HUSSE & MATTE HAR ORDET

070926

Det har varit några långtråkiga dagar för trollet. Husse har varit magsjuk. Värst var det i måndags och lite bättre i tisdags men fullt bra var det inte förens idag onsdag. Eftersom husse inte var i stånd till att åka på aktiveringskursen och matte hade kvällsmöte på jobbet så blev det tyvärr inget särskilt roligt för daffi på tisdagen.

Därför fick vi kompensera med spårning idag. Vi åkte ut till ett skogsområde här i närheten som även har ett bra vandringsspår. Vi hade även med oss Cilla och hennes matte Anneli. Vi började med att lägga spåren. Vi lade ut små kontroller i spåret i form av plast kapsyler (med en liten köttbulle smula under) sen i spår slutet hade vi en burk med mamma scans=). Spåret fick ligga till sig medans vi gick slingan. Cilla och Daphne sprang lösa och skötte sig kanon. Christer tränade lite inkallning och  gå fint med daffen. Cilla behövde ingen träning hon gick på andra sidan Christer och tyckte att detta kan väl jag också vara mmed på det var väl inte så svårt. Vad gör man inte för lite köttbullar......

När vi gått slingan så gick vi tillbaka till spårstarten. Daphne klarade spåret väldigt bra och missade inte en endaste kontroll (konstigt när man fuskar med mamma scan va???). Det är viktigt för oss att hon får känna att hon lyckas. Vi höll spåret därför ganska kort, ca 250 m. först rakt fram ca100m i lättare terräng korsande över slingspåret och in i lite buskigare terräng och sen i en vid båge och slutligen ner för en slänt och här slutade spåret.

Cilla spårade också och det gick bra tyckte vi. Daphne spårar väldigt snabbt och vill komma till slutet fort. Cilla är nogrannare och vid kontrollerna så stannar hon till och söker av för att verkligen inte ha missat något gott=)

Efter spårningen så körde vi lite sök. Först gömde sig Anneli och Cilla fick söka. Det tog ett tag eftersom det inte blåste någonting och Cilla var lite över taggad. Tillslut så såg cilla Anneli på håll och sprang till henne. Daphne fick leta en bra stund efter husse hon med , husse hade varit lite klurig och dragit på sig kamouflage jackan så han syntes verkligen inte. Hon for fram över stock och sten och försökte få luftvittring men efter en stund när husse tröttnat på älglopporna han dragit på sig så pep han till och då hittade trollet honom direkt.....=)

Det var två glada men trötta hundar som åkte hem från skogen idag.....vi sa att vi skall göra om detta snart igen.....

Ha det gott

M&H

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0