HUSSE & MATTE HAR ORDET

070923

Idag har vi varit i Uddevalla och gjort ett mentalbeskrivning med Daphne. Med oss var också Daphnes uppfödare Gunnel och Rolf med kullsystern Dina samt Angela och hennes charmiga pinne Easy också från samma kennel. 

Vi fick börja med att gå med och titta när Ziri med matte äntrade banan som första ekipage. De var jätteduktiga och Ziri grejade detta med bravur. Efter detta var det Dinas tur och hon var också jätteduktig och helt oberörd av skottet , det var som att hon inte hade hört något alls=). 

Efter detta var det Daphnes tur att kolla in banan. Det vi trodde skulle vara svårast såsom hantering/Kontakt / och spöken visade sig gå bäst. Vi blev jätte stolta när vi såg hur duktig Daphne var i våra ögon. Jakten och gripandet trodde vi hon skulle greja men det var hon inte intresserad av. Dumpen gick också bra. Tyvärr gick skotten inget vidare. De sköt två skott och svansen åkte ner och hon ville inte leka så då stannade det där.

Vi har dock lärt oss mycket i dag. En del saker har hon förvånat oss med och en del saker kände vi igen. Skottet kom dock som en överaskning eftersom vi varit med och tränat detta på klubben. Testledarna sade ju dock  att alla skott är inte samma och detta är under en mycket speciell situation. Tråkigt tyckte vi dock att det var men som tur är så har klubben beslutat att ha skotträning en dag i veckan så vi har ju möjlighet att öva detta.

Det är ju trots allt samma guldklimp som ligger här i soffan idag som igår bara med den fördelen att man känner henne ännu lite bättre och kan anpassa träningen ytterligare efter hennes behov. Tycker det är toppen att ändå ha känd mental status på sin hund.

Måste också säga att dagens höjdpunkt var när Duracell Easy gjorde sitt test. Den lilla hunden fick hela testgruppen att vrida sig utav skratt. Vilken energi och go det var i den lilla kroppen. Hon var kanon duktig och har verkligen sett till att det kommer anmäla sig flera till valpköpar listorna framöver=)

Daphnes testresultat finns under kategorin resultat.

Ha det gott alla

M&H

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0