Försvarsmakt hund tillfälle 7

080516

Igår hade vi tillfälle sju på vår kurs och vädret var kanon fast vi saknade lite mera vind=). På schemat för dagen stod spår, patrullstig med vind och ljud samt stilla sittande bevakning. Alla började att lägga ut sina spår och sen var det dax för var och en att ta patrullstigen.

Husse tog med Daphne till stigen och gjorde henne redo -pass på före.

image327

Daphne var väldigt intensiv på stigen gick och jobbade hela tiden. En bit in på stigen så markerar hon ett ljud och det visar sig vara rätt.

image328

När hon ser figuranten släpper hon markeringen och tar istället upp en vind markering förmodligen ifrån spåret som gick bredvid. Vi fortsätter framåt på stigen och där får Daphne upp en vindmarkering som är korrekt. Hon visar väldigt tydliga markeringar både på vinf och ljud så det är inga tveksamheter inte.

vindmarkering
image329

Matte följde också med Karin och Jenta i patrullstigen här går de fot fram till stig starten.

image330

Jenta och Karin jobbade på bra i stigen och här gör Jenta en ljudmarkering.

image331

Efter att alla gått patrullstigen blev vi beordrade att sätta ut oss på en rad i skogen med våra hundar för att prova på stillasittande bevakning. Hundarna skulle markera när de hörde en figurant komma smygande mot oss. Hundarna skötte sig kanon utan skall och markerade väldigt fort att något var på intågande.

image332

Efter detta så var det dagen till ära tårta. Av vilka orsaker vill vi inte gå in på men så mycket kan sägas att det hade att göra med en kul grej under ett spårningstillfälle. Alla sådana saker som slutar med tårta kan ju aldrig vara fel;)

image333

Passade på att fota Karins andra hund Dino som var med på besök idag. En stor trevlig hane som också ville ha lite kul i skogen.
image334

Efter fikat var det dax för våra spår. Daphne tog upp spåret bra idag och terrängen var blandad alltifrån blåbärsris och en djup gryta med lite tätare terräng.

image335

image336

Spårslutet var på andra sidan stigen men det löste hon också och då vankades det ju jätte belöning iform av lek.

image337

image338

I pausen innan genomgången så körde husse lite egen träning.

image339

Under genomgången så gick vi igenom momenten och det hade gått bra på stigen för ekipagen och spåren hade också varit bra. Det gavs lite tips på förbättringar och saker att tänka på. Nästa gång skall vi köra spår med släpande hund. Detta innebär ett sk senilspår , det sätt man kan jobba på om någon gått vilse. Man går då med flera hundar i rad och turas om att spåra. Vi skall också prova på att ta ut spårriktningen vilket kan vara ganska klurigt av genomgången att dömma. Typ det kan stå en bil vid en väg.......vart har männiksan gått????

Hur detta blir att genomföra vet vi nästa vecka och det ser vi fram emot.

image340

Stillasittande bevakning var spännande grejer det.......ha det gott från alla oss

C&L&D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0