Tränat

081228

Idag åkte vi upp och tränade på klubben. Vi började med att gå en liten sväng sedan tränade vi lite lydnad på planen. Vi övade inkallningar och skickade henne lite mellan oss. Vi övade på fot mm . Som belöning hade vi blodpudding men den bästa belöningen är att få hämta och kampa lite med mattes vante=)

Lite bilder från träningen











Ha det gott=) Nu skall vi ha myssöndag med lite god mat och film med några vänner.

Vi ses

C&L&D

Flocken

081228

Igår var vi hos Gunnel och Rolf med flock och hälsade på. Immo hade växt och blivit stora killen nu. Hundarna fick leka av sig ute en stund först innan vi gick in och fick äta gott rotmos och julskinka=)

Vi pratade och uppdaterade oss med vad som hänt sedan sist vi sågs  vilket var i samband med WDS veckan i stockholm. Tiden går så fort.

Vi lyckades få ihop några bilder, men det är inte lätt=)

Quick ville leka som vanligt


Mamma Tilda


Syster Dina, söt som socker


Lilla Bea


Mamma Tilda och daphne




En del av gänget=)


Tack så mycket Gunnel och Rolf för den trevliga stunden hos er.

C&L&D

Julhelgen

081227

I tisdags kväll dagen innan julafton åkte vi ner till Husses mamma med familj och viper=) Tur var väl det=)

Hundarna var som tokiga och lekte och lekte och busade så vi trodde att det aldrig skulle ta slut. Vi var även kloka nog att öva lite på detta med tomten och det var inte dumt alls. Vi hade två stycken stela pinnar på enad front morrandes och skällandes mot denna figur. Trots att de kände igen lukten på figuren så var han ju väääääldigt skum. När de väl kom fram så kröp de bokstavligt under masken och skulle hälsa=)

Helgen har varit fylld av god mat och trevligt sällskap, promaned och skratt. Vi tvåbenta åt givetvis julbord och på de fyrbentas meny stod det rå nötfärs, märgben och julklapp iform av tjurmuskel (luktade rent vidrigt men mycket populärt).

Här är lite bilder från helgen.

Va skall vi göra nu då? Nu har vi lekt ta fatt i tre timmar.


Tigga kanske?Ju sötare man är desto mer gotta.........tror jag det var


Jag vet att skinkan är däruppe någonstanns.


Julen tar musten ur en=)


Skall vi dansa?


Är det detta som refereras som grisfot


Å så kom tomten


Vad var det för en konstig typ


Tur han hade med sig gotta=)


Riktigt gottigt va det


Det var lite från vårt julfirande. Ha det gott alla ni där ute i vårt avlånga land.

C&L&D

Pinneträff

081222

Igår hade vi dvärgpinscherträff. Vi var ett gäng på tolv tvåbenta och sju fyrbenta som träffades. Det blev en hel del spring , skall och lek och prat. Roligt och nyttigt för oss alla=)

Här är lite bilder från dagen. Dock blev det inte särskilt många efterswom matte försökte hinna med och prata och vara lite social också. Hon glömmer lätt bort det när kameran är med.

Santos och Viper


Aston och santos


Santos , Viper och daphne


Fikastund








Viper och Blade


Daphne


Aston





Ha det gott allihopa

C&L&D

Promenad och lite lek=)

081216

Idag gick vi en promenad ner till stan och hälsade på Alli med Bosse och Cilla. Nu var det ett tag sedan vi träffades igen. Cilla var lite skendräktig så hon var lite extra på Daphne. Hon skulle ömsöm leka och putsa och sen fostra=) Daphne fick agera valp något motvilligt;)

Det var kul att ses igen. Vi sade att vi måste få till ett tillfälle och komma iväg och spåra för det skulle Cilla älska tror vi.

Efter träffen promenarade vi hem igen och nu sitter matte här och skriver. Daphne släpade precis hit flodis (en rosa stor gossedjurs flodhäst från Ikea) och lade nere vid mina fötter=) Detta kan bara betyda en sak. Hon vill gömma leksak.

 Som den lekgalna matte man är och  som älskar att se det där trollet springa omkring och leta efter gömstället med propellern viftande och lyssna på de där grissnörvlingarna så gör man sin fyrbenta till viljes. För hennes skull? Nä för min med. Det är så roligt att verkligen leka med sin fyrbenta kamrat och jag tror att det skapar positiva band.

Ha det gott alla ni som läser. Nu skall här gömmas flodhäst=)

L&D

Medicineringen över=)

081215

Nu är medicineringen färdig och det känns så skönt och har gått otroligt bra. Inte en endaste gång har det krånglat. Den verkar också ha gjort verkan både vad det gäller lukten i munnen och gräsätandet samt aptiten. Att hon sen är som en tornado och hur pigg som helst hör väl också dit.

Idag började vi motionera lite mer igen. Nu måste vi gå och hålla igång riktigt varje dag så hon är i någolunda form inför söndagen då vi skall ha pinne träff igen. Ser verkligen fram emot detta. Denna gången skall förmodligen Viper med också, jätte kul. Kameran kommer med all säkerhet gå varm och sen kommer vi dela med oss utav bilderna här sedan.

Annars så är väl livet här hos oss som vanligt. Vi längtar efter lite ledighet och fira jul med släkt och vänner.

Vad vi känner sug efter dock är att få gå kurs eller planera in något annat hundigt=) Skulle vilja gå en spårkurs eftersom Daphne tycker det är så roligt. Hörde att det ev skulle bli något sådant snart på klubben men är lite skeptiskt till tiden och vädrets påverkan. Kan vara ganska maffigt med två -tre timmar i skogen med blötsnö och väntetider men vi får se om vi vågar chansa ibland blir det ju inte mycket vinter att tala om. Hon kan ju faktiskt ligga innanför jackan och värma sig när hon inte spårar. Det är ju en fördel med att ha en dvärghund och inte en större tunnhårig hund=)

Ha det gott

C&L&D

Sötnosen som alldeles nybakad familjemedlem





Lucia

081213

Hoppas alla får en härlig Lucia dag idag med mycket glögg och pepparkakor=)

Tänkte lägga in lite bilder från när Viper var här och hälsade på. Han är lika glad och härlig fortfarande , en riktig liten clown. Vi kan inte annat än att skratta åt dessa två när de kör igång. Se själva=)





Akta så jag inte skjuter skarpt


Visst får väl ändå detta en att dra på smilbanden=)








Sen har vi lite snyggo kort på killen med. han har växt och blivit stor kille nu juh





Kolla bara .......riktigt snygg är han=)



Det var allt för denna gången. Nu skall vi ut och busa i snön. ha det gott och skall ni ut på
vägarna så kör försiktigt.

C&L&D

Hej på er=)

081206

Idag vaknade vi tidigt i huset. Husse skulle iväg så matte och Daphne stöd gick upp tidigt också;) Sedan gick vi en härlig liten morgonrastning. Det är så tyst och lugnt uteoch man ser hur folk i husen börjar vakna till. Väldigt vackert med alla adventsstjärnor och andra belysningar den här årstiden.

När vi kom hem så vankades det mat med medicin, men det gick inte. En gång kan man lura trollet men tydligen inte igen;) Det vara bara att ta till sprutan, och väldigt vad smidigt det gick. Kommer inte prova ens att blanda ut maten något mer. Medicineringen var klar på ett litet kick och sen fick hon en godisbit efteråt för att ta udden av den där blä smaken. När detta var klart så hade hon matlusten igen och åt en portion opreparerad mat=)

Idag skall vi bara vara och ha det lugnt och skönt. Vi har bestämt att vi skall laga pannbiff, kokt potatis med gräddsås. Då vet jag en som kommer stå och tigga som en liten toka när nötfärsen kommer fram. Självklart så lönar det sig (hon brukar ju få en liten klick) Tror det är en bland de godaste sakerna hon vet.

Tänk vad man har lärt känna den där spinkräkan. Lärt sig läsa av henne och hon även oss.

Varje dag utspelar sig nästan detta scenario: Matte tycker framåt åtta halv nio att nu har hon grejat lite hemma  vovven har tränat, gått och fått sitt för idag så nu vore det skönt att ligga i soffan och kanske titta lite på tv eller titta i en tidning.

Knappt har jag hunnit lägga mig tillrätta i soffan förens jag hör hur Daphne reser sig från fårfällen framför kaminen. Jag hör hur hon tassar fram över trägolvet. Stannar nedanför soffan. Sedan hör jag en tass skrapa till på soffans kortsida och sen blir det tyst. Jag vänder mig INTE om och tittar. Efter några sekunder kommer en lite kraftigare dubbel krafsning. Jag vänder mig fortfarande INTE om. Då kommer skallet, aningens återhållsamt (-kom igen nu matte). Om jag inte vänder mig om då heller utan försöker ignorera så kommer hoppet upp på armstödet och en krafs i håret eller om jag har hårband så drar hon av det. Fungerar inte ens detta för att få igång matte så ställer hon sig helt sonika på min bröstkorg och kör upp huvudet och gnuggar det fram och tillbaka över min näsa och ögon (alltså omöjligt att se tv:n). Vid detta laget så brukar ignorerings förmågan vara helt borta. Antingen börjar jag skratta eller så får jag resa på mig för att hon skall flytta på sig.

I samband med detta så brukar Daphne snabbt hoppa ner på golvet samtidigt så ser man att ett ljus tänds i Daffens ögon att Ok nu lyckades jag få upp matte=) Då springer hon snabbt som en vessla in och ställer sig mitt på badrumsgolvet i bäcksvarta mörkret och står där knäpp tyst och väntar. Hon kan vänta väldigt tålmodigt måste jag säga;)

Varför gör hon så här då? Jo hon vill leta godis. Det är en aktivering vi har kört länge. Vi stänger in henne i badrummet och gömmer godis eller en leksak någonstans i huset och sen öppnar vi dörren och hon får leta.

Det är detta hon säger att hon vill göra med detta beteende. Visst har vi lärt in det eftersom vi har gått med på hennes inviter ett flertal gånger. Måste dock säga att det inte är alltid det går vägen utan ibland säger vi att hon faktiskt får lägga sig. Berättade detta mer i syftet som en rolig historia. En historia som även visar på våra brister kanske eftersom vi låter henne lyckas med detta egna lekinitiativ. Men so what! Vi tycker (oftast) detta är väldigt charmigt och roligt och vi älskar att se denna glädjen  i denna lilla kropp när hon stolt kommer med den gömda leksaken i munnen för att få belönings kampa.

Detta var bara en liten parantes och inblick i en liten stund av vår vardag med Daphne- vårt egna lilla glädje monster. Stunder tillsammans med henne som skänker så mycket tillbaka.

Ha det gott och kör försiktigt om ni skall ut på vägarna- Det var jätte halt ute

C&L&D

Ha det gott


Vetrinärbesöket

081205

Igår var vi hos Vetrinären med Daphne som ni vet . Det var väl med blandade känslor vi åkte därifrån.

Daphne Hade halsinfektion precis som vi hade misstänkt. Vad vi däremot inte var beredda på var att få reda på att hon hade ett blåsljud på hjärtat. Vi visste ju inte vad detta innebar men vetrinären informerade oss lite och sade att en del hundar kan leva med detta hela livet sk fysiologiskt blåsljud och det leder inte till några bekymmer. En del hundar utvecklar hjärtsvikt med ett förkortat liv som följd....(enkelt förklarat för att göra det hela kort i text)

Ja, vad säger man. Givetvis är vi ju glada att vi åkte så vi kunde bota hennes halsinfektion och att vi fick reda på detta med hennes hjärta. Vetrinären tyckte att vi inte skulle göra någon större affär av det eftersom hon verkar vara så pigg och allert. Han tyckte att vi kunde komma tillbaka om ett halvår och så kunde han lyssna på henne igen.  Vi håller nog inte riktigt med utan tycker det skulle kännas bättre att åka till skara djursjukhus och göra ett ultraljud på hjärtat så fort hon blir frisk från halsinfektionen.

Vi vill ju veta i vilken grad hon påverkas av detta blåsljud och hur framtiden kan komma att bli. Vi tror det är lika bra att få se på ultraljud nu och sen om ett halvår kunna se hur detta utvecklar sig och jämföra med det tidigare vi gjort då.

Nu hoppas vi för det första på att halsinfektionen ger sig och att det sedan visar sig att vår lilla guldklimp kommer finnas kvar vid vår sida i många år till. Visst skall man väl erkänna att de mörkaste tankar kan komma ibland och man tänker att hon kanske inte kommer finnas här med oss så länge som vi hoppats....... Varför skall det vara att de tankarna kommer först och att de är så starka?

Kanske för att man älskar det där lilla krypet så otroligt mycket och att hon verkligen har gjort våra liv så mycket roligare. En sak är säker i a fall och det är att man inte kan ta något för givet och vi kommer bli ännu båttre på att ta vara på dagen som är idag för den har man. Morgondagen vet man inget om........och det är kanske ibland bäst så.

Ha det gott alla ni och håll tummarna för oss

C&L& vildbasen Daphne


Första gången

081202

På torsdag har vi tid hos vetrinären för första gången (Om man inte räknar vaccinationer då).

Daphne har harklat sig lite konstigt vid några tillfällen den senaste tiden och sen luktar hon illa ur munnen samt att hon inte äter riktigt  lika bra som hon brukar. Hon har också vid några tillfällen väckt oss för att kunna få gå ut och äta gräs. Feber har hon dock inte och den mesta delen av tiden verkar hon hur pigg som helst men så ibland så har vi fått en känsla av att det kanske är något fel med halsen.

Det vi tror är väl att det kan vara tonsillit (hur det nu stavas) eller om det är något som fastnat och retar henne i halsen. Tyvärr är det inte lätt att se ner i det där lilla gäddgapet. Hon gapar så gott hon kan men tungan hamnar ju ivägen och sen när man försöker peta ner den då får ju stackarn kväljningar (konstigt då).

På torsdag klockan halv fem får vi i a fall veta och det blir skönt. Bättre gå en gång i onödan.

Annars så har det mest varit lite promenader och trix träning och lite lydnad. Vi är ju så kurssugna men det har inte blivit någon kantarellkurs än och nu börjar det kanske bli lite försent;) Vi får väl sikta på något kul till våren igen.

I söndags så hade vi riktigt adventsmys här med släkten och detta passade ju vårt troll. Barn och pepparkakor.....vet inte vilket som är bäst;) Ganska mysigt denna tiden trots mörkret. Man går en promenad i kylan och sen kommer in och värmer sig framför kaminen (Daphnes älsklingsställe).

Ha det gott allihopa där ute

C&L&D


RSS 2.0