår firade vi Christers 30 års dag med att träna på klubben;) och sen delikat mat i form av hämt pizza=) och sen somnade matte i soffan klockan 21:00 hujeda mig vilka festligeheter va?

Det kommer bli en riktig födelsedags fest med alla vänner om några veckor så husse kommer få både roas och presenter. Just det ja på tal om presenter.....Utav släktingarna så fick han en upplevelse present......biltokig som han är gosse husse.

Han skall få åka till Linköping och lära sig köra riktigt utrustad rallybil och sen praktisera teorin med en riktigt rallybil och rally instruktör på bana. Efter detta blir det en "vita knogar" upplevelse då husse får åka med i rally tävlings tempo tillsammans med en rallytävlingsförare på bana. Allt skall filmas och visas upp för släkt och vänner. Av matte fick husse en bilmotor som skall sättas in i en befintlig opel kadett -76 kaross som han fick när han fyllde 25. Detta blir en rallybil som heter duga när den är klar=)

image99

Ha det gott alla och håll tummarna för oss i morgon.

M&H

RSS 2.0