HUSSE & MATTE HAR ORDET

071206

I veckan har det blivit promanader och träning inomhus. I Tisdags var vi ju på lydnads kursen och det är riktigt roliga grejer det. Att det var flera minusgrade under träningen bekom varken två eller fyrbenigar. Vi började med platsläggning (sittning) för vår del och lilla trollet satt kvar så fint när husse gick iväg.......ända tills........den store voffsen bredvid får för sig att den där roliga hunden bredvid vill jag leka med och springer dit. Daffen reser sig ju och springer till husse och efter ett tag när den andra matten lyckats fånga in sin vovve så gör vi om allt.

Daphne sätter sig igen och sitter kanon tiden ut. Efter detta blev det stationsträning igen. Slalomen gjordes tajtare och sen var det apportering men idag ville inte trollet alls ta pinnen i munnen utan hellre äta harlort. Efter detta var det fot inlärning av själva ordet och det har vi ju tränat så det gick riktigt bra. Hon tar kontakt och håller den vid ordet fot och börjar även följa med från sittandes till gång. Efter detta var det inkallning och det är ju Daphnes bästa gren hon kommer som ett skott och det är bara att finslipa på ingången men hon sätter sig oftare och oftare självmant nu. Vi körde också stanna under gång och det flöt ganska bra hon tar ju flera steg och tvekar inför stannandet så det kan ju bli mycket bättre men enligt våra mått mätt så är vi ju på rätt väg.

Hoppet tycker hon är super kul. Husse kan dirigera henne från sittandes att hoppa och sen sätta sig på andra sidan och hoppa tillbaka till husses sida igen och sen sätta sig vid sidan av honom. Nu är ju detta ingen agility träning men man ser att hoppa det är roliga grejer det.

Vi övade också åttan och det är ju bra för att få in följsamheten hos hunden och klara åttan snävare och snävare . Detta kan tränas mer på men kontakten hålls längre och längre och stjärtin träningen har gett lite resultat. Hon backar nu i sittande ställning men det ser för roligt ut för det går blixt snabbt.

Belöningen är också nåt vi hårdtränar på.........att hon inte skall ställa sig upp och möta godisbiten utan behålla sin position. Klicker är ju inte dumt alternativ. Vi köpte också en apport bock som vi går omkring med här hemma och gullar med och pratar med. Daphne börjar bli riktigt nyfiken på den där grejen. Alla knep är ju tillåtna för att öka statusen inför apporterandet=)

Nu är det snart bara en vecka kvar till stockholm och det skall bli så roligt att åka dit och titta på hela tillställningen. Vi fick köpa oss en liten praktisk ihopfällbar bur. Det blir en hel del att släpa på ändå så nu är vi nog redo för stockholm vad det gäller prylarna. Känslorna när dagen d kommer är en annan sak. Just det vi har anmält oss till My dog med så då blir det göteborg igen.

Ha det gott alla ni

M&H

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0