Spårkursstart

090325

Igår så var första tillfället för spårkursen. Det var husse som hade anmält sig till detta men eftersom han fick åka hem från jobbet och var sjuk så fick matte ta detta. Daphne fick också stanna hemma eftersom hon löper. Vi skulle vara uppe vid klubben första tillfället och göra övningar på plan och då är det ju inte så snällt att ta med henne med tanke på de stundande tävlingarna på klubben.

Denna kurs har vi verkligen sett fram emot. Vi hoppas att vi kommer få utveckla oss vidare. I Läxa fram till söndag då kurs tillfälle två är så skall vi träna på basövningarna (utgå ifrån en spårtriangel och utveckla till rakt spår) Enkla motivationshöjande övningar som förstärker människolukt=godis/motivation. Vi skall öva dessa saker två gånger om dagen. Vi skall också vara noga att skriva en träningsdagbok. Detta är et väldigt viktigt redskap för att kunna planera samt lära sig läsa sina hundar och lösa problem som kan uppstå samt skriva ner de frågor man stöter på.

I Skogen i helgen så skall vi kör enkla raka spår, två stycken var. När det blir väntetider skall vi köra i par och öva på kontakt, sitt/Ligg/linförighet/hantering/störningsträning/mm. Detta tycker jag verkar vara kanon bra.

Vi skall också gå med när andra ekipage går sina spår för man lär sig mycket av att se hur andra spårar.

Som slutprov så kommer vi få gå ett spår vi själva inte lagt med diverse svårigheter samt få tre moment bedömda.

- Goddag övning (Hunden skall sitta i utgångsposition när någon kommer fram och hälsar)
- Inkallning (Vanlig inkallning med sättande i utgångsposition)
- Kontakt övning (Gå från a-b med kontakt och ev kommer det in någon störning)

Roligt att ha ett slutmål man kan öva till och som sätter lite extra press. Vi ser ju goddag övningen som den svåraste. Hur skall Daphne kunna sitta still=) Ja, ja toppen bra träning lär det bli i vilket fall.

Det var lite från spårkurs uppstarten.

Just det ja, än så länge har vi borstat tänderna var dag. Heja oss. Tror att detta kommer funka bättre och bättre ju mer vana det blir. När vi borstar våra så får Daphne sina borstade med. Vi sätter upp henne på tvättkorgen på en handduk och sedan får hon sitta under hela borstningen. Vi tänkte att vi gör detta på samma sätt var gång så kommer hon lära sig dessa signaler och veta precis vad som kommer hända.

På schemat idag står det då triangel läxa, promenad. För Daphnes del blir det också sällskap hela dagen eftersom husse är sjuk.

Solen skiner just nu och klockan är halv nio. Det ser vackert ut utanför fönstret men är trots allt sex grader kallt. Ha det gott alla ni som läser.

C&L&D

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad duktiga ni är med borstandet!!!

2009-03-25 @ 22:18:35
Postat av: Anonym

Ja eller hur=)

2009-03-25 @ 23:03:00
Postat av: Anneli, Nisse och Selma

Här ser vi en som har fattat vad kursen ska handla om!! Kunde inte ha refererat bättre själv ;-)!! Är oxå sjuk (migrän) så det blir väl sådär med läxan... men frisk luft är bra mot huvudvärk så det blir nog en tur i em. Bara solen slutar skina, DEN GÖR ONT I HUVUDET!! Men visst känns spårkursen kul och väldigt välplanerad!

2009-03-26 @ 11:14:37
URL: http://www.nogg.se/selmaonisse

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0