Aktiveringskurs

071010

Igår var det aktiveringskurs dax igen. Vi började som traditionen kräver att gå slingan. Daffen passade på att göra en imitation av oss två beningar;)

image85

Som om inte det varit nog med den konsten så fick hon upp ett spår och vi hör hur det rasslar till bland löven och en liten ekorre flyger upp i trädet. Jääääääätttteeeee kuuuuuul husse och matte, kom och titta. Hon stod och tittade på den lilla krabaten en bra stund och blev frustrerar för att hon inte kom upp. Hon gjorde dock några tappra massai hopp , men förgäves.

image86

image87

Efter våran äventyrs slinga så var det dax för dagens planerade aktivitet. Tävlingslydnad samt allmänlydnad. På plats idag var Inger med sin fyra åriga rottweiler tik Märta. De visade oss fotgående. Apportering, sättande och platsliggande under gång samt hopp mm.

image88

Efter detta så tränade Inger med oss en och en och gav oss jätte bra tips för att öva in fotgående med hjälp av klicker. Detta tror vi verkligen kan funka för vår del. Vi provade även enklare apportering men då med vår hemmasnickrade och intränade och nu för tiden mycket roliga (bollen i gammal svettig strumpa). Vi fick också öva oss på att belöna på rätt sida och rätt sätt. Vem behöver inte tips om det särskilt med en liten pinne. Klicker är ju toppen på det sättet eftersom det gör ju inget om gottat dröjer en liten stund(tar tid ibland att fånga små kletiga köttbullesmulor) .

Vi provade även att hoppa och köra inkallning. Måste verkligen säga att lilltrollet sköter sig kanon på planen när hon var lös. Inte en gång springer hon fram till någon annan hund utan fokuserar helt på oss. Vi hade verkligen jätteskoj tillsammans. Husse och Matte kastade boll strumpan mellan sig och sen ibland fick hon apportera den eller ha lite dragkamp om den. Vi kan riktigt se hur dessa lekstunder stärker våra band till varandra. Det är verkligen super skoj att vara hundägare=) speciellt till små pinnar som våran (Vi är inte ett dugg partiska).

Efter detta så fikade vi och hade en lite teoridel. Daphne somnade nästan på en gång inne i fika rummet uppflugen på en stol (tog ett kort men linsen hade immat igen så det syntes inget). Vi träffade Marina Blades matte där och började prata om spårning. Hon hade spårat en hel del och hon hade en rådjursklöv att låna ut till oss.....perfekt tänkte vi. På lördag skall vi nämligen ut och köra uppletande, sök  samt viltspår med aktiverings kursen. Vi vet ju sen tidigare att trollet älskar rådjursklövar , hur det blir med blodspåret vet vi ju dock inte men spännande kommer det bli. Innan Lördag skall vi dock hinna med lite ringträning och hantering med Blade och Marina. Vi tänkte också ta en liten lekträff för hundarna nu framöver.

Det var lite från oss, ha det gott alla....

M&H

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0