Nordisk Vinner 2007

071216

Då var man hemma igen då efter två hektiska dagar. Det mesta av denna upplevelse har varit toppen. Hotellet var kanon och dp-träffen likaså samt alla andra goa människor man träffat. Utställningen var riktigt bra anordnad och sen då.............jaaaaa.............man kan väl säga att det var tur att det var en lång bilresa hem;) Mycket hinner ju tänkas och pratas om.

Daphne har nu även lyckats med att få ett gult band så nu har vi alla färger här hemma. Hennes kritik finns att läsa under resultat för er som vill.

Det är ju en bedömnings sport och det får man ju ta men ibland så känns det lite orättvist. Vi anser att det var lite hårt med ett gult band. Vad kom sig då detta ......jo hanteringen på bordet.
 
Vi tyckte dock hon var helt kanon när hon stod där själv ,med slakt koppel på bordet och lät sig mätas och efter det titta på tänderna utan bekymmer . Sen beslutar sig domaren att greppa mellan hennes ben och då vänder hon sig  snabbt om för att titta vem det var (hon morrade inte eller så men snabbheten kan ju visserligen vara skrämmande). Husse var inte beredd på detta och bevisligen inte Daphne heller. Ofta tittas det ju på tänderna och sen känns igenom nedåt halsen, ryggen osv och hunden tydligt känner vart domarn är på väg på kroppen. Domaren höjde i vilket fall på fingret och sen blev det som det blev. Domaren kände genom henne färdigt men vi visste ju redan då att det var kört.

Åååå man skall ju inte hålla på och gnälla men ibland känns utställningsvärlden lite motig och ibland alldeles alldeles förträfflig. Vi har ju anmält oss till Göteborg så det får vi väl genomföra i vilket fall som helst men det känns inte som det är samma hund man skriver om mellan de olika utställningana när man tittar på vår resultat sida=) 

Måste också tillägga att domaren var bra på att ta fram både hundar med rak, knorr och kuperad svans och både hängande, stående och lite slarvigare öron. Det var väldigt fina hundar i finalen de vi såg. Ett stort grattis till alla dem.

Vår guldklimp ligger nu utslagen framför kaminen och värmer sig och det är ändå den högsta vinsten för oss att få ha den där underbara lilla jycken i våra liv.  Nu har vi skrivit av oss lite och vi tar nya tag inför Göteborg men innan dess skall vi hinna med en hel del andra roligheter.

Ha det gott ni alla

M&H

Daphne tyckte det gula bandet var jätte skoj att leka med så intet ont som inte har något gott med sig.........
image122

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0