Vetrinärbesöket

081205

Igår var vi hos Vetrinären med Daphne som ni vet . Det var väl med blandade känslor vi åkte därifrån.

Daphne Hade halsinfektion precis som vi hade misstänkt. Vad vi däremot inte var beredda på var att få reda på att hon hade ett blåsljud på hjärtat. Vi visste ju inte vad detta innebar men vetrinären informerade oss lite och sade att en del hundar kan leva med detta hela livet sk fysiologiskt blåsljud och det leder inte till några bekymmer. En del hundar utvecklar hjärtsvikt med ett förkortat liv som följd....(enkelt förklarat för att göra det hela kort i text)

Ja, vad säger man. Givetvis är vi ju glada att vi åkte så vi kunde bota hennes halsinfektion och att vi fick reda på detta med hennes hjärta. Vetrinären tyckte att vi inte skulle göra någon större affär av det eftersom hon verkar vara så pigg och allert. Han tyckte att vi kunde komma tillbaka om ett halvår och så kunde han lyssna på henne igen.  Vi håller nog inte riktigt med utan tycker det skulle kännas bättre att åka till skara djursjukhus och göra ett ultraljud på hjärtat så fort hon blir frisk från halsinfektionen.

Vi vill ju veta i vilken grad hon påverkas av detta blåsljud och hur framtiden kan komma att bli. Vi tror det är lika bra att få se på ultraljud nu och sen om ett halvår kunna se hur detta utvecklar sig och jämföra med det tidigare vi gjort då.

Nu hoppas vi för det första på att halsinfektionen ger sig och att det sedan visar sig att vår lilla guldklimp kommer finnas kvar vid vår sida i många år till. Visst skall man väl erkänna att de mörkaste tankar kan komma ibland och man tänker att hon kanske inte kommer finnas här med oss så länge som vi hoppats....... Varför skall det vara att de tankarna kommer först och att de är så starka?

Kanske för att man älskar det där lilla krypet så otroligt mycket och att hon verkligen har gjort våra liv så mycket roligare. En sak är säker i a fall och det är att man inte kan ta något för givet och vi kommer bli ännu båttre på att ta vara på dagen som är idag för den har man. Morgondagen vet man inget om........och det är kanske ibland bäst så.

Ha det gott alla ni och håll tummarna för oss

C&L& vildbasen Daphne


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0