Helgen som gick

090428

I Helgen så hade vi på lördagen städdag på klubben. Daphne var med och övade passivitet och socialträning. Hon skötte sig toppen bra och charmade in sig och tiggde godis. Vädret var toppen och vi fick en hel del gjort. Fikat och den grillade korven smakade kanon och det är alltid trevligt att sitta och prata med allt hundfolk.

På söndagen väcktes vi av att vår kurskamrat ringde och frågade om vi inte skulle vara med på spår kurs avslutningen......JHa .....vad säger man=) Eh vi har visst försovit oss. Vi var dock snabbt iväg men vi kunde inte skryta med att ha en välrastad hund precis.

Vi mötte upp hela gruppen ute i skogen och där skulle alla gå sitt slutliga spår provs spår. Det gick väldigt bra för de flesta. Daphne spårade bra första biten tog apporten och sedan vinkeln. Sen så hittar hon ett smaskigt vilt spår och går tillbaka och spårar vidare åt helt annat håll. Husse stannar då och hon tar upp person spåret igen , missar en apport men spårar sedan bra fram till slutet. Så är hon vår loppa. Hon kan om hon vill men framförallt rådjursspår luktar ju bara sååååå gott. Vi får se hur vi skall gå vidare om vi skall börja spåra vilt mer och då få detta viltspårande under kontrollerade former så hon får signaler för att nu är det det ena eller det andra. Vi vet faktiskt inte vilken väg som är bäst att gå. Annars måste vi komma på ett sätt att göra person spår så mycket roligare och där har vi lite idé torka just nu på hur vi skulle kunna göra. Vem vet det kanske kommer in lite bra tips=)

Efter att alla tagit sina spår så skulle vi tillbaka till klubben och göra lydnadsmomenten. Alla fick ställa sig en ring och sedan gick kurshållarna runt och hälsade på varje ekipage två gånger.





Vi måste bara säga hur duktiga vi tycker att ekipagen var. De flesta klarade detta med toppbetyg och så även vår räka som vi innan aldrig trodde att hon skulle fixa detta överhuvudtaget. Träning ger färdighet=)

Efter denna övning så var det dax för inkallning. Med sättande vid sidan. Detta gick också bra. Sista momentet var att gå slalom i slakt koppel mellan köttbullstallrikar. Man skulle ha kontakt med sin hund och hunden fick givetvis INTE äta bullarna. Även denna övning gick bra och det är kul att kunna se vilken utveckling som skett bland flera av ekipagen.

Summan av kardemumman av denna kurs är att vi tycker den har varit riktigt bra. Nu gäller det bara att man fortsätter träna och att man inte blir lat. En superaktivitet för både två och fyrbent är vad det är detta med spår. Vad ger vi då denna kursen i betyg? Ja.........Med toppen bra kurshållare och trevliga kursdeltagare så kan man inte ge annat än fem spårpinnar utav fem möjliga

Tack alla .......ni vet vilka ni är.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0