Larv utställningen

080510

Vi vaknade i god tid och konstaterade att vädret skulle bli helt fantastiskt. Vi gjorde oss i ordning och sen körde vi mot Larv. Väl på plats så var Petra på Salkin´s kennel så himla gullig och erbjöd oss skugg plats vid hennes tält=) Vi förstod efter ett tag att detta verkligen skulle behövas för det blev bara varmare och varmare.

Daphne ville inte vara i sin bur utan utanför med oss. Hon tyckte också att vi behövde hjälp att vakta vår lilla plätt mot inkräktare, detta var vi dock inte helt överens om. Innan vi skulle äntra ringen så var det ca 40 st Berner Sennen och två Dogo Canario sedan kom alla DP hanar och sen tikarna så vi gick ju in ganska så sent. Vi började märka att Daphnes energi tog slut när det närmade sig vår tur i ringen. Hon hade inte vilat nåt sen vi kom. Hon var inte i sitt ESSE och vi som hade lovat fart och fläkt och mycket energi till de på forumet. Vi skulle ju köra det finlandiska ställandet med vår lilla skinnbit.=)

Skinnbiten så mycket som tittade hon inte ens på, så när husse går in i ringen lyckas han få till ett ok ställande när domaren går förbi sista gången. När det  blev det lång väntetid vid enskilda granskningen av varje hund passar husse  på att springa till ringside och blöta ner daphne och ställa henne i skuggan. Det var flera som passade på att göra likadant. Det var nästan olidligt varmt på planen.

När det blev vår tur på bordet så stod Daphne där och tittade  på Husse och man kunde riktigt se att nu vill jag heeeeem. Hon stod dock kvar där för hans skull, helt stilla och Domaren gick noga igenom hennes mun  och kände igenom henne. Hon var så duktig. Christer kände att han inte vill bråka med henne utan accepterade att nu orkade han inte mer. Istället för att ta ner henne och börja ställandet om igen på marken så ställde han  henne direkt där hon stod på på bordet och hon stod där still och försökte, men det var inte med den där vanliga Daphne glödet men hon gjorde det idag........ för oss........ så gott hon kunde.

Vi fick idag ett blått band........ och kom därför inte till konkurransen. Vi tyckte ändå kritiken var bra .

"Korrekt bett, Utmärkt storlek, Fyrkantig kropp, Stark stomme, Mycket bra front, Överlinjen kunde vara bättre om det vore mer definitition av korset, Bra vinklad bak, Mycket bra huvud typ , profil, proportioner. Hennes steg är aningens kort"

Idag gav Daphne mer än vad hon egentligen orkade. Nästa gång blir det den stora buren för i den trivs hon och då kan hon vila ordentligt och sen blir det till att införskaffa en sådan där bra kylande filt. 

Vår upplevelse av Larv utställningen var således mycket bättre än Daphnes. Vi fick ju prata med en massa folk.  Vi träffade både Ussi och Malo från forumet och sen kom Marina och hejade på oss och Jenny och Tarja från klubben. Annika från Smallville´s kennel och Maria och Karin från Stjärnflockens kennel satt alldeles bredvid så dem hann vi också växla lite ord med. Mycket trevligt alltihop.

Vi pratade med Britzyk och fick chans att på nära håll bekanta sig med snyggingen Rudy........fick ju till och med göra kläm och känn test och det är först då man kan dela ut de riktigt höga betygen och jaaaa....... han är lika fin, go och härlig som han ser ut........... så super cool i sättet......... en riktigt härlig kille.

Vi träffade också en röd liten sötnos som hette Kira och kom från Vedhauges kennel.

image290

Kira och daphnes halvsyster Salkin´s Bonita

image291

Vi vill ju inte skvallra om hur resultaten blev meeeeen vi önskar er alla vinnare ett stort GRATTIS från oss.....

Ha det nu gott i det härliga vädret så ses vi när vi ses....

C&L&D

Söt grisen somnade så här gott när vi kom hem

image292

Kommentarer
Postat av: myra o Hanna

Jaa dendär Rudy är jag allt bra kär i! Duktigt av Daphne att ge järnet trots värmen!

2008-05-11 @ 13:37:14
URL: http://minmyra.blogspot.com
Postat av: Malo

En perfekt analys av Daphnes sits i lördags. Hon hade ingen energi men försökte så gott hon förmådde. Vet ju vad hon kan... fast kolla vad ni gjort innan under veckan så kanske det inte enbart var värmen.. Handlerkurs, försvarsmaktkurs, genrepet med ringträning dan innan (eller var det torsdagen) tror Daphne behöver förstärkning i hundjobbet i denna familjen snart. Haha

2008-05-12 @ 22:35:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0