Avslutning försvarsmakthund kurs

080616

Förra Onsdagen hade vi ju då avslutning på kursen. Vi var samlade på ett nytt ställe i skogen och våra kurs ledare hade kallat in förstärkning till patrullstigen. 

Idag skulle vi göra ett litet slut prov som skulle bestå av både vind och ljudmarkering/ar, vi fick inte veta hur många. De beräknade att den 300 m långa stigen skulle ta ca femton minuter per ekipage (+/-) Det skulle bli en hel del väntetid. Några av oss bestämde sig då för att passa på att lägga spår också.

Vi följde med Jenta på sin stig och hon skötte sig toppen bra. Ljudet tog hon direkt och jobbade på bra. Vinden tog hon också och spårupptaget var toppen bra. Hon spårade in ända till den gömda figuranten. 



Vind


Daphne jobbade på i spåret också och tog ljudet. Vinden missade hon. Sedan fick hon korn på spåret och bakspårade in en bit och fick vända och sedan hittade hon figuranten.

starten


bakspårar
 

Rätt väg


Det var spännande med detta prov och mycket mycket svårare än man tror. När man inte vet vad de skall markera så gick man spänd som en pianosträng och bara väntade och kollade hundens reaktioner. Sedan om man angav en markering så hade man ju ingen aning om det var rätt. En rolig erfarenhet var det dock allt.

Ytterligare en utmaning för dagen var alla de förbaskade KNOTTEN..........de var överallt.



Alla flaxade med armarna , knöt huvorna närmare och närmare ansiktet. Men de små rackarna gav sig inte. Vi stod ändå tappert ut tills sista ekipage var färdiga. (Knott har numera lagts till i mattes , samt rödmarkerats på listan på riktigt otrevliga kryp. Toppar gör fästingarna )

Vår slutliga uppfattning av denna kursen är att den har varit väldigt rolig och lärorik och vi har fått prova på saker som vi nog aldrig skulle ha testat annars. En stor eloge till er som har planerat och genomfört detta. Onsdags kvällarna kommer bli tomma nu.

C&L&D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0