Lite lek och träning

090308

Idag kommer Viper med familj hit och hälsar på. Det blir kul att ses igen. Med all sannolikhet blir det full fart här hemma. Skall försöka ta lite kort , inte alltid det lättaste men försöka kan man ju alltid=)

Håller som bäst på att försöka klura ut hur vi skall träna/klicka in apporten. Nu hämtar Daphne apporten utan vidare (jätteframsteg i vår träning) men vi måste få in positionen och att hon greppar den och släpper den i handen. Vi har börjat lite i fel ände.

Som det är nu så kan vi hålla fram apporten och hon biter över den men hon backar så fort vi försöker släppa den. Har även provat att lägga den på golvet och då tar hon upp den men så fort vi tar fram handen så släpper hon den innan vi hinner ta den. Vi vill ju få in att vi klickar överlämnandet, att det är det som skall vara belöningen. Har kört fast lite i detta. Kanske är det någon av er där ute som har lite bra tips.

Daphne skall ju helst sitta ner på vänster sida och då kunna ta apporten i munnen på kommandot apport och sen ha den i munnen i fem sekunder och sedan lossa den till vår hand när vi ger kommando.

Hur var det nu med baklängeskedjningen. ????? Inte helt lätt att tänka ut. då måste det ju bli rätt att man klickar in överlämnandet först eftersom det är det sista hon gör i hela momentet. Tanken med baklängeskedjning är ju att hunden skall känna att den kan hela vägen under alla delmoment, istället för att lära sig nya saker hela tiden blir det en trygghet i att nu vet jag vad som kommer sen.

- Klicka in överlämnandet.
  (kan man då först bara öva på att hon skall lägga apporten i vår hand. Även om det är i från golvet hon tar apporten?)
  (Skall man här också lägga in kommandot loss)????
- Klicka in hållandet ,fördröja tiden med apport i munnen.
   ( Här skall hon ju redan veta att det är själva släppandet av apporten i handen som ger klick/godis Loss/tack.
(Då kanske man bara kan vänta med att ta fram handen för att hon skall hålla apporten längre)

(Det kanske är här man skall lägga in ordet Loss)??????
- Klicka in greppandet med ordet apport
  
(Här skall hon ju då redan veta att hon skall greppa apporten och sedan hålla den i munnen och då börja lägga in kommandot för det)
- Klicka in sittandet
(
Den här utgångspositionen kan hon ju redan men när vi tränat detta så har ju ofta matte suttit ner på golvet)
Är det bäst att stå upp hela tiden ????

Ja ni ser ju hur många frågor det är i huvudet. Än så har vi lång väg kvar i detta tänket men man måste ju våga börja och våga göra fel annars gör man ju inget alls, eller hur. Så sitter ni med tips så tar vi tacksamt emot detta.

Nää, det här tåls att fundera på ett tag. Jag tror att det mesta kan jag nog få kläm på men det är just detta med att klicka in överlämnandet som är så svårt eftersom man isf måste ha hållandet inklickat först, eller tänker jag fel?

Vi skall hålla er uppdaterade. Återkommer skall testa lite =)

L&D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0