Viltspår för första gången

071013


image89

Idag var vi och provade på viltspår för första gången.....och vad kan vi säga.......Daphne ääääälskade det=)

Vi var ute i skogen med aktiveringskursen mellan 10:00-14:00 förutom några fika/vilopauser pauser inlagda så var det flera aktivitets pass där hundarna verkligen fick jobba men oj vad skoj de hade.

Vi började med att lägga  ett enkelt  viltspår på ca femtio meter. Daphne gick i ett jämnt tempo och inte för snabbt.
Hon tog spåret perfekt och gick fram och nosade på klöven och greppade tag i den. Sen lekte vi lite med den och efter detta så var hon urglad  och mallig.

image90

image91

image92

Vi provade också uppletande men det var hon inte alls sugen på. Hon hittade visserligen bollen efter en stund men inte med någon vidare energi. Hon försökte hela tiden gå mot spårområdet.

Vi körde också sök och det var hon med på direkt.

image93

Vi gömde oss flera gånger och hon hittade oss alla gångerna men hon fick verkligen jobba för det var ingen vind att tala om. Hon gick tillbaka några gånger men tog upp letandet igen. Hon släppte inte uppgiften förens den var avklarad och hon hade hittat den som gömt sig. Detta är något att träna mer på och utöka väntetiden mm.

Vi körde också ett personspår och det tog hon efter en liten felsväng. Hon återupptog dock spåret och hittade slutpunkten. Det var en salig blandning idag och lilla trollet fick verkligen jobba.

Vår kursansvarig frågade oss om vi ville gå ett viltspår till som avslutning för hon hade lagt ut ett. Det ville vi ju givetvis=)

Vi visste ju inte om hon var på rätt väg men Madde sa bara åt oss att fortsätta och följa hunden. tillslut kom vi fram till ett träd och där hängde klöven och trollet började rycka i den. Det visade sig att hon hade lagt en krök och ett bloduppehåll och det klarade hon galant. Nu känner vi att vi har fått ett nytt mål nämligen anlagsprov i viltspår. Daffens belöning blev att få bära klöven genom skogen och fram till bilen. Måste man tillägga att det var stolta steg den vandringen.

Dagen till ära fick vi ju också en rådjursklöv av Marina samt det blod som blev över efter dagen så nu kan vi ju ut och träna detta själva. 

Daphne somnade direkt när vi kom in i bilen och har sovit mesta tiden sen vi kom hem. Denna dagen har gett oss många roliga erfarenheter samt utökat våra framtids mål.....Vem vet kanske blir det en liten viltspårschampion av vårt lilla gosse troll;)

Ha det gott alla

M&H
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0