Vad har hänt sen sist?

071028

Gäsp.......Godmorgon allihopa. Jag har haft lite sovmorgon idag. Annat var det igår då gick matte , husse och min favorit tvåbening (hon som är lite högre i rang än den andra) upp tiiiiidigt. Jag förstod ju givetvis att det var något på gång och vem hade rätt.....jooooo JAG.

Vi åkte upp till den där platsen där vi fyrfotingar regerar, en utomordentligt bra och rolig plats om du frågar mig. Vi parkerade vid den där stora gräsplanen med alla roliga leksakerna. Ja du vet bron utan vatten.....korvarna utan kött i osv.

Helt plötsligt såg jag som som ett ljus och ett skimmer. Det var som att det hände något och alla bitarna bara föll på plats. ......

Nu förstod jag hur Husse hade tänkt det och ni må tro att jag blev stolt över honom. Det var därför min favvo valp tvåbening var med. Det var hon.....hon som skulle lära min husse hur man hoppar över hindren, hon har ju varit med här förr och hon klarar allt jag gör, det har hon visat flera gånger......det var ju hon självklart.....det är ju mycket lättare för henne att lära husse (med min vägledning givetvis) eftersom de pratar samma språk.

Jag blev ju givetvis jättestolt över min husse som är så klok och visade det genom att vara extra glad och pussig. Vi gick mot planen och jag såg hur alla tittade på oss. Kan de gott göra för här skall de få se på proffs. Helt klart avundsjuka blickar var det. Det är inte alla av oss fyrbeningar som har en egen proffs hoppare och en godisautomat och en varm gående liggplats på två ben som följe. När vi kom fram till grinden så gick jag självklart först för att se till att alla andra flyttade på sig.....sen kom godis automaten och sen...........stängdes grinden.....

Kan ni förstå detta ....vänta det måste blivit nåt fel.....jag sprang genast tillbaka och ropade på proffshopparen men hon och matte satte sig ner utanför. Jag blev riktigt frustrerad....vad var detta.....Alla körde igång och börja hoppa och springa över bron. Som tur är så ser jag ju att min husse inte är den enda som inte hoppar över hindren. Mina andra fyrbenta vänner sliter hårt med sina hussar och mattar de med. Jag hoppar trogen som jag är över två hinder och sen försöker jag få husse att förstå att nu är det dax att plocka in proffs hopparen. Jag springer bort och försöker prata med henne men hon kommer inte till undsättning. Så här försöker jag några gånger men det hjälper inte utan godisautomaten och jag harvar vidare.

Bra härlig är han i a fall min husse han kämpar och låter inte självförtroendet svikta fast han är så kass på att hoppa. Det hade ju kunnat knäckt den vassaste fyrbening. Sista gången jag försöker prata tillrätta proffshopparen så reser hon på sig och jag tänker Yes...nu kommer hon in till oss. då går matte och hon iväg därifrån. Va???Vart skulle dom???? En del saker i världen är för svåra att ens försöka förstå sig på och detta var en sådan sak. Jag har fortfarande ingen aning om vart de tog vägen men det där skenet och skimret jag sett när jag kom hit var som bortblåst.

Nä nu tror jag det vankas käk......detta var lite kort från mig

Daphne has left the building

HUSSE & MATTE HAR ORDET

071028

Veckorna går så oerhört fort. Det är nästan så man inte hinner med. Vad har vi gjort då?

Förutom de vanliga promenaderna och lekstunderna så har vi varit på aktiveringskurs i Tisdags. Där övades det på inkallning och budföring. Uppgift för dagen var också att ha övat in ett trick. som man skulle visa upp......Detta hade ju vi glömt så det fick bli det gamla dansa tricket =)

Igår Lördag så var vi på agilityn. Vi byggde upp två olika kombinatiner och övade på dessa sen sattes de två ihop till en bana. Daphne var inte riktigt i form idag hon ville hellre vara med matte och lillmatte Saga. Hon tog sig dock runt banorna men med mycket godis och glada tillrops belöningar. Så är det med dagsformen, blir lite full i skratt att det kan vara med hundar precis som oss.....ibland vaknar man på fel sida;)

Husse fick verkligen jobba extra och han slet sitt hår för att få trollet motiverad. Jag matte såg att husse höll på att gå av på mitten när trollet först hoppar två hinder och sen galopperar  bort till matte. Husse kallar tillbaka henne och lyckas ta sig i genom tunneln och ett hinder sen är det dax igen att lunka bort till matte och kolla lite. Så här höll det på. Jag och Saga bestämde då efter att trollet kommit springandes för femte gången att vi gick därifrån och satte oss och fikade i klubbstugan annars skulle de aldrig komma runt banan=) För runt banan skulle Husse han ger sig aldrig...... Han hade fått många hejarop och applåder efteråt.... Plus lite små komentarer typ- många lägger ju en favvo leksak i slutet av banan......du kanske skall be att matte lägger sig där...osv

Jag måste bara säga heja, heja till Christer för att han är så duktig och jobbar så bra med trollet trots att hon är värsta mattegrisen. Det är inte lätt att försöka vara positiv och rolig när man känner frustrationen sliter i kroppen och när man vet att detta gick kanon bra sist vi var här och övade......

Nu är det snart dax att bulla upp för kalas. Christer fyller nämligen 30 år på Torsdag så vi skall ha släkten här idag och fira honom. På menyn blir det enklaste möjliga såsom en italiensk och en vanlig skinksmörgåstårta. Efter detta blir det lite glasstårta och kaffe. Vad han får i present kan vi ju inte berätta nu=)

Ha det gott alla ni

M&H

Har ni blivit UTMANADE det har vi med=)

Vi har blivit utmanade av  Leia i följande lilla aktivitet

Varje utmanad hund ska skriva 6 underliga/konstiga fakta om sig själv och samtidigt ange reglerna för leken på sin hemsida. Sedan väljer man 6 nya hundar och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver personen en kommentar i de utmanades gästbok för att de ska titta in och läsa på ens egen hemsida för mer information om utmaningen.


1. Daphne kan vika öronen bak/fram. Vi kallar det Svensk-kupering. Detta gör hon helt av sig själv.....ser för lustigt ut särskilt när det händer med båda samtidigt.
image98

2. Daphne börjar yla så fort hon hör ambulans eller polis sirener.

3. När vi säger -Var är min älskling hoppar hon upp på fönsterbrädet , tittar ut och gnyr-skäller och sen springer till dörren och väntar. (hon tror vi säger Eskil som är hennes favorit hundkille)

4. Hoppar upp och knuffar oss på rumpan med framtassarna när vi river av en bajspåse. Detta gör hon var gång vi skall gå ut.

5. Hämtar extra toarullen när hon har tråkigt och bär in till oss (som ett litet hot, gör ni inget kul snart så gör jag nåt kul med den här)

6. Försöker smyga till sin bur (alltså riktigt smyga) när vi tar fram klosaxen eller schampo flaskan.



Dessa hundar är utmanade av Daphne

1. Surran

2. Rocky Ni var ju redan utmanade såg ja ju, ja, ja

3. Jazz

Guuuuud vad svårt alla är ju nästan utmanade redan juuuuuu.....fortsätter kämpa=)

4. Tyson

5. Terror

6. Milton & Elliott

Ny avatar

Tyckte det var dax för en ny bild.

image97

Den får det bli ett tag nu ........

Bankerydspinnen

071021

Idag var vi i Bankeryd på dvärgpinscher klubbens inofficiella utställning. Husse Christer ställde Daphne och gjorde det jätte bra. Domaren för dagen tilltalades av vårt trolls utseende och hennes sätt vilket var jätte kul. Av 16 Dp:s blev vi BIM och det blev vi jätteglada för. kritiken finns att läsa under kategorin meriter. 

Den stora vinnaren idag som tog BIR:et var Exigor´s Red Astor och det var en trevlig och söt 10månaders hane. Stort Grattis till Tim och Petra för vinsten.

Blade och Marina från våra hemtrakter tog BIM titeln i valpklassen 4-6mån. Stort grattis till er med.

Ha det gott

H&M

Vad har hänt sen sist?

071019

Det var ju ett tag sen jag hörde av mig till er men så blir det när man har fullt upp. Matte och Husse verkar äntligen förstått vad roligt det är med den där hinder träningen. De har blivit jätte mycket duktigare . Vi har varit där flera gånger den sista tiden. Husse har faktist hoppat över minst två och det är ju ett framsteg. (Jag hoppar ju över flera på raken för att visa honom men man får vara glad för det lilla framsteg han gör)

Förutom att varit ute och vallat Husse och Matte på lite vandringar för motionens skull så är det mest de där hindren vi övat på. De där långa korvarna utan kött i springer jag ju igenom som inget nu för tiden men jag har ju insett att Husse nog aldrig kommer få plats att springa igenom dem eftersom han hela tiden envisas att springa på bakbenen.

Jag visade dem också att man kunde gå över bron som inte har något vatten under sig men det verkade inte som att Husse vågade det. Han blev ju glad som vanligt och kände sig säkert trygg när han såg hur lätt jag klarade av det. Ja, ja det är bara att ha tålamod med mina tvåbeningar. Tacka vet jag en av mina favorit valptvåbeningar, hon som är något högre i rang än den allra minsta. Hon var med på hinder banan och hon lärde sig ju på en gång. Hon hoppade och kröp i tomma köttkorven och klarade det mesta galant. Kanske är det så att inlärningen går saktare ju äldre tvåbeningarna blir. Man kanske inte kan lära gamla tvåbeningar att sitta ;) Envis som jag är kommer jag fortsätta ett tag till. Även om husse och matte aldrig blir riktigt som jag har tänkt mig så tycker jag faktiskt om dem en hel del ändå.

Just det ja för inte så länge sen det var nog strax innan solen gick ner nu sist då var ju min polare Blade två av hans tvåbenta flock på samma ställe som jag. Vi var inomhus på det där stället där det nästan är fler fyr än tvåbeningar (fyrbeningar rules he, he)Husse och Matte ställde upp honom på ett högt utfodringsställe med ben och verkade ha någon konstig ritual för sig. Det verkade nästan som att de dyrkade honom och offrade köttbullar och korv till honom i mängder. De gosade (såg det ut som från min vinkel i a fall)och klappade på honom och han visade sig på styva linan och visade tänderna för mina tvåbeningar . Jösses.....hade de glömt bort mig nu eller??

Jag visade dem att gränsen var nådd och fick försöka kalla in dem med ett ljudligt skall. För en kort sekund fick jag deras uppmärksamhet och de tittade åt mitt håll och visade tänderna och lät så där som bara tvåbeningar kan låta (kluckande lite väsande men ändå glatt ljud). Jag tror inte det är något hotfullt egentligen men de har inte ordning på sina signaler de sänder ibland. Visa tänder är alltid ett hot (utom bland tvåbeningar då). Överseende som jag är så väntade jag tålmodigt.

Tro det eller ej.....men efter en stund (kändes som en evighet) kom min favorit husse och lyfte upp mig på foder stället på ben. Äntligen förstod dom att de tagit fel fyrbeninga att offra till. Nog för att jag och Blade är lite lika men bättre sent än aldrig att inse sitt misstag. Det kom fram tre olika tvåbeningar som jag inte träffat förut och kände och klämde på mig och jag visade mig på styva linan och visade tänderna för alla tre (samtidigt som jag kollade in Blade för att försäkra mig om att han blev riktigt avundsjuk). Husse och Matte var jätte nöjda med mig det såg jag på dem. Klart man förlåter om det sker ett misstag , jag vet ju att det är mig de tycker bäst om.

Vet inte varför men jag får en liten aning om att det kommer hända något snart. Den här offer rutinen brukar komma i samband med att vi åker bort och träffar massor av fyrbeningar. Vi brukar springa tillsammans i ringar och sen delas det ut massa färgglada plastband (helt värdelösa om man frågar mig, kunde de inte vara ätbara saker). Kanske har jag rätt att snart är det en sån fyrbens träff utan lek igen. vi får se.....nä nu måste jag ut ett varv på mina ägor och lukta av morgon tidningen.....

Ha det gott alla ni där ute

Daphne has left the building

Viltspår för första gången

071013


image89

Idag var vi och provade på viltspår för första gången.....och vad kan vi säga.......Daphne ääääälskade det=)

Vi var ute i skogen med aktiveringskursen mellan 10:00-14:00 förutom några fika/vilopauser pauser inlagda så var det flera aktivitets pass där hundarna verkligen fick jobba men oj vad skoj de hade.

Vi började med att lägga  ett enkelt  viltspår på ca femtio meter. Daphne gick i ett jämnt tempo och inte för snabbt.
Hon tog spåret perfekt och gick fram och nosade på klöven och greppade tag i den. Sen lekte vi lite med den och efter detta så var hon urglad  och mallig.

image90

image91

image92

Vi provade också uppletande men det var hon inte alls sugen på. Hon hittade visserligen bollen efter en stund men inte med någon vidare energi. Hon försökte hela tiden gå mot spårområdet.

Vi körde också sök och det var hon med på direkt.

image93

Vi gömde oss flera gånger och hon hittade oss alla gångerna men hon fick verkligen jobba för det var ingen vind att tala om. Hon gick tillbaka några gånger men tog upp letandet igen. Hon släppte inte uppgiften förens den var avklarad och hon hade hittat den som gömt sig. Detta är något att träna mer på och utöka väntetiden mm.

Vi körde också ett personspår och det tog hon efter en liten felsväng. Hon återupptog dock spåret och hittade slutpunkten. Det var en salig blandning idag och lilla trollet fick verkligen jobba.

Vår kursansvarig frågade oss om vi ville gå ett viltspår till som avslutning för hon hade lagt ut ett. Det ville vi ju givetvis=)

Vi visste ju inte om hon var på rätt väg men Madde sa bara åt oss att fortsätta och följa hunden. tillslut kom vi fram till ett träd och där hängde klöven och trollet började rycka i den. Det visade sig att hon hade lagt en krök och ett bloduppehåll och det klarade hon galant. Nu känner vi att vi har fått ett nytt mål nämligen anlagsprov i viltspår. Daffens belöning blev att få bära klöven genom skogen och fram till bilen. Måste man tillägga att det var stolta steg den vandringen.

Dagen till ära fick vi ju också en rådjursklöv av Marina samt det blod som blev över efter dagen så nu kan vi ju ut och träna detta själva. 

Daphne somnade direkt när vi kom in i bilen och har sovit mesta tiden sen vi kom hem. Denna dagen har gett oss många roliga erfarenheter samt utökat våra framtids mål.....Vem vet kanske blir det en liten viltspårschampion av vårt lilla gosse troll;)

Ha det gott alla

M&H
 

Aktiveringskurs

071010

Igår var det aktiveringskurs dax igen. Vi började som traditionen kräver att gå slingan. Daffen passade på att göra en imitation av oss två beningar;)

image85

Som om inte det varit nog med den konsten så fick hon upp ett spår och vi hör hur det rasslar till bland löven och en liten ekorre flyger upp i trädet. Jääääääätttteeeee kuuuuuul husse och matte, kom och titta. Hon stod och tittade på den lilla krabaten en bra stund och blev frustrerar för att hon inte kom upp. Hon gjorde dock några tappra massai hopp , men förgäves.

image86

image87

Efter våran äventyrs slinga så var det dax för dagens planerade aktivitet. Tävlingslydnad samt allmänlydnad. På plats idag var Inger med sin fyra åriga rottweiler tik Märta. De visade oss fotgående. Apportering, sättande och platsliggande under gång samt hopp mm.

image88

Efter detta så tränade Inger med oss en och en och gav oss jätte bra tips för att öva in fotgående med hjälp av klicker. Detta tror vi verkligen kan funka för vår del. Vi provade även enklare apportering men då med vår hemmasnickrade och intränade och nu för tiden mycket roliga (bollen i gammal svettig strumpa). Vi fick också öva oss på att belöna på rätt sida och rätt sätt. Vem behöver inte tips om det särskilt med en liten pinne. Klicker är ju toppen på det sättet eftersom det gör ju inget om gottat dröjer en liten stund(tar tid ibland att fånga små kletiga köttbullesmulor) .

Vi provade även att hoppa och köra inkallning. Måste verkligen säga att lilltrollet sköter sig kanon på planen när hon var lös. Inte en gång springer hon fram till någon annan hund utan fokuserar helt på oss. Vi hade verkligen jätteskoj tillsammans. Husse och Matte kastade boll strumpan mellan sig och sen ibland fick hon apportera den eller ha lite dragkamp om den. Vi kan riktigt se hur dessa lekstunder stärker våra band till varandra. Det är verkligen super skoj att vara hundägare=) speciellt till små pinnar som våran (Vi är inte ett dugg partiska).

Efter detta så fikade vi och hade en lite teoridel. Daphne somnade nästan på en gång inne i fika rummet uppflugen på en stol (tog ett kort men linsen hade immat igen så det syntes inget). Vi träffade Marina Blades matte där och började prata om spårning. Hon hade spårat en hel del och hon hade en rådjursklöv att låna ut till oss.....perfekt tänkte vi. På lördag skall vi nämligen ut och köra uppletande, sök  samt viltspår med aktiverings kursen. Vi vet ju sen tidigare att trollet älskar rådjursklövar , hur det blir med blodspåret vet vi ju dock inte men spännande kommer det bli. Innan Lördag skall vi dock hinna med lite ringträning och hantering med Blade och Marina. Vi tänkte också ta en liten lekträff för hundarna nu framöver.

Det var lite från oss, ha det gott alla....

M&H

En bild säger mer än 1000 ord..........



Ge hit godiset

image80

Hjälp vad konstig du är

image81

Jag är beredd på allt=)

image82

Sa du skall??????

image83

Tröttsamt att förstå sig på de där tvåbeningarna

image84


Vad har hänt sen sist?

071007

Det var ett tag sen nu men så är det ju när man har fullt upp=)

Vad har jag pysslat med då?........jag har ju lekt en del med mina fyrbenta vänner men också och allra mest med mina favorit två beningar både stora och små valpar.

Vi har varit ute mycket i skogen och jag har fått nooooooosat och hittat en massa gott. Jag är verkligen en fena på att hitta mat. Ibland har jag tillockmed fått hjälpa matte med att hitta husse. Husse springer bort hela tiden hon har verkligen ingen inkallning på honom. Kanske är det någon fyrbening som löper i närheten....inte vet jag. Än så länge har det dock gått bra och han har kommit med hem igen.

Jag har ju också börjat i hopp skola och det är riktigt skoj. Husse är ju inte lika snabb som mig men han verkar ändå veta hur man skall göra med dessa olika brädor och pinnar. Vi har en tyst överenskommelse han och jag. Jag lär honom lite spring och gen teknik och han visar bästa vägen över hindren. Han har ju också den lilla fördelen att han är en utmärkt godis automat;).

Annars så är mitt liv som vanligt.....helt ok. Det har dock blivit lite kallare ute men vad gör det för jag har ju min favorit plats vid den där plåt lådan som lyser/fladdrar och är varm inne och den verkar helt lagad nu efter att ha varit trasig hela sommaren.

Ha det gott alla två och fyrbenta vänner där ute......

Vi ses snart får vi hoppas.....

Daphne Has left the building

HUSSE & MATTE HAR ORDET

071005

I veckan som gått har  vi hunnit med en del olika saker. I Tisdags var vi på aktiveringskursen och där fick vi prova på rally lydnad. Det var en rolig grej och ett bra komplement att kunna ta till. Denna aktivering kan man ju också köra lätt på sin egen tomt och även inne om det krisar ibland. Det var lite svårt att tolka bilderna men det lär man sig väl med tiden. De gav oss en webb adress dit man kunde gå och skriva ut lite bilder så man kan göra sin egen bana hemma:) Tror adressen var

www.rallylydnad.se

image77

image78


I onsdags var vi ute en liten sväng i skogen med mattes syster och hennes minsta barn Tyra. Vi övade lite uppletande (av boll i strumpa: bra att ha i agilityn) och sen lite sök. trollet och Tyra tyckte det var jätte kul att leka detta ihop. Kurragömma är lika poppis hos hund som barn.

I går Torsdag så var vi uppe på klubben där vi hade stämt träff med Blade och Marina. Vi började med att gå slingan i skogen. Efter detta tränade vi lite på agility hindren och sen hade vi ringträning.

Blade ville inte alls träna detta idag. Det luktade alldeles för gott på planen så han ville hellre gå och nosa;)
Det blev dock lite hanteringsträning och den gick bra. Sen stod hussarna och mattarna mest och pratade och vovvarna fick träna lite passivitet. Vi bestämde att vi får göra ett nytt försök nästa vecka.

Ha det gott

M&H

RSS 2.0