Agility

081025

Idag var vi upp och tränade lite agility. Nu hade vi inte gjort det på länge men oj vad kul det var.

Daphne blev helt tokig när hon förstod att vi skulle träna. Hon tog alla hinder toppen bra , och klarar att ta dem både snävt och snett. Balansen och A hindret flyger hon fullkomligt över så där måste vi dra ner tempot lite. Hon tar dock kontaktfälten=) men husse och matte hinner inte riktigt med. Vi måste träna upp oss, helt klart.

Vippen gick ganska bra idag , det gäller bara att få henne trygg och få upp faretn sen. Det hade kommit en ny släptunnel. Hon tog den men inte med samma fart som den gamla. Den gamla var ju tung och luktade skunk så hon var väl bara ovan vid denna nya fräscha kanske=)

Vi bestämde att vi måste öva oftare nu så länge det går och sen kanske lägga krut till våren och faktiskt försöka vara med på någon tävling. Varför inte, alla är vi ju nybörjare i början. Eftersom Daphne tycker det är så kul så skall vi ju ta vara på detta.

I går tränade vi lite lydnad också. Fot gåendet har blivit så mycket bättre sen vi började med klickern. Hon har en helt annan kontakt och tycker det är mycket roligare att träna på det sättet.  Vi behöver bli bättre på att få till positionen bara. Daphne har en tendens att dra sig utåt sidan. Tror hon ser bättre därifrån. Öva, öva.....

Det var lite ifrån oss




Ha det gott

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0