HUSSE & MATTE HAR ORDET

070909

Idag hade vi kursstart på agilityn. Vi åkte upp till klubben i god tid och gick slingan. Sen tränade vi lite inkallning , gå fint och stanna på planen. Vi känner ju vår lilla vän vid det här laget och vet att hon behöver coola ner och insupa miljön innan det blir allvar. Våran för träning gick ganska bra. Gå fint klarar hon ganska många meter nu.

image53

I Inkallningen fösökte vi få upp farten lite men det syns ju inte på bild=)

image54

Självklart blev det ju belöning...denna i form av bollen i snöret.....inte lika bra som köttbullar men vi tänker försöka höja bollens status och göra den extra rolig eftersom den är bra att ha i agilityn.

image55

Sen började det dra ihop sig och det började komma fler och fler bilar. Totalt var vi 14 ekipage som skulle gå denna kursen. Lite nervösa var vi allt eftersom inkallningen inte alltid är 100% än.

Vi vet ju också att vårt troll kan morra åt en del hundar och det vore ju inte så skoj eftersom de andra ekipagen skall kunna känna sig trygga .... Mycket riktigt morrade hon åt en av hundarna.....men sen kom kurs ledaren och hälsade och hon ställde sig i knät på honom för han luktade så gott godis. Sen bar det iväg på en promenad med lite övningar. Vi märkte sen att det var många fler vovvar som morrade till de också ibland.

Efter detta så fick vi gå in på agility planen och ställde upp oss på led och sen fick vi sätta hundarna. Vi fick också öva på inkallning. Efter detta delades vi in i grupper och fick öva på alla olika hinder.

Daphne verkade tycka att detta var jätte kul......När vi kom in på planen var det bara husse och de roliga hinderna som gällde. Hon brydde sig varken om de andra hundarna eller människorna. Stor del av tiden så fick hon vara okopplad eftersom träningen på hindren gick så mycket lättare.

Tunnlarna tyckte hon var allra roligast. Slalomen kommer man få träna mycket på och få in rätt teknik för att leda henne igenom detta hinder.

image56

Hopphindren hade vi aldrig trott skulle vara särskilt svårt .....de grejade hon ganska snabbt även flera i följd.

image57

nu måste vi åka upp i veckan och träna på detta......Just det ja.....på tisdag börjar vi också en aktiveringskurs.....Vi hoppas att vi kommer få prova på saker vi kanswke inte gjort annars och få många bra tips och ideer.

Ha det gott alla tills vi hörs igen....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0