Boråshelgen

080630

Helgen som gick tillbringade vi i Borås där vi roade oss med två utställningar och umgicks med Christers mamma och familj. Samt en massa annat trevligt hundfolk=)

Lördagsmorgonen blåste vi ner till Borås. Väl på plats möttes vi upp av Gunnel, Rolf och Daphnes syster Dina. Det är så roligt att träffa dem samt alla de andra som man möter vid ringside. Vi träffade ett gäng coola kvinnor med dvärgschnauser som vi lärde känna och som blev vår heja klack samt att vi fick låna tält av dem. Härligt med sådana människor=)

Idag var det 27 D:p s som dömdes utav Sonia Philippou Kalveri från Cypern. Sonia var otroligt duktig och tog sig tid med varje hund. Hon hade också öppen kritik där hon förklarade sina placeringar. Vi gillade hennes sätt att dömma väldigt mycket. Tyvärr verkade inte Daphne dela vår kemi med denna domare;) Daphne ställde sig bra som vanligt och uppe på bordet gick det bra med att kolla huvudet, tänder , bli mätt osv..........men när Sonia skulle undersöka bakpartiet så ville inte Daphne alls detta utan gjorde bitmarkering mot bakpartiet.Pga detta så fick Daphne Kep vilket vi helt kan förstå( som tur är så var ju denna domare toppen, så efter bedömningarna så fick vi ta fram daphne till bordet igen och domaren klämde igenom henne. Vi ville ju inte att hon skulle ha kvar den minnesbilden av att hon slapp bordet bara för att hon inte ville) & då gick det bra.



Dina Daphnes syster föll Sonia verkligen i smaken och hon blev BIM och fick sitt sista CERT så nu är hon CHAMPION. Det var så underbart roligt att få vara med vid detta tillfälle och se Rolf och Gunnel kamma hem detta. Tänk vilken lycka stå där som uppfödare med sin egenuppfödda hund och lyckas med detta.........Stort Grattis......... det har ni gjort bra.






Lördagen så var det 46 D:ps anmälda och idag dömde Bo Widberg. Han var noga med tänder (grävde på riktigt i munnarna på voffsen)och storleken så flera åkte ut på att de var för höga. Idag så fick Daphne ett rött band (1:a pris) men placerade sig inte i konkurransen. Bordet fungerade bra och det var ju prio 1 för oss. Undrar hur det kan vara så olika? vi har inte lyckats klura ut det än.

Kritikerna för båda dagarna var följande.

Fredag:

"Utmärkt typ. Hon kunde ha lite bättre uttryck och mer markant mask. Utmärkt bröst. Kunde ha lite mer stomme
och bättre överlinje. Hon tolererar inte hanteringen, därav priset Kep."

Lördag:

"Feminint huvud med bra uttryck, Bra hals och rygglinje, Välvinklad fram och bak, Något lösa armbågar, Rör sig väl från sidan, Passande benstomme, Tanfärgen önskas rödare"

Det var helgens skörd av kritiker. Det var kul att träffa alla dem vi gjorde men roligast var nog Dinas Champion titel.

Ha det gott alla ni där ute.........hoppas vi ses snart igen.

C&L&D

Kommentarer
Postat av: Tyson C/o

Tycker själv bordet kan variera från gång till gång. Men visst Tyson är bara 9mån.. Men er lilla tjej är jätte fin må jag säga =)



LYCKA TILL I FORTSÄTTNINGEN



Kram från oss

2008-07-02 @ 07:28:16
URL: http://miketyson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0