Semester närmar sig sitt slut och träning tar vid

Nu är vi inne på vår sista semester vecka.
Första veckan var vi hundvakter till Viper och Aston. Andra veckan bodde vi nere hos Christers mamma med
alla fyra hundarna och bara umgicks med Anne och hennes Christer. Det var ju även där som Daphne blev sjuk.

Förra veckan bodde vi i ett hus i Åhus och åkte runt på vackra platser i Österlen.
Daphne fixade det hela bra. Fick gå lite grann och sedan fick vi bära en del samt burvila resten av tiden.
Burvilan gick ju bra de första dagarna men allteftersom hon blev piggare så blev det mindre och mindre poppis men men det är ju för hennes eget bästa =)





Stranden nedanför där vi bodde.
Åhus är väldigt mysigt, litet och många många dyra hus och bilar och små gårdsbutiker.
Förutom detta så finns det en hel del vackra sevärdheter såsom Ale stenar Kivik musteri
mm Otto glassen får vi inte glömma att rekomendera heller =)




Några km utanför Åhus så hade de ett jätte bra hundbad. Det ligger granne med nudistbadet så lite nakenhet måste man klara av=) Badet var jätte bra och stranden lång. Hundarna älskade det. De flesta hundar sprang lösa omkring och lekte och man såg riktigt va härligt de tyckte att det var. Fanny fick också vara lös men inte Daphne såklart eftersom det nog hade gått för vilt till i s fall. Bra träning för Fanny. I koppel skällde hon som en tok på de andra hundarna men när hon var lös så fixade hon lätt att gå utmed stranden och gå förbi andra hundar som låg femtio centimeter bort utan bekymmer. Sen kom det en liten lurvig kille och ville leka och då kunde inte Fancy stå emot utan de lekte en stund men när jag ropade på henne så kom hon och vi kunde gå iväg igen.

Mycket bra träning som sagt =)




Idag så var christer inne till Skara djursjukhus med Daphne och upprättade ett träningsprogram tillsammans med dem. Daphne skall nu få massage var dag för att få upp blodgenomströmningen i sina muskler plus att det verkar avslappnande. Sedan skall vi två gånger per dag ha balans träning. Vi skall även rigga upp en hinderbana här hemma på tomten som hon skall träna sig på och några sträck övningar. Detta skall givetvis blandas upp med nu i början kortare promenader som sedan skall utökas.

Det viktiga är att vi får henne att gå nu och lyfta benen, inte trava när vi tränar eftersom det är det som bäst bygger musklerna. Så blåbärsris och skogs promenader utanför stigarna är jättebra, plus även att då kan vi ju spåra för det älskar hon verkligen.

Vi är ganska hoppfulla vad gäller Daphne. Nu skall vi få henne i riktig bra form =) Idag har hon också slutat med sista medicineringen och vi har inte märkt något att hon skulle ha ont eller så.




Det var en liten Sommar hälsningar från alla oss =))




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0