Klickerkurs

090201

Sitter nu här framför datorn och känner mig såååå trött. Daphne är väl också trött efter kursen men jag är helt klart tröttast=)

Kursen var toppen bra och rolig. Sedan blev vi bara sex ekipage så vi fick verkligen valuta för pengarna eftersom vi inte var lika många som behövde vägledning och tips osv.

Daphne var väl inte på sitt allra bästaste humör . Nu hade vi ju inte varit på en kurs på länge och hon tyckte att hon skulle ha koll på allt och alla i rummet typ hela tiden. I hennes ögon var hela lokalen hennes domäner och sitta lugnt och fint och vänta på sin tur (som alla de andra gjorde)var inte hennes grej utan då kunde man ju fördriva tiden med att vakta  och tigga mat istället verkade hon tänka. Det var bara att försöka hålla sig lugn och ge henne andra små uppgifter och belöna när hon gjorde dem rätt.

 När vi tränade så hade hon dock  focus på vad vi gjorde och bjöd på en massa beteenden. Tyvärr är inte matte lika snabb som Daphne som hinner göra tre grejer samtidigt som att matte har klickat;) Detta gör ju att det hela blir lite förvirrande för oss båda, vilket är det som är det rätta beteendet? Klickade jag rätt/fel ?men det är bara träna träna och åter träna och hålla det enkelt och gå sakta framåt så man ser att hon har förstått och att jag får till perfekt tajming.

Ni kan ju försöka se framför er detta scenario:

Matte står på kopplet med ena foten och sen står hon på hälen med den andra (klickerna ligger under foten). En tennisboll i vänster handen och godis i höger hand. Sedan skall hon ha koll på att Daphne duttar med nosen på bollen  och inte tar upp tassen samtidigt och då komma ihåg att klicka med höger fot samtidigt gömma bollen bakom ryggen och sen belöna med godiset. Ja, behöver jag säga mer. Kordinationskaos. Sen skall det hela gärna gå fort och inte typ snigel takt som idag  (för en dvärgpinscher är fem sekundern väntan medan matte får kolla på ben och armar trååååååkigt och då börjar vi hitta på egna grejer istället.) Det spratlades och klickades hejvilt idag men många goda skratt och bra tips blev det i a fall.

Matte behöver som sagt  en hel del övning på att bli snabbare än sin fyrfotade vän och lära sig bli bättre på att planera upp baklängeskedjor vilket visade sig vara klurigare än man trott. Det är lätt att se slutmålet, vad man vill uppnå men lägga upp de små del målen innan kräver en hel del tankeverksamhet. Vad är planen? Vad skall jag klicka för? Man får det beteende man klickar för heter det ju=)

Nu blir det till att läsa igenom alla anteckningar, lägga upp en planering och sedan jobba på detta. Metoden är fantastisk och lär vi oss behärska den så tror jag att vi kommer komma till en ny nivå i vår träningsutveckling, helt klart. Men vägen dit är fortfarande lång;) Jag är jätteglad att vi gick denna kursen nu är det upp till oss vad vi gör av den.

Det var lallt för idag nu skall vi vila

L&D

Kommentarer
Postat av: Anneli

Vi är oxå jättetrötta! Framförallt Selma som mår lite tjyvens av all blodpudding... Men det var riktigt bra,ger mersmak. Både på Ulrikas kursutbud och på fortsatt klickerträning. Klicka på!

2009-02-01 @ 22:00:32
URL: http://www.nogg.se/selmaonisse
Postat av: Anneli

Glömde säga att jag är mycket imponerad av dina bilder och layout! Ska börja Photoshop kurs på torsdag och hoppas då lära mej att fixa så där snygga bilder till vår blogg...

2009-02-01 @ 22:01:59
URL: http://www.nogg.se/selmaonisse

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0