Härligt att det börjar ljusna=)

Det är så ljuvligt när man märker att det börjar bli ljusare ute. Man blir piggare och dagarna längre och det är ju bara toppen det=) Känns som man vill vara ute hela tiden. Nu fattas bara lite värme.

I Torsdags så var vi på Blå Stjärnan i Skara för att ultraljuda Daphnes hjärta.

Daphne skötte sig exemplariskt och charmade dem med sina pussar och svans viftande.
Först lyssnade vetrinären på henne och hörde blåsljudet. Sedan blev hon rakad och han tittade med ultraljud på hjärtat. Han blev då väldigt konfunderad för han kunde inte hitta några fel på hjärtat allt såg ut precis som det skulle. Då blev det väldigt spännande och han bad om att få ha kvar Daphne för att flera skulle kunna titta på detta. Vi ville ju dock ha med henne hem så vi skulle återkomma om två timmar. Daphne fick följa med sköterskan och vi vänta.

Efter dessa timmar så ringer vetrinären. Då har de precis gett Daphne en lugnande spruta och skall kolla henne i halsen för att se om tonsilliten hon hade vid jul har läkt ut. Han berättade också att han och två till hade tittat igen med ultraljud  på hjärtat och då även mätt upp blodflödet  i olika delar på hjärtat. Då hade de hittat en förträngning i ådern mellan hjärtat och lunga. Där hade blodets hastighet ökat och då betyder det en förträngning. Så det som orsakar Daphnes blåsljud är en Pulmonalisstenos.

Detta är en vanlig deffekt främst hos småhundar. Ofta kan de leva med denna deffekt helt opåverkade hela livet. Det som kan hända är att det kan bli lite svårare att syresätta sig vid starka påfrestningar. Men i Daphnes fall ville han inte ge några som helst begränsningar. Det var bara att leva på som vanligt och skulle hon behöva genomgå en sövning osv var det inga bekymmer heller. Detta kändes så befriande att höra.

Vetrinären som undersökte henne i halsen sade att hon fortfarande hade stora mandlar och att det var kronisk tonsillit hon hade. De ville inte ge mer medicin utan de rekomenderade att vi bokar en tid och tar bort den tandsten som var och sen då operarar bort tonsillerna.

Så på detta vis låg det till med vårt troll. Det känns skönt att nu veta och kunna hjälpa henne att bli kvitt infektionen i halsen och vad beträffar det andra så kommer vi kunna leva på som vanligt och fortsätta fylla framtiden med diverse roligheter och uppfylla små mål=)

Annars så har vi börjat komma in i vardagen igen och jetlagen har lagt sig;)  Känns så skönt att vara hemma. Det är sant som de säger. Borta bra men hemma bäst=)

En bild på radarparet Tyra och Daphne, de bästa vännerna.



Ha det gott

C&L&D

Kommentarer
Postat av: Anneli

Usch, vad läskigt det låter med hjärtat! Men vad skönt att det inte verkar vara nåt farligt... Hur har ni märkt det där med halsen?? Luktar hon illa i munnen?

2009-03-07 @ 18:21:46
URL: http://www.nogg.se/selmaonisse

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0