Försvarsmakthund kurs tillfälle 9

080608

Här kommer en sen uppdatering utav kursen (man vill ju inte vara inne och sitta framför datorn mer än nödvändigt=).

I Onsdags så fick vi först köra visitation på varandras hundar och det gick som vanligt bra.



Efter detta var det dax för patrullstig. (När Beowulf hörde detta så tyckte han det var passande med egen händig kamoflauge rullning=)



Först skulle vi gå en patrullstig med ljud markering. Daphne tog ljudet bra och belönades med att springa in till figgen. Hon tycker visserligen inte att figgen är särskilt rolig går fram och nosar och sen vill hon gå stigen igen och leta efter nya saker.


När alla hade gjort sina ljudmarkeringar så var det dax för lite bastjänst och vi hade tid att fika lite medans kurs ledarna grupperade om sig för en patrullstig med vindmarkering. Till sin hjälp idag hade Hans en cirkus piska (pinne med en plastremsa för att kolla vindriktning) som han glatt dirigerade med=)

Daphne fick upp vittringen en gång i börrjan men sedan sprang hon in i en hel flock med fjärilar som kretsade runt något och då var patrullstigen som bortblåst. Jaga fjärilar var ju MYCKET roligare. Ja, ja så är det inom hund världen ibland. De är inte alltid så lätta att förstå sig på de där fyrbeningarna.



Nästa gång är sista gången och då skall vi ha lite slut prov (på skoj sådär). Vi kommer få gå en patrullstig och vi kommer inte få veta hur många figuranter som är utlagda och inte veta hur många ljud/vindmarkeringar vi skall märka ut. Vi skall lite på vår hund och oss själva och kursledarna kommer se vad vi har lärt oss samt det viktigaste om vi har lärt oss att läsa våra hundar och hur vi skall jobba med dem. Det kommer bli superskoj och väldigt intressant och lärorikt.

Ha det gott

C&L&D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0