Pinneträff

090125

Idag hade vi pinneträff i Höjentorp. Vi gick en slinga i omgivningarna kring Höjentorps slottsruin. Det var en härlig promenad i vackra intressanta omgivningar med gammal historia. Hundarna hade fullt upp med att skälla i början och känna av varandra, annars fungerar de väldigt bra tillsammans och allra bäst är det ju när man får vara lös=)

Daphne är så lätt att ha med sig och sköter sig kanon när hon är lös. Hon kollar hela tiden med jämna mellanrum så flocken är med. Hon lyssnar för det mesta (om det inte kommer något jättegott färskt spår;) och vi känner oss ganska nöjda med den biten av hennes träning. Hon är absolut inte perfekt men det börjar fungera riktigt bra och vi litar på henne och hon är  lyhörd.

Idag var det grådisigt och duggade lite så mycket kort blev det inte. Vi får ta det nästa gång. Vi pratade om att ta en träff framme i mars någon gång. Det var kul att det var så många som kom idag. Vi har ju blivit ett helt litet gäng nu, precis som det skall vara. Nästa gång kanske vi kan få med oss Blade och Viper också.

Ha det gott alla och tack till er som var med i dag. Sara jag hoppas att du inte blev för öm efter rutchkanan;)

C&L&D






Hej

090114

Fortfarande lika svårt att skriva 09=)

Dagarna bara springer iväg och livet likaså. Vi har mest tagit promenader och klickertränat inomhus.

Daphne är så duktig på att apportera tuggknuten nu men när det gäller att göra framsteg med apportbocken så går det seeeeegt. Hon biter över den men vägrar hålla. Det är väl bara att kämpa vidare. Vi har ju som 09 mål att jobba med lydnad 1 momenten. Vissa moment är inte så svåra att få till tror vi men så har vi ju denna apport samt tandvisningen. Hur skall vi få vår hoppa att sitta still när en jätte kommer nerböjd över henne och skall titta på tänderna=)

Här hemma gör vi i a f som så att när vi har varit ute på promenad och kommer in så måste trollet sätta sig i utgångsposition vid sidan och sedan tittar vi på tänderna och sen kopplar vi loss henne och ger henne belöning och sen frikommando. Då blir det regelbunden träning på detta. Nästa blir väl att en mindre känd (inte favvo husse/matte ) tittar.

En riktigt rolig sak var att vi fick reda på att vi kom med på fortsättnings klicker kursen. Hoppas man kan få lite tips och bli säkrare inom detta område. Daphne är ju inklickad samt att hon älskar detta med att tänka. Hon kan bli lite för ivrig dock och testar alla saker på en gång för att se vad det är jag är ute efter. Ett jättebra sätt att träna tycker vi det är i vilket fall som helst. Man får en aktiv hund som tänker och tränar med viftande svans=)

Vi har hunnit med att spåra lite också. Vi skulle eg skaffa en spårkamrat. Det är mycket roligare att vara fler i skogen.  Men det dyker säkert upp något. Ev blir det en spårkurs till våren och då blir det ju en hel del i skog och mark.

Vi såg att det nog drar ihop sig till en pinne träff snart. Det vore riktigt skoj.

Det var liten rapport från oss. Ha det gott allesammans=)

C&L&D




Lugnt

090105

Nu har det ju hunnit vara nytt år några dagar och vi har levt livet som vanligt=)

Nyår firade vi med Husse Christers mammas familj, de som har lill (nu store) Viper. Vi hade en jätte rolig och trevlig kväll med trerätters middag och mycket musik och skratt. Vovvarna klarade smällandet bra. När det bröt ut som mest och visslade och ylade utanför så valde Daphne att lägga sig under täcket en stund tror hon tycker ljusskenen är konstiga.

Skjutandet lugnade sig ganska snabbt ( i alla fall märkte vi inte av det mitt bland all skönsång;)och vi firade det nya året långt in på småtimmarna. Vid halv fem tyckte dock både vi och voffsen att nu får det allt räcka så då gick vi och lade oss.

Vi önskar er alla En god fortsättning och att det blir ett bra och positivt hundår=)

Ha det gott

C&L&D

RSS 2.0