Försvarsmakthund kurs tillfälle 5

080508

Igår hade vi tillfälle nummer fem på vår kurs. Vädret var fantastiskt vacker men tyvärr om man kan säga det lite för vindstilla =)

Upplägget var att lägga spår till varandra, hanteringsträning (Visitation) samt gå patrullstig och sen ta sitt spår.

Vi började lägga ut spåren. daphne skulle idag få ta ett U spår med tre apporter samt en slutapport i form av sitt älskade skinn. Idag så lade vi även en liten godis bit under apporten så det skulle bli extra kul att följa en annan okänd människas spår. När alla gått ut sina spår så fick alla hundar en och en bli visiterade av de andra i gruppen.

image277

image278

Visitations övningarna gick jätte bra för alla hundarna och det är något som man inte kan träna för mycket.

Under tiden som vi körde visitation så gick vi en och en patrullstig. Idag skulle hundarna ta upp en vindmarkering utav figurant. Idag så blåste det först en svag vind så de första hundarna lyckades få upp markeringen. Sedan avtog den lilla vind som var och Daphne vindade nog mest fåglar och gjorde även en ljudmarkering på dessa tror vi. Efter en stund så fick hon syn på Figuranten och fick springa in och bli belönad.

image279

Mellan väntetiderna så passade folk på att fika så det var matburkar till höger och vänster=) Sedan är det ju också upp till var och en att göra det mesta i form av egen träning för att ta vara på vänte tid inför stig och spåren.

image280

Efter att Husse Christer hade gått med i det spåret han hade lagt så var det dax för Daphnes spår. I början gick hon lite fladdrigt och efter hälften av spåret där U.et rundade och gick tillbaka så spydde hon. Hon hade satt i sig lite pinnar och annat gott. Efter denna paus så fick hon upp tampot och hon hittade alla apporterna vilket var kul. Idag märkte vi att vi måste ha mycket fler snitslar så vi kan stötta henne mer ifall hon tappar spåret så vi verkligen kan visa på henne och vet att det är här det går. Skogen var ju ganska gles där vi var så det fanns inte mycket att snitsla i meeeen, problem är till för att lösas. Vi var nöjda med att hon klarade spåret idag och sista halvan gick i fint tempo samt att hon höll sig bra i spåret.

Som avslutning så hade vi plats liggning

image281

Daphne satte sig och hade bra kontakt. Husse kopplade loss och hon lade sig ner med bra kontakt.

image282

OCH HON STANNADE KVAR YIIIPEEEEYYYYY. Hon klarade det riktigt bra idag.

image283

Vi var jätte glada över platsliggning och ser att med övning så ger det resultat=) Nästa tillfälle så skall vi göra spårupptag i massor. Det blir kul att se hur det blir. Husse kommer då uppdatera för Matte har möte den kvällen=(

Det var allt från oss denna gången, sååå skoj med denna kurs=)

Christer, Linda &

image284

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0