HUSSE & MATTE HAR ORDET

071130

Nu har det gått en hel massa tid igen.........och vad har vi pysslat med då?

I Tisdags så var vi på lydnadskursen. Det var riktigt kallt den kvällen men vi gav inte upp för det. Dagens aktivtet var en bana med olika stationer såsom slalom, inträning av ordet fot, apport träning, Läggande under gång (vi körde stanna), inkallning  och hinder. Vi hade läst på en del och även tränat och det hade gett resultat. Daphne var verkligen sugen på att träna idag. Hon klarade slalomen jätte bra. Vi fick knyta ett tunt plastband längst ut på kopplet som inte fick gå av eller bli längre under kvällens träning bara för att man inte skulle korrigera med kopplet utan använda sin röst.

Apporteringen tycker hon är jätte roligt även om hon släpper pinnen lite för fort. Vi hinner inte alltid ta emot den och säga loss=) Ordet fot börjar hon kunna ganska bra. Hon söker kontakt och kan hålla kvar den längre nu och även börja följa med några steg. Inkallningen går klockrent det är bara att få till så met kroken i slutet sitter. Att hon kommer in rätt på vänstersida och sätter sig. Stanna under gång får vi öva mer på men hon stannade ganska snabbt och stod kvar tills husse kom tillbaka. Efter Tisdags kvällen så var vi riktigt stolta och speciellt husse som sa att detta är min hund det;)

I Torsdags var vi uppe på den allmänna träningen och körde lite ringträning/bordshantering tillsammans med Blade och Marina. Båda hundarna skötte sig jätte bra och nu börjar det viftas rejält med svansarna när de lyfts upp på bordet. Blade har verkligen utvecklats jätte mycket både i sitt sätt och i kropp. Han börjar växa till sig nu den lille godingen.

Idag Fredag så har vi haft en timmes lek/små tränings träff på klubben. Daphne och Blade fick springa lösa och leka och vi tränade inkallningar samt lite apport. Det är toppen att se att det fungerar trots att de är lösa och det är lite störningar runt om kring. Nu skall det advents pysslas här hemma och göras fint och kanske drickas lite glögg. Ikväll får vi också en liten underbar nattgäst att trängas med i sängen i form av Mattes systers minsta flicka Tyra det skall bli jätte skoj.

Ha det gott alla ni där ute

M&H

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0