HUSSE & MATTE HAR ORDET

071122

I tisdags hade Daphne lekträff med Blade igen. De sprang omkring en stund och lekte men de var mycket mer coola denna gången. Både Marina och jag kunde utnyttja tillfället till att öva inkallningar och lite annat smått och gott. Det är ju toppen att kunna öva när man har störning i form av en annan lös hund. Vi skall försöka göra om detta nästa vecka igen.

På Tisdags kvällen så var det ju dax för vår kurs. Vi fick teori genomgång och uppvisning av momenten av Berit Björk från klubben med sin Schäfer tik Icy. De visade linförighet , vändningar, plankan och stjärtin träning mm. Vi är ju inte ens i närheten av allt det där men det var kul att se och ha lite att sträva mot.

Efter denna uppvisning fick vi öva enskilt med våra hundar. Vi har kommit så långt att vi har trollet sittandes bredvid oss samt att hon har kontakt med oss (applåder). Det är svårt att få rätt position eftersom hon vill sitta lite längre ut för att kunna se. Vi fick rådet att låta henne göra det för att få in momentet och sen i framtiden kanske finslipa på positionen. Hemma har vi börjat öva på att inta position både sittande och stående bredvid oss samt att sen backa. Vi skall också öva åttan för att få Daphne följsam i svängarna.

Vi får se vad det blir av detta. Målet vi har är att jobba med att få en bra allmän lydnad och en bra kontakt samt att hon skall kunna klara av  att träna och följa det vi säger i olika miljöer samt störningar runt omkring.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0