HUSSE & MATTE HAR ORDET

070930

Helgen som har förflutit har varit bra och vi har hunnit med lite roligheter med trollet.

Igår Lördag  var vi ute och spårade och det gick bra. En av kontrollerna missade hon (Kapsyl + mamma scan.....vi fuskar vidare=) men de andra tog hon. Spåret kanske var 300 m och det gick lite i blandad terräng och lite i krokar. Vid en punkt körde vi 90 graders böj och direkt över en stenmur....vi ville testa hur hon skulle klara detta men det tog hon galant. Hon har en tendens att kanske spåra aningens fort och därför kan hon missa någon kontroll eftersom hon vill vidare. Vid ett omkull fallet träd så kände hon spåret men valde att gå runt trädet och tog direkt upp spåret på andra sidan istället för att gå över stocken (det blir inte alltid som man tänkt sig men vad gör det?). Roligt hade vi i vilket fall som helst och längtar redan tills nästa gång vi kommer iväg. Förmodligen kan vi lura med Cilla och Anneli snart igen.

Idag Söndag så var det dax för agility träningen igen. När vi vaknade runt åtta så öste regnet ner (inget kamera väder)och de som har en pinne vet ju att regn kanske inte är favvo vädret=) Kom också på hur viktigt det är med husse och mattes sinnesstämning så det var bara att gaska upp sig och visa att nu skall vi ut på riktigt roliga saker.

När vi kom upp till klubben så hade regnet gett med sig och vi började med att gå slingan. Sen delades vi in i grupper och fick öva oss på hinder och tunnlar. Hindren var ingen match men tunnlarna fick vi jobba lite mer med för att få upp lite fart. Vi byggde upp en cirkel formad bana och sprang runt och hoppade över två hinder sen en tunnel sen två hinder igen och en tunnel.

Mycket handlar ju om ledaren och få in rätt teknik och belöna vid rätt tillfälle. Slalomen gick toppen idag och vi behövde inte belöna vid varje sväng utan kunde nu få upp lite fart och belöna varannan tur.

 Viktigt är ju också att komma igåg att detta skall vara  som en rolig lek och en aktivitet att göra tillsammans. Vi tycker det är otroligt bra träning speciellt socialt. Daphne har hundra procent koll på oss på planen och lyder kanon. Vi blir riktigt malliga faktiskt. Det är ju många hundar lösa men det bekommer henne inte. Faktiskt är det otroligt lite gruff med tanke på att det är så mycket hundar i alla storlekar och former.

Idag fick vi också lära oss balans hindren och hur man tar dem bäst och även vippbrädan. Vippbrädan kommer vi öva mycket på och ta det lugnt (även om trollet ville ta den snabbt) Det är lätt att hunden blir skrämd där om något skulle gå fel. Hellre ta lite tid på sig och att det blir bra i slutändan.


Ja, det var lite om våra bravader i helgen. Ni kan ju gissa vad vår lilla guldklimp gör nu?????

Just det ja.......soooooooover.......... Vi får väl se när det blir liv i henne igen. Fyra timmars agility träning mmed en liten slöfika inomhus frestar på........men oj så roligt.

Ha det gott alla

M&H

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0