Äntligen=)

090212

Äntligen har dett skett ett genombrott i vår träning. Vi har ju övat och övat detta med apporten i evigheters evigheter som en del av er säkert vet.

Vår hund har hämtat bollar, tuggben, träpinnar, papprör , vedbitar, korvar, ja....allt utom apporten. Ni kanske ser frustrationen framför er;) Nu sedan den senaste klickerkursen så har det hänt något (säkert allra mest med matte) det är som att poletten bara har trillat ner.

Vi började om i klickerträningen med apporten då igen. Vi tränade alltid på den nya ryamattan i vardagsrummet (för att det inte skulle slamra och apporten skulle ligga stilla) Vi belönade små små steg i början , små lyft som blev högre och högre. Sedan lade matte apporten en liten bit bort och belönade för lyft där, sedan väntade jag ut några steg mot mig med apporten i munnen osv tills hon klarade mattans tre meter: Stanna kvar- hämta apporten- ta den tillbaka till matte- Klart=)

Nu var det då dax att testa på trägolvet. Då blev det genast lite frågetecken eftersom apporten bråkade och ville rulla iväg. Vi backade då bandet och tränade som på mattan och nu idag så kan hon apportera var ifrån vi än kastar(okej ibland lägger vi ut den) apporten. Det känns så himla roligt att detta har hänt. För många kan detta säkert vara en bagatell och till synes enkel sak att göra men för oss har det varit ett mount everest=)

Nu är det bara hur vi skall gå vidare och det får matte fundera lite till på. I lydnads 1 är det väl bara (jättebara , eller hur)att man skall ha apporten i munnen fem sekunder. Detta får det väl göras en träningsplan på nu då. Vi har ju som mål under -09 att klara lydnad 1 momenten. Nu sade jag inte tävla, men klara dem på eget bevåg. En sak i taget.

Hur ligger det till så här långt då:

- Platsliggandet har vi ju övat lite på och det finns bra tillfällen till det uppe på klubben. Vi behöver dock mycket mer träning innan det är ok att ligga kvar och speciellt på olika underlag. (Vått = valfri liggstil /typ sittligg eller allra helst stå)
- Tandvisning tränar vi på var dag när vi kommer in ifrån promenad. (måste absolut få till okända att öva med) Måste hunden sitta är frågan?
- Linförighet har vi tränat en del på inne(finns ändå lite fördelar med liten hund) men då utan koppel, måste träna mycket mer utomhus med koppel och även mer på plan.
- Läggande, detta har vi inte valt att ta in än så det får vi se senare hur det går.
- Inkallande detta är vi ganska bra på.
- Ställande, detta har vi övat lite på och det är mycket kvar, tar några steg extra innan hon står still.
- Apportering , Ja det kanske kommer det med;)
- Hopp över hinder, ett av Daphnes favorit moment tror jag.

Ja, ni ser ju. Det är riktigt långt kvar men vi siktar väl mot stjärnorna så får vi se vart vi hamnar säger man ju. Vi har tänkt att börja videofilma för att bättre kunna se alla fel och så plus att man kan se framstegen också. Kul att lägga ut på hemsidan. Alltid roar det någotn.

Det var lite från oss för idag. blev så glad så vi ville dela detta med er.

Ha det gott

C&L&D

Var det här apporten landa.......eller var det ......

Kommentarer
Postat av: Anneli

GRATTIS! Kul när det funkar! Och film uppskattar vi, kan kanske inspirera andra (mej tex...)

2009-02-12 @ 22:48:03
URL: http://www.nogg.se/selmaonisse
Postat av: Sara

vad roligt att det går frammåt. :)

Söt bild också!

kram från Oss

2009-02-18 @ 10:19:52
URL: http://saantos.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0