Hej

090114

Fortfarande lika svårt att skriva 09=)

Dagarna bara springer iväg och livet likaså. Vi har mest tagit promenader och klickertränat inomhus.

Daphne är så duktig på att apportera tuggknuten nu men när det gäller att göra framsteg med apportbocken så går det seeeeegt. Hon biter över den men vägrar hålla. Det är väl bara att kämpa vidare. Vi har ju som 09 mål att jobba med lydnad 1 momenten. Vissa moment är inte så svåra att få till tror vi men så har vi ju denna apport samt tandvisningen. Hur skall vi få vår hoppa att sitta still när en jätte kommer nerböjd över henne och skall titta på tänderna=)

Här hemma gör vi i a f som så att när vi har varit ute på promenad och kommer in så måste trollet sätta sig i utgångsposition vid sidan och sedan tittar vi på tänderna och sen kopplar vi loss henne och ger henne belöning och sen frikommando. Då blir det regelbunden träning på detta. Nästa blir väl att en mindre känd (inte favvo husse/matte ) tittar.

En riktigt rolig sak var att vi fick reda på att vi kom med på fortsättnings klicker kursen. Hoppas man kan få lite tips och bli säkrare inom detta område. Daphne är ju inklickad samt att hon älskar detta med att tänka. Hon kan bli lite för ivrig dock och testar alla saker på en gång för att se vad det är jag är ute efter. Ett jättebra sätt att träna tycker vi det är i vilket fall som helst. Man får en aktiv hund som tänker och tränar med viftande svans=)

Vi har hunnit med att spåra lite också. Vi skulle eg skaffa en spårkamrat. Det är mycket roligare att vara fler i skogen.  Men det dyker säkert upp något. Ev blir det en spårkurs till våren och då blir det ju en hel del i skog och mark.

Vi såg att det nog drar ihop sig till en pinne träff snart. Det vore riktigt skoj.

Det var liten rapport från oss. Ha det gott allesammans=)

C&L&D




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0