Utställning=)

090919

I Lördags så var det då dax för utställning för Fanny. Vi begav oss iväg och gjorde oss hemmastadda runt ringen=) Redan märks det vad mycket allmänlydnadskursen gjort. Fanny är inte alls så skällig längre=) Det var kallt och blött som attan i gräset så Fanny satt mest och värmde sig i mattes knä.

Det närmade sig vår tur och vi var ensamma i vår klass så vi hade hela ringen för oss själva och tro det eller ej matte var riktigt lugn trots att hon fasat över detta=) Men hör och häpna Fanny gick jätte fint och bordet gick också bra även om hon ville ha matte att luta sig lite mot=) Domaren var toppen och tog det lugnt och fint och tittade noga på tänder och kände igenom henne så det blev verkligen en positiv upplevelse. Fanny gick fint och ställde sig gång på gång framför domaren (ville inte vänta för länge med belöningen med tanke på att hon fortfarande är så ung) Men efter varje godisbit så ställde hon gladeligen upp sig igen. Jag var sååå glad över detta och domaren och ringsekreteraren öste beröm över oss och att Fanny var en sådan duktig och härlig hund. Såå kul jag sken som en sol när jag och Fanny sprang ur ringen. Vårt mål för dagen hade varit att Fanny och jag skulle ha roligt och det hade vi.

Fanny fick HP och blev därmed BIR eftersom vi var ensamma i klassen. I BIS:et placerade vi oss inte men vad gjorde det när hon även där ställde sig och var superduktig trots en hiskeligt massa konkurenser i ringen tror vi var runt 25 ekipage=)

Kritiken blev följande

"Tilltalande tikvalp, Utmärkt typ och storlek. Korrekt valpbett, Vackert uttrycksfullt huvud, Kraftig underkäke. Bra öronansättning, Välvinklad fram och bak, Mycket bra kors och svansansättning, Utmärkta rörelser från alla håll. Välvisad"

En mycket lyckad dag och en knuff till mig som handler och ett fint minne tills vi väljer att ställa nästa gång.

Efter utställningen bar det iväg till Borås där vi skulle träffa Christers mamma och familj med Viper=) Det var full rulle hela kvällen och vi åt god mat och på söndagen bar det iväg på liten tur i skogen och efter liote hederlig Kålpudding på eftermiddagen så styrde vi kosan hem igen på söndagskvällen.

En alltigenom vädigt rolig och trevlig helg=)

Ha det gott

Christer, Linda, Daphne & Fanny

Hej=)

090909

Tiden bara går och går. Daphne är sitt vanliga jag nu igen i a fall..........det blir inga mer grisöron i detta huset=)

Fanny och matte har börjat på allmänlydnadskurs vilket skall bli jätte kul och spännande att se hur vi kan utvecklas tillsammans. Första tillfället så skällde och skällde och skällde Fanny som en tok. Kanon bra träning för henne att vara ute på egna ben utan Daphne för det är hon inte van vid. Spännande även för matte eftersom det mesta är husse som gått kurs. Det skall det bli ändring på nu=)

Husse har anmält sig och daphne till en fortsättnings kurs i spårning så det blir roligt när det kör igång. Då skall vi nog introducera Fanny också tror vi=) Annars så är det mest promenader på schemat och lite nos och kontaktövningar. På fredag så kommer Viper hit och skall bo i en vecka. Då kommer det bli livat i stugan. Vi hoppas innerligt inte att någon av damerna i huset börjar löpa men än så verkar det gå vägen.

Vi måste också försöka ta tag i hanteringsträningen med Fanny för utställningen närmar sig. Bara två veckor kvar. Det ser vi verkligen fram emot. Christer skall ju även ställa Viper då, det blir kul att se honom ställa en annan hund än sina egna. Jag lovar att försöka ta lite kort om jag bara hinner=)

Fanny har hunnit bli hela 6 månader och det märks verkligen. Hon växer och blir mer vuxen för var dag som går.  Ibland är Fanny och Daphne riktigt snarlika men vi tror Fanny kommer bli snäppet mindre än Daphne. Fanny har också börjat skvätt markera nu det sista så promenaderna skulle kunna ta en väldig tid om hon skulle få bestämma. Det var lite kort från oss.

Fanny 6 månader

Fanny solar



Daphne solar


Ha det gott

C&L&D&F


RSS 2.0