Spår=)

090329

Idag gick vi upp tidigt, ställde om klockan och packade i ordning oss för skogsutflykt med spårkurs deltagarna. Så himla roligt med denna kursen.

I stort sett alla hade kommti ihåg att ställa om klockan och vi begav oss iväg ut i skogen. Väl på plats så delade vi upp oss i två grupper med vardera sex ekipage samt instruktör. Vi lade först ett spår till vår egen hund och sedan ett spår till ett annat ekipage. Efter detta blev det lite fika och efter fikat så hade vi mängd träning på spårupptag. Mycket nyttig övning och ett jätte bra tips att använda sig av när man vill göra den vanliga promenaden lite mer givande på ett enkelt sätt.

---------------------------------------------------------------------------------------------------     
VÄG                                                    EKIPAGE
------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                              *
                                                               SPÅR     *
                                                            UPPTAG  *
                                                                              *
                                                                              *    
                                                                            *
<-- - - - - - -< - - - - - - - -* - - *- - *- -* - *- *- -* - - - - - spår- - - - - -< - - - - - - <- - -

Idag gjorde vi 90 graders spårupptag vilket är ganska svårt. Daphne bakspårade två gånger och då stannde Christer upp och då förstod hon att spåret gick åt andra hållet . Vi provade då att gå i en lite snällare vinkel mot spåret och det var bra.

Första spåret som Christer lagt själv var ca 300 meter och vi hade lagt ut tre föremål. Daphne tog spåret bra. Hon stannade till och med vid apporterna och duttade med näsan. Hon väntade fint tills hon fick spårkommandot igen. Takten var helt perfekt. Det tipset vi fick var att klicka in markeringarna så de blir lite mer intensiva och göra slutet mer tydligt eftersom hon gärna vill försöka hitta spåret igen och fortsätta spåra, annars var det bra.

Andra spåret skulle ju en främmande person gå och detta har vi haft problem med förut eftersom Daphne då inte har haft samma motivation. Vi visste inte heller hur många apporter som låg utlagda. Daphne startade med god motivation och fortsatte kämpa koncentrerat i ca 300 meter. Hon höll nosen mot backen och spårade i bra tempo vi blev riktigt förvånade över att hon hade sådan motivation. Vi hittade dock inga apporter förutom en i slutet. Vi klickade då denna och markerade tydligare att nu var det slut genom att koppla om osv. Vi fick sedan reda på att det hade inte lagts ut några apporter i spåret så vi hade inte missat några och det var ju bra.

Vi blev verkligen så glada idag när spårningen gick så himla bra. Det är precis som att en polett har trillat ner. Andras lukt/spår kan också leda till något positivt. Nu blir vi bara ännu mer sporrade till denna aktivitet. Nu skall här tränas markeringar bara samt tydliga spårslut.

Kan tillägga att det är en lugn och trött hund som ligger här hemma framför kaminen nu=) Spåra det är verkligen något hon gillar vårt lilla troll. Nu ser vi fram emot träning i veckan och kurs på söndag igen. Nu är det också snart fritt fram att åka upp till klubben eftersom löpet är över för denna gång. 

C&L&D

                                                                                                                             

Kommentarer
Postat av: Anneli, Nisse och Selma

Men jag såg inte ens er på kursen idag!!!! Vad koonstigt det kan bli... Vi hade oxå en bra spårdag (som kunde ha varit bättre, mer om det i vår blogg så småning om..) men vi fick inte göra spårupptag som ni! Det skulle varit kul att prova. Tack för din beskrivning, då kanske vi kan träna det hemma själva! Vi är oxå trötta, men taggade. Kanske det blir en tur till skogen igen i em. Solen skiner ju och jag har ju en hund till som skulle vilja spåra!

2009-03-29 @ 15:17:23
URL: http://www.nogg.se/selmaonisse

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0